Serier | Guides

ANNONCE: 5 lydbøger om virkelighedens seriemordere

AfVi Elsker Serier
21. december 2022
lydbøger om virkelighedens seriemordere

Del artikel

Vi har taget luppen frem og nærstuderet Mofibos store udvalg af lyttestof om seriemordere og fundet frem til disse 5 anbefalinger.

Nogle gange er virkeligheden mere skræmmende end fiktionens verden. Det er en af grundene til, at true crime-genren er så populær. Det er i vores virkelighed, at de uhyggelige mordere færdes. Spørgsmålet er altid, hvem er de, og hvorfor gjorde de det?

Det er ikke altid nemt at få svar. Nogle gange får man det ikke. Men vi har sat os for at finde de bedste lydbøger om seriemordere blandt Mofibos udførlige udvalg inden for emnet.

Alle er på dansk og af forskellige type, så der er noget for enhver smag. Indholdet er dog det samme, og der skal man være forberedt på, at det er nogle meget brutale sager, der er tale om. Disse mordere er onde, sadistiske individer, som i den grad fik tilfredsstillelse af at udføre deres gerninger. Derfor skal man være forberedt på, at det til tider er grusomme sager, der diskuteres i mere eller mindre udførlige detaljer.

Den danske seriemorder

Tidligere efterforsker og forfatter Sebastian Richelsen er ophavsmand til denne lydbog.

Omdrejningspunktet for Den danske seriemorder er en række kvindedrab begået på ni måneder mellem 1989 og 1990. Kun et af disse er blevet opklaret. Gerningsmanden var Marcel Lychau Hansen, bedre kendt som Amagermanden.

Richelsen undrer sig over, hvorvidt den dømte serievoldtægtsforbryder og morder i virkeligheden også er en seriemorder. Der gås grundrigt til værks, og alle detaljer endevendes. Desuden bliver begivenhederne sammenholdt med, hvad vi ved om Amagermandens færden på daværende tidspunkt. Og ikke mindst, hvilke ligheder og uoverensstemmelser, der er mellem drabene og Amagermandens foretrukne metoder.


Find Den danske seriemorder på Mofibo her.

Amagermanden

Jeg forsvinder i mørket: En kvindes utrættelige jagt på Golden State Killer

Hvis du har set HBO-serien I’ll Be Gone in the Dark, er dette lige bogen for dig. Det er nemlig bogforlægget til serien, skrevet af forfatter og journalist Michelle McNamara.

På egen hånd begynder hun at undersøge en række uopklarede forbrydelser. Gerningsmanden har mange kaldenavne, men det mest hyppige er East Area Rapist. Gennem grundigt graverarbejde finder hun frem til flere sager begået af den samme gerningsmand.

Hun kalder denne person for Golden State Killer, og det er også dette navn, politiet bruger, da de i 2018 endelig finder frem til gerningsmanden. Jeg forsvinder i mørket giver en god kronologisk gennemgang af McNamaras arbejde med et væld af interessante detaljer. Og hvis ikke man er til den danske oversættelse, er den originale lydbog også tilgængelig på Mofibo.

Find Jeg forsvinder i mørket hos Mofibo her.

Jeg forsvinder i mørket


Find I’ll Be Gone in the Dark hos Mofibo her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2022/12/0000081820.jpg

Tækkemanden: Afsløringen af Peter Frederiksen, Danmarks mest dæmoniske seriemorder

En af de mest uhyggelige sager omhandlende en dansker, er den om Peter Frederiksen. I 2015 bliver danskerens hus i den sydafrikanske by Bloemfontein ransaget. I en kummefryser finder politiet 21 poser med afskårne kønsdele.

Journalisterne Helle Maj og Jørn Stjerneklar bliver kontaktet af danskeren, før politiet anholder ham. Han vil fortælle sin historie, og det er bl.a. det interview, der danner basis for Helle Majs bog Tækkemanden: Afsløringen af Peter Frederiksen, Danmarks mest dæmoniske seriemorder.

Der er grum lytning, hvor mord, kropslemlæstelse og pædofili er blandt de mange uhyggelige anklager mod Frederiksen. Blandt de mest afgørende beviser er danskerens notesbøger, der åbenbarer en skræmmende kronologi over hans gerninger.


Find Tækkemanden: Afsløringen af Peter Frederiksen, Danmarks mest dæmoniske seriemorder på Mofibo her.

Tækkemanden

Sygeplejersken – En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager

Hvis du netop har set Tobias Lindholms true crime film The Good Nurse på Netflix, så er Sygeplejersken det helt rigtige valg til dig. Det er nemlig på mange måder en dansk pendant til den spektakulære sag fra USA.

Den danske sag starter, da politiet en tidlig marts-morgen i 2015 får et opkald. En sygeplejerske mistænker sin kollega for at slå sine patienter ihjel, og hun har netop gjort det igen. Fra da af begynder en af de mest utrolige kriminalsager i nyere dansk tid.

Forfatter Kristian Corfixen dækkede sagen for Politiken mens den kørte og har talt med godt og vel alle de involverede. Inklusiv den dømte morder Christina Aistrup Hansen, der stadig bedyrer sin uskyld den dag i dag. Om som i øvrigt har mulighed for at søge om prøveløsladelse i 2023.

Find Sygeplejersken – En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager på Mofibo her.

Sygeplejersken

Seriemorder – Mennesket bag monsteret

Efter fire makabre lydbøger om forskellige seriemordere, er det på sin plads med noget videnskab.

Danske Florence McLean har lavet et af de mest omfattende studier i seriemordere. Gennem interviews med 34 af slagsen forsøger hun at kortlægge, hvorfor et menneske bliver en seriemorder. Og ikke mindst, om man kan gøre noget for at forhindre det.

Det springende punkt var, hvorvidt man ved hjælp af forskellige gerningsmandsprofileringer kan udforme en metode, som kan bruges til at finde potentielle seriemordere, før de slår til.

McLean har beskæftiget sig med seriemordere siden 1997 og undersøgt over 100 af slagsen i forbindelse med sit arbejde. Det er derfor en kæmpe kapacitet på området, der med stor viden og engagement beretter om sine vanvittigt spændende fund.


Find Seriemorder – Mennesket bag monsteret på Mofibo her.

Seriemorder

Del artikel

Læs mere omMofiboLydbøger

Andre Serier | Guides