Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af 'The Great' sæson 2: Hvilket gensyn!

AfSilke Bennekow
17. marts 2022
Anmeldelse af 'The Great' sæson 2: Hvilket gensyn!
The Great / sæson 2 / HBO Max

Del artikel

Sidder du og mangler noget gakket underholdning, som ikke er alt for tungt, men alligevel giver et riv i ny og næ, så vil jeg klart anbefale dig en tur forbi HBO Max for at tjekke anden sæson af The Great ud.

Anden sæson af 'The Great' lever i dén grad op til niveauet fra første sæson.

Det er dog underforstået, at du er nødt til at se sæson et, for ellers er du håbløs fortabt.

Historien og hovederne ruller

Det medfører en masse bøvl og omfattende strategier, hvilket ikke nødvendigvis er til nogens fordel – undtagen for seerne. For det skaber virkelig god underholdning at se Catherine og Peter kæmpe mod hinanden på alle tænkelige fronter. Der ruller måske et hoved i ny og næ, men det er ikke noget, der bliver taget rigtig seriøst i The Great.

Den svære 2’er

Der hviler en forbandelse over to’erne, men jeg kan med glæde meddele at The Great har fjollet sig helt uden om faren. Seriens anden sæson er præcis ligeså bims og sjov som første, så der er ikke andet at gøre end at råbe et højt "huzzah" og skynde sig ind på HBO Max.

Ignorant og visionær

Catherine kæmper derimod med samvittigheden over for sin elsker, Leo, da hun ikke ved, om kupforsøget kostede ham livet. Hun har en masse ideer om et oplyst Rusland, med frihed, rettigheder og demokrati.

Peter har en masse ideer om et lækkert liv, med vold, kvinder og god mad. Og hans ufødte barn, som han har besluttet er en søn, og som skal hedde Paul, og hermed har du opskriften på mor(d)skaben.

Den gyldne tråd i 'The Great'


an occationally true storyThe Great

Serien tager ikke sig selv særligt seriøst, selvom den også stiller spørgsmålstegn ved ideologier, og om man revolutionerer et land uden at myrde et par stykker eller starte en krig.

Dog ved man, at der er en gylden tråd i fortællingen som faktisk er sand – Cathrine og Peter III var kejserinde og kejser, og hun kuppede ganske rigtigt ham. Jeg har i andre anmeldelser, brokket mig lidt over ”bygget på en sand historie”-konceptet, fordi man aldrig ved, om det, man ser, er en del af den ægte historie, eller om det er dramatiseringen. Det må man sige, ikke er tilfældet i denne serie. Og det er kun en god ting, for jeg oplevede at blive nysgerrig på, hvad der i virkeligheden skete den gang, og er en kæmpe kompliment til serien.

Stjerner med fart på


The Great

I deres forsøg på hver især at vinde, bliver de nødt til at forstå deres modstandere – altså ægtefællen. Haults karakter Peter III, handler så irrationelt og udelukkende lystbaseret, at det er svært ikke at holde af ham og finde ham ufattelig sjov og charmerende. Cathrine er en ukuelig kæmper med en blind tro på, at hun har det, som skal til for at ændre Rusland, og at det bare er et spørgsmål om tid, før alle indser det.

Ud over disse to, er der så mange sidehistorier, som lige giver serien dét ekstra lag. Vi følger den mere og mere stressede præst, tjenestepigen/veninden og hendes personlige agenda for Cathrine samt Peters kumpaner, der kæmper en ihærdig kamp for at få Peter på rette kurs igen. Alt i mens Rusland er Rusland – brutal, simpel og dybt alkoholiseret.

Rygtet forlyder, at vi får en sæson tre, så jeg er umådelig tilfreds.

Fakta om 'The Great' sæson 2

Skaber: Tony McNamara
Medvirkende: Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Adam Godley, Gwilym Lee mf.
Afsnit: 10
Land: UK/Australien
Dansk premieredato: November 2021
Dansk streamingtjeneste: HBO Max

LÆS MERE: Nye serier og sæsoner på HBO Max i februar 2022

LÆS MERE: 'Kamikaze' og skarpe detaljer: Derfor skal du vælge HBO Max

LÆS MERE: Anmeldelse: 'Kamikaze' er meget mere end blot den første danske HBO Max-serie

Del artikel

Læs mere omHBO Max

Andre Serier | Anmeldelser