Serier | Anmeldelser

The Fall - Anmeldelse

AfKim Sørensen
14. marts 2016

Del artikel

https://imgix.vielskerserier.dk/2016/03/4-hjerter.jpg

The Fall er en britisk serie fra Netflix med Gillian Anderson (X-files) i rollen som kriminalbetjent Stella Gibson og Jamie Dornan (Fifty shades of Grey) som spiller Paul Spector, en skruppeløs seriemorder, der hærger i Belfast.


thefall

Noget af det der hæver denne serie fra mange andre krimiserier er klipningen, der går fra, at man følger Paul Spector, som kærlig og betænksom familiefar og når børnene er puttet forvandler han sig til en koldblodig morder, der konstant er på jagt efter sit næste kvindelige offer.


Min første tanke, da jeg så Jamie Dornan i rollen, som seriemorder var ååååhhh nej en forpint pretty boy med dyrisk tiltrækningskraft, det skal der nok gå soap i, men her blev jeg faktisk positivt overrasket! Karakteren Paul Spector er ganske overbevisende og de udførlige tortursekvenser understreger hans ondskab.


https://imgix.vielskerserier.dk/2016/03/thefall_screen.jpg

Det er en en serie hvor rollen mellem jæger og bytte skifter imellem Stellas jagt på Spector og Spectors jagt på ofre. Dertil kommer Spectors voksende fascination af Stella Gibson. Jeg vil ikke afsløre for meget mere til dem der endnu ikke har fået set serien, på trods af , at den er ret gammel og har ligget på Netflix i lang tid.


Jeg kan varmt anbefale denne serie, og har faktisk lidt svært ved at sammenligne den med nogle af de lignende krimiserier jeg har set. Stemningsmæssigt er det måske lidt i stil med den amerikanske udgave af forbrydelsen, men som nævnt er denne mere utraditionel og unik. At følge Paul Spector karakteren giver utvivlsomt også nogle associationer til Dexter, dog uden den humoristiske twist.


The Fall kan ses på Netflix.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste