Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: Julie, Jesper og julen bliver sat på prøve i '29 – Julespecial'

AfIsabella Lisberg
10. december 2020
Foto: 29 – julespecial/Xee

Del artikel

29 – Julespecial betvivler illusionen om den perfekte juleaften med klichefyldte og uopfindsomme optrin.


(Indeholder mindre spoilere af de foregående sæsoner)

Den søde juletid har ramt Julie og Jespers lille nye familie. De skal for første gang holde juleaften sammen. De er fuldstændig opsatte på at skabe den perfekte juleaften for deres søn Theo.

Men findes den perfekte jul egentlig? Eller er det en illusion, der hvert år skaber hysteriske voksne, der opfører sig mere tåbeligt end børnene? Og hvordan sammenbringer man to forskellige familiers traditioner og skaber en ny?

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af 32

Disse spørgsmål er omdrejningspunktet for dette særlige juleafsnit. Et hav af gøremål er planlagt for at skabe en perfekt aften, og presset for at levere en god aften for alle skaber spændinger mellem familiemedlemmerne. På trods af planlægning og store ambitioner så går det selvfølgelig ikke som forventet.

En jul du kan nikke genkendelse til


Mads og Monopolet

Forældrene kommer for tidligt i den bedste overbevisning om, at de så kan hjælpe med forberedelserne, men i stedet skaber de mere stress og kaos med deres indblanding.

Julies mor og far ankommer med vin og ”har du nu husket at vende anden”? Det klassiske, and eller flæskesteg-dilemma bliver naturligvis vendt. Jespers mor ankommer med risalamanden, som er en tradition i deres familie. Den tradition har Jespers fars nye kone dog ikke hørt om, og endnu en risalamande ankommer. Dog laktosefri.

Hjemlig men kedsommelig


Seriens force har altid været at anskueliggøre de mange problematikker, unge står med i alderen 29, 30, 31 og 32 på enormt underholdende vis. Juleafsnittet viser også de problematikker, julen bringer, dog ikke på den samme underholdene måde som serien.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Der er både hygge, hjertevarme og genkendelighed i 'Grethes jul'

De mange klassiske og genkendelige juledilemmaer bliver introduceret i 29 – Julespcecial på Xee, hvilket desværre også gør det kedsommeligt og forudsigeligt. Man føler sig dog hjemme hos Julie og Jesper. Hos dem er man aldrig alene med sit synspunkt eller en følelse. Derfor bliver det et glædeligt gensyn når en ny sæson, 33, bliver til gengældelig på Xee til januar.

Fakta om '29 – Julespecial'

Instruktører: Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag
Manuskriptforfattere: Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag
Medvirkende: Julie Rudbæk, Jesper Zuschlag, Ann Hjort, Kristian Halken, Mette Horn, Christoffer Prisholm Højgaard, Morten Hauch-Fausbøll, Camille-Cathrine Rommedahl.
Land: Danmark
Produktionsår: 2020
Premieredato: 1. december 2020 (7. december på flow)
Streamingtjeneste: Xee

LÆS OGSÅ: 5 juleserier du bør se på Netflix

Del artikel

Læs mere omXee

Andre Serier | Anmeldelser