Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Top Gear Danmark afsnit 1 og 2

AfAmanda Lee Edelstein
9. marts 2020
top gear danmark
Top Gear Danmark / Per Arnesen / Discovery Networks Danmark

Del artikel

Top Gear DanmarkTop GearTop Gear Danmark

Top Gear Danmark DPlayTop GearTop Gear Danmark

Dansk adaption af Top Gear

I det første afsnit irriterede det mig rigtig meget, at Top Gear Danmark var så lig med den originale serie. Efterhånden gik det dog op for mig, at opsætningen fungerer rigtig fint, selv på dansk. I Top Gear Danmark skal værterne f.eks. også prøvekøre forskellige biler og teste dem i sjove konkurrencer mod hinanden. Senere i programmet får publikum lov til at høre lidt mere om en bestemt type ’superbil’, og så kommer en kendt dansker også forbi og taler om sin passion for biler, inden de skal ud og køre en lille mormorbil på racerbanen.

Samtidig får man god og brugbar viden om de biler, der køres i programmet. Det kan godt nok blive en smule nørdet for en person som mig, der aldrig rigtig har gået så meget op i biler. Alligevel forstår jeg det meste, da værterne kommer med gode simple forklaringer.

De danske værters præstationer

Ovenstående frustrationer var dog heldigvis en omgang ’børnesygdomme’ for programmet – måske afledt af nervøsitet. I løbet af andet afsnit fungerede Felix Smith, Dar Salim og Jesper Carlsens interaktion med hinanden bedre, selvom der stadig var ufatteligt mange highfives. Lige på dét punkt, er jeg nok stadig mere til de britiske værters love/hate relation, da der ikke fremkommer helt så meget bromance.

Top Gear Danmark vokser på en


Top Gear

Jeg må dog indrømme, at serien faktisk voksede på mig. I første afsnit var jeg ikke helt overbevist over seriens formål og underholdningsværdi, men i løbet af andet afsnit blev jeg opmærksom på, at jeg faktisk hyggede mig og havde lyst til at se mere.

Man må simpelthen bøje sig for, at Felix Smith bare ER en god vært, der kan inddrage og underholde publikum på en god måde. Allerede i andet afsnit havde han fået mere ro på sig selv og virkede ikke helt så usikker som i første afsnit. Ændringen var i den grad med til at hæve seriens niveau. Og så er det ingen hemmelighed, at både Felix Smith, Dar Salim og Jesper Carlsen faktisk får leveret nogle virkelig gode jokes undervejs i programmet.

Flotte optagelser


Top GearTop Gear Danmark

Det er rart at se et dansk program, der tager sig tid til at filme fra flere forskellige vinkler, så man som publikum føler, at man får det hele med.

Vil jeg anbefale Top Gear Danmark?


Top GearTop Gear Danmark

Du har mulighed for at se de to første afsnit af Top Gear Danmark allerede nu på DPlay.

Medvirkende: Felix Smith, Dar Salim og Jesper Carlsen som værter
Antal afsnit: 8
Land: Danmark
Produktionsår: 2020
Dansk premieredato: 27. februar 2020
Dansk streamingtjeneste: D Play

LÆS MERE: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i marts

LÆS MERE: Nye serier og sæsoner på Netflix i marts

Del artikel

Læs mere omDplay

Andre Serier | Anmeldelser