Serier | Guides

5 serier der er gode for parforholdet

AfChristian Achton Friis
3. august 2020
Foto: Sommer/DR TV

Del artikel

Din sommer er vigtig. Og jeres sommer sammen som par er vigtig. Derfor får I nu fem bud på serier, som I kan se sammen, som er gode at holde hinanden i hånden til, perfekte at drikke hvidvin til, og som giver de små fine samtaler bagefter.

I får lidt spænding, lidt romantik, lidt skæv humor og ret meget menneskelighed. Historier fra England, Californien, Danmark, Kentucky og Australien – alle med sol til jeres sommer. Og så er det fem serier, der ikke nævnes så tit, selvom de er drøngode.

LÆS OGSÅ: Min top 10: Romantiske serier på Netflix

Please Like Me


sadcom

Josh bor i et hus med sin bedste ven. De roder begge to med kærester og andre relationer med en cool intern tone. Fremtiden er uvis, fordi det ikke er så interessant at være ambitiøs. Josh prøver samtidig at være den voksne og holde en værdig stemning, når hans forældre, der ikke er sammen, kommer med tvivlsomme input i hans liv. Der sker ret voldsomme ting i Please like me, men en lethed, der ikke ødelægger alvoren, formidler det smukt. Super serie, der kan ses på Netflix.

Sommer


Sommer

Skuespillet er helt utrolig godt, detaljerne i reaktioner og mimik er på niveau med de bedste scener i Matador. Smerter og glæder er subtilt vist og enormt stærke i eftertanken. Frederiksværk har aldrig set bedre ud; man får lyst til at flytte dertil. Sommer er en utrolig flot omgang underspillet levet liv, der skal ses og sagtens kan genses. Stærk anbefaling herfra. Du kan se serien på DR TV.

Togetherness


Fire personer i 30’erne prøver at udsætte voksenlivet, mens der træffes voksenbeslutninger i smug. Nogle er singler, nogle er med børn, nogle er gift, nogle går fra hinanden. Måske betyder det hele ikke noget alligevel, selvom de græder og glædes undervejs. Togetherness er en rigtig god serie, der med sin stille form får jer til at holde endnu mere fast om kæresten i de sene sommeraftentimer.

Du har mulighed for at se begge sæsoner på HBO Nordic.

Crashing


Crashing

I London kan man tilsyneladende bosætte sig i bygninger, der står tomme. Her mødes så tilfældige boligsøgende og rastløse sjæle i små midlertidige kortvarige kollektiver. Over 6 x 30 minutter ser vi fire romancer, tre venskaber og to fjendskaber udspille sig mellem otte personer. Karaktererne er fantastiske, og skuespillet er godt.

LÆS OGSÅ: Top 5 romantiske afsnit i serier

Det hele er tænkt og skrevet af den helt aktuelt hypede Phoebe Waller-Bridge, og hun ér genial. Det er frækt, at der kun findes denne ene korte sæson. Den smager af mere, men denne smule gør den også stærkere. Grin sammen, og mærk livet. Den kan streames på Netflix.

Justified


DeadwoodJustified

Justified er en homecoming serie, hvor der metodisk ryddes op i fortidens synder, familie, venner og damer over seks sæsoner. Lækre mennesker med hat og støvler, der alle kan slå fra sig, drikke og elske. Dialogen er tæt og god, billederne fanger øjne og mimik, og landskaberne er tørre, men flotte. En moderne western for de kræsne. Se den nu på Amazon Prime Video.

Hvis I har brug for lir, der alligevel betyder noget, kan I også hoppe på Queer Eye eller Love Is Blind. De ligger begge på Netflix, er skamløst underholdende, flot produceret og provokerende. Bum. Og god sensommer sammen.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i august

LÆS OGSÅ: Top 5: Serier du skal se i sommerferien

Del artikel

Læs mere omNetflixHBO Nordic