Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: ‘The Rings of Power’ begynder trægt, men løfter sig til noget lovende

AfAnn Lind Andersen
1. september 2022
Morfydd Clark som Galadriel i 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Foto: Amazon Studios

Del artikel

Forventningerne til 'Ringenes Herre'-serien, ‘The Rings of Power', er tårnhøje, som det sig hør og bør være, når man er verdens dyreste serie nogensinde

Omkring 450 mio. dollars for otte afsnit har The Lord of the Rings: The Rings of Power kostet. Serien, som er bygget på et fantasy-univers af ingen ringere end J.R.R. Tolken. Visuelt og teknisk lægger den sig i forlængelse af Peter Jacksons enorme film-succeser med Ringenes Herre- og Hobbitten-trilogien.

Hvad er historien?


Hverken Sauron eller orkere er blevet set i flere hundrede år, og derfor erklærer elverkongen krigen slut og mørket nedkæmpet. Også selv om amazon-krigeren Galadriel, der har mistet sin bror i krigen, er overbevist om, at Sauron er i live. Hun har i årevis jagtet spor efter orkere med et lille hold krigere, men intet fundet.

Derfor er der ingen, der rigtigt lytter til hende. Heller ikke hendes gode ven, Elrond, der så småt er begyndt en politisk karriere i elverfolkenes top. Elrond og Galadriel er omtrent de eneste karakter-overlap fra filmene. Her bare i nogle tusind år yngre versioner.

Elverne har også små småt sluttet fred med menneskene, der ellers har arbejdet sammen med Morgoth, men det tager tid at opbygge ny tillid. Det mærker elver-soldaten Arondir, der jævnligt kommer i en menneske-landsby, som han vogter, hvor han har et godt øje til healeren Bronwyn, men ellers bliver set skævt til af landsbybeboerne.

Som et tredje spor møder vi også Harfot-folket (harefod, got it?), der er små, trinde folk, der som nomader bor ude i naturen. En slags forløbere til hobbitterne, og her er nøglekaraktereren pigen Nori, der er usundt nysgerrig og er den, der støder på nedslaget af en mystisk nøgen mand med magiske kræfter.

En tung begyndelse


Selvfølgelig tager det tid at opbygge og præsentere universer, men man kan hive begyndelsen af The Fellowship of the Ring frem som sammenligningsgrundlag. For udover at være en film, jeg elsker højt, er den et eksempel på perfekt etablering af et univers. På hvor elegant, rørende og spændende, det kan gøres. De højder er serien langt fra, desværre. Og du kan lige så godt forberede dig på, at det kommer til at tage tid at lære (at holde af) dette serieunivers at kende. Men Amazon har også købt rettigheder til fem sæsoner.

Nye ukendte ansigterEn fryd for øjet


Ringenes Herre

Også på makeup- og kostume-siden får den på alle tangenter. Personligt ville jeg have foretrukket, at de mandlige elveres hår havde mindet en smule mindre om firsernes frisørreklamer for vel-føntørret herre-coiffure, men det er måske bare mig. Så om ikke andet, kan man se serien for billedernes skyld alene. Jeg håber og be’r bare til, at man har brugt samme kræfter på storylines og dialog.

Skal du hænge på?


The Rings of Power

Episode 1:

Episode 2:

Fakta om ’The Rings of Power’:
Instruktører: J.A. Bayona, Wayne Yip og Charlotte Brändström
Manuskriptforfatter: J.R.R. Tolkien, Patrick McKay, John D. Payne m.fl.
Medvirkende: Morfydd Clark, Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Markella Kavenagh m.fl.
Antal afsnit: 8
Produktionsår: 2022
Land: USA
Dansk premieredato: 2/9-2022
Dansk streamingtjeneste: Prime Video
LÆS OGSÅ: ANN'befalinger: 3 fantastiske fantasy-serier

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser