Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Westworld – første afsnit

AfKarsten
4. oktober 2016
Westworld

Del artikel

Læs anmeldelsen af første afsnit af serien Westworld.

...og ikke mindst gallapremieren!

https://imgix.vielskerserier.dk/2016/03/6-hjerter.jpg

(artiklen indeholder et betalt link)

Igen var vi så heldige, at vi på vores lille blog blev inviteret med til et seriearrangement! Første gang var til Serier, Serier, Serier-symfonikoncerten, og denne gang blev vi inviteret af HBO Nordic til gallapremieren på science-fiction serien Westworld’s første afsnit i Imperial, København! Vi siger tusind tak til HBO Nordic for at give os en super fed aften – ikke mindst pga. de gratis popcorn, men også fordi seriens første afsnit var super fedt, og fordi det blev præsenteret af seriens danske medvirkende, Sidse Babett Knudsen!

Jeg giver det første afsnit 6 stjerner! Det har jeg næsten gjort ved alt, jeg har set på det seneste, men det er med god grund! Der er virkelig meget godt derude for tiden! Og selvom jeg sikkert er påvirket af min begejstring over, at vi overhovedet blev inviteret med til premieren, så er det en af de mest ambitiøse serier, jeg nogensinde har set! På det store lærred i Imperial er vi vant til at se de allerstørste blockbustere, og dette første afsnit kunne sagtens bære de forventninger, vi har til sådanne film. Det hele ser virkelig dyrt og lækkert ud, og serien kunne sagens bære at blive projekteret op på en af de største lærreder vi har i Danmark. Vi talte endda om, at biograferne generelt burde vise flere tv-serier, nu hvor de har fået en så høj visuel standard.

westworld_s1e1_galla

Hvad er Westworld?

Se, i serien er Westworld navnet på en western verden, som man kan betale en større sum for at besøge og interagere i. Westworld er ikke et realistisk billede på det vilde vesten, og det er heller ikke meningen, for hvad er der sjovt ved det? Nej, Westworld skal minde om det stereotype John Wayne-billede, som vi fik ind med modersmælken, så det passer til vores forventninger af, hvad vi tror, det vilde vesten var. Det er dét pøblen vil have! Westworld opfylder alle dine drømmeklichéer: Bad guys, wanted dead-or-alive plakater, en sherif, en saloon, en bartender, smukke prostituerede, heste og hestevogne, beskidte cowboys og jomfruelige cow girls. Her taler alle med tyk sydstatsaccent, som vi kan li’ det! (Ikke hestene, selvfølgelig.) I Westworld kan du få afløb for alle dine inderste drifter uden at skulle stå til ansvar for noget af det. Du kan være primitiv ud over alle grænser – bare slå dig løs! Du må alt, for alle Westworlds indbyggere er bare androider, og deres eventuelle lidelser slutter efter dagen er gået, hvor de bliver repareret og nulstillet igen. Androiderne er dog bare så menneskelige, at de slet ikke selv er klar over, hvad de egentlig er. Hver dag står de op og tror, at det er en ny dag, selvom deres liv er fuldstændig programmeret og en nøjagtig gentagelse af dagen før. Nu kan du endda også møde de kendte figurer i Westworld spilleautomaten. Nogen af dem slår hinanden ihjel, andre bliver forelskede i hinanden og bartenderen står hver dag og pudser det samme glas, dag ud og dag ind. Men hvis du gør dig selv til en del af deres historie, ændrer du deres skæbne. Hvad du gør, påvirker deres historie, som påvirker din medvirken osv. Hvad denne menneskelige interaktion så i virkeligheden gør ved disse androider, vil tiden vise, for jeg tror ikke, at de er sådan at spøge med.

westworld_s1e1_anmeld1

Androiderne bliver produceret i billedet af Leonardo da Vincis Vitruvianske Mand af noget der ligner en stor 3D mælkeprinter. De kan tændes, slukkes og alt midt imellem ved enkelte talekommandoer af Westworld medarbejdere, så de kan holdes i kort snor. De kan ikke gøre rigtige mennesker eller dyr fortræd, og på den måde er Westworld fuldstændigt ligeså sikkert som Jurassic Park…

Anthony Hopkins’ karakter Dr. Robert Ford er manden bag Westworld. Men han har vist sin egen dagsorden, og den er lidt i konflikt med Sidse Babett Knudsens karakter, Theresa Cullen. Hun står vist for driften af parken og vil vist bare have, at det hele forløber sig som det plejer uden at androiderne begynder at blive alt for menneskelige. Eller hvad? Ja, faktisk virker det lidt til, at alle karakterne i seriens første afsnit synes at have hver deres skjulte motiver. Hvad det hele så udvikler sig til, vil tiden vise, men efter dette første afsnit har vi fået en anelse om, hvor vi skal hen, og det er vildt spændende!

westworld_s1e1_anmeld4

Jeg var især vild med brugen af musikken, hvor populære rocknumre som Rolling Stones’ Paint It, Black og Soundgarden’s Black Hole Sun blev spillet instrumentalt med ustemmet saloon-klaver til symfonisk akkompagnement. Det var ret kreativt, og det gav scenerne noget genkendeligt galskab.

Og så var vi alle tre selvfølgelig også vilde med Sidse Babett Knudsens rolle, og det var super fedt at se hende spille overfor Sir Anthony Hopkins! Han er ikke Hr. Hvem-som-helst, og det kunne hun jo sagtens. Derudover var hun også ret sjov på scenen i Imperial, da hun præsenterede serien.

gitteogsidse_insta

Her har vi Gitte sammen med hende i foyeren, hvor hun selvfølgelig blev spurgt om, hvilken serie var hendes yndlings. Hun svarede ikke Borgen, men en anden politisk serie, nemlig The West Wing (Præsidentens Mænd).

Endnu engang tak for en fed aften til HBO Nordic! Vi kommer også glædeligt næste gang!

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser