Serier | Guides

5 serier, der stensikkert løber med en Emmy Award

AfAnn Lind Andersen
7. september 2022
Foto: Succession/HBO Max

Del artikel

Så er det igen tid til at kåre årets bedste serier ved Emmy Awards. Ann Lind Andersen kigger i spåkuglen og anbefaler de 5 serier med størst vinderchancer.

Det er den tid på året, hvor årets bedste serier skal belønnes med en Emmy Award. Det sker natten mellem mandag 12. og tirsdag 13. september med SNL-komikeren Kenan Thompson som vært. Vi har kigget i krystalkuglen og lister her de serier, vi spår de bedste vinderchancer. Du får også anbefalinger til 5 af de nominerede serier, du skal se - hvis du ikke allerede har.

Succession


'Succession'
Foto: HBO Max

Med 25 nomineringer er familiedramaet i 1%-dynastiet Roy den absolutte topscorer. Helt fortjent, for serien er noget af det bedste seriedrama, der er skrevet i de senere år. Så perfidt og ondt velskrevet til tider, at man græmmes og morer sig på samme tid. Og så overlegent leveret i samtlige skuespilpræstationer, at mængden af skuespilnomineringer, serien har kastet af, er helt på sin plads.


Den store favorit i bedste mandlige drama-hovedrolle er naturligvis Brian Cox. Han spiller den iskolde patriark, Logan Roy, der ikke tøver med at spille sine børn ud mod hinanden i spillet om, hvem der skal være hans konglomorat-arving. Skulle der være en trussel mod ham her til Emmy, er det Lee Jung-jae fra ‘Squid Game’.


Succession kan ses på HBO Max

Squid Game


'Squid Game'
Foto: Netflix

Den sydkoreanske serie om en fattig mand, der melder sig til et TV-gameshow, med livet som indsats, har taget verden med storm. Så meget, at serien er den mest sete Netflix-serie. I Emmy-regi er den også på top-10-listen over serier med flest nomineringer med sine 14 stk.


Og er der overhovedet en serie, der kan true den store favorit, Succession, er det faktisk denne. Både som bedste serie og i kategorien bedste mandlige drama-hovedrolle. Særligt set i lyset af, at Emmy også har fået en del kritik af at være overvejende hvid, både i sine nomineringer og sine vindere sidste år. Her ville det unægteligt pynte på statistikken, hvis en asiat skulle gå hen og vinde. Ganske velfortjent, ikke at forglemme.


Squid Game ses på Netflix

Euphoria


Euphoria Emmy
Foto: Euphoria/HBO Nordic

Sjældent har jeg været så glad for ikke længere at være teenager, som da jeg så den seneste sæson af Euphoria. Ikke bare fordi hovedrollen Rue, spillet af Zendaya, er narkoman og generelt lider af weltschmertz, men også fordi alle karaktererne omkring hende har det svært. Tilsammen tegner rollerne et mere realistisk og mindre glansfyldt billede af, hvordan det kan føles at være teenager i dag. På den hardcore facon.


Og det har serien fået intet mindre end 16 nomineringer for. Zendaya er storfavorit til at vinde, men her på det seneste, er Melanie Lynskey fra Yellowjackets begyndt at ånde hende i nakken. En serie, der i øvrigt også kan anbefales. Zendaya har vundet prisen før, i 2020, så måske har medlemmerne af TV-akademiet tænkt, at det er Lynskeys tur.


Euphoria kan ses på HBO Max

Ted Lasso


Ted Lasso Emmy
Jason Sudeikis som Ted Lasso i 'Ted Lasso' på Apple TV+
Foto: Apple TV+

Meget komik er drevet på vrede og konflikt, og af samme grund er præmissen i komedieserien Ted Lasso så anderledes. Fodboldtræneren Ted Lasso, spillet af Jason Sudeikis, er nemlig den mest venlige og positive mand, man kan forestille sig. Og altid løsningsparat.


Det er der kommet en virkelig sjov serie ud af, så de 20 Emmy-nomineringer er fortjente. Serien er oppe imod bl.a. Barry, Hacks og Only Murders in the Building, der også ligger på top-10-listen over serier med flest nomineringer i år. Men den største trussel er fra en serie, vi ikke har set herhjemme endnu, Abbott Elementary. Uanset om Ted Lasso vinder eller ej, er den klart anbefalelsesværdig.


Ted Lasso kan ses på AppleTV+

The White Lotus


The White Lotus Emmy
Foto: The White Lotus/HBO Nordic

En af sidste sommers helt store fornøjelser var satire-serien The White Lotus, der skildrer livet på et luksus-resort på Hawaii. Både hvad angår gæsters og personales genvordigheder, der i sidste ende kaster refleksioner tilbage på vestlige, velhavendes ‘first world problems’.


Udover at have et af de mest bemærkelsesværdige scores, er serien så godt skrevet, at den rammer både komikken og dramaet bull’s eye. Her til Emmy har næsten samtlige i hovedcastet da også modtaget en nominering blandt seriens i alt 20 stk. Inklusiv australske Murray Bartlett som den hårdt prøvede hotelbestyrer Armond, og Jennifer Coolidge (Stifler’s mom!), der har fået en seriøs revival med serien, man til fulde under hende.


Skulle nogen true The White Lotus i ‘Outstanding Limited or Anthology Series’ skulle det være Dopesick, der også er på top-10-listen over serier med flest nomineringer. Uanset om den vinder eller ej, er jeg så klar på at tage på luksushotel igen, når anden sæson kommer dette efterår.

Del artikel

Andre Serier | Guides