Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af The Good Place sæson 2

AfClaus Holm
27. november 2019
(Foto: The Good Place/Netflix)

Del artikel

Nogle serier er stort set de samme fra sæson til sæson, selvom der sker udvikling i historien. Serier som Venner og How I Met Your Mother forbliver sæson efter sæson altid de samme, og man ved altid hvad man får.

Andre serier kan lave så store ændringer fra sæson til sæson, at man nærmest føler det er en helt ny serie; her er Westworld et godt eksempel. Og så er der også The Good Place, hvis 2. sæson nu er frigivet på Netflix.

Læs også: Anmeldelse af The Good Place

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/09/spoiler-alert-300x70.png

Plottwistet i sæson 1


Plot-twistet i sæson 1 var at The Good Place slet ikke var himlen, men faktisk var The Bad Place, altså helvede, og at Eleanor og hendes tre venner faktisk var de eneste mennesker i byen. Alle andre var dæmoner, og Elanor og hendes venner var specifikt sat i denne lille mini-verden for at torturere hinanden! Ved slutningen af sæsonen nulstillede Michael, arkitekten af byen (som altså viste sig at være en dæmon i stedet for en engel), deres hukommelse, og startede forfra. Her starter sæson 2 så, men det hele viser sig ikke at være nær så nemt som Michael troede.

Dårlig ledelse i helvede


Til sidst må Michael bide i det sure æble og indrømme, at han ikke kan gøre det alene, og derfor lader han Eleanor og co. beholde hukommelsen og allierer sig med dem, så de sammen kan finde en udvej.

Læs også: 5 fede komedieserier

Belærende og lidt trættendeFor meget filosofi og for lidt Bad Janet


Nu er jeg måske også en smule forudindtaget, for jeg har aldrig brudt mig om filosofi, og jeg kan levende sætte mig ind i, hvor frustrerende det ville være at skulle gå op og ned af en etikprofessor i al evighed, men jeg synes, at serien trækker ideen for langt ud.

Seriens højdepunkt er dog stadigvæk den talende computer Janet, som er en slags levende SIRI. Hun er faktisk den sjoveste karakter, og de ting hun gennemlever (et kortvarigt kæresteforhold, og når hun skal forestille at være sin onde tvilling, Bad Janet) er sæsonens absolutte højdepunkter.

Anderledes, men stadig fascinerende


I USA kører seriens sæson 4 i øjeblikket, og den afsluttes næste år. Det er meddelt, at sæson 4 bliver den sidste, så mon ikke vi har alle seriens sæsoner tilgængelig om et års tid.

Læs også: Anmeldelse af New Girl (sæson 1-7)

Læs også: Anmeldelse af The End of the F***ing World

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser