Serier | Guides

ANNONCE: 5 lydbøger til dig, der elsker ’Sons of Anarchy’

AfVi Elsker Serier
19. december 2022
lydbøger til dig, der elsker ’Sons of Anarchy’
Guldfuglen - I krig med AK81 / Foto: Mofibo

Del artikel

Vi har finkæmmet Mofibos lydbogarkiv og fundet frem til 5 spændende lydbøger, som alle fans af ’Sons of Anarchy’ bør høre.

Det var svært ikke at blive grebet af den specielle outlaw-stemning, som osede fra biker-serien Sons of Anarchy. Kombinationen af moderne western og Hamlet-tragedie fungerede eminent, og Jax Teller (Charlie Hunnam) var en af de bedste antihelte i 2010’erne.

Selvsagt fik serien løs inspiration fra virkelige motorcykelbander. Derfor har vi sat os for at finde frem til de mest spændende lydbøger om netop det lukkede univers.

Og vi får både historiske gennemgange og fortællingerne fra de folk, der levede det kriminelle liv.

Bullshit: Fortællingen om en familie

Det er en historie, som var den taget direkte ud af Sons of Anarchy. Med to dages mellemrum bliver to drab begået i København i slut 1970’erne. Det får flere konsekvenser. For det første betyder det, at flere grupperinger slår sig sammen og danner rockerklubben Bullshit.

For det andet betyder det, at 16-årige Pia kommer ind i samme univers som det karismatiske bandemedlem Henning. Han er mest kendt under navnet Makrel og er præsident for Bullshit.

Det er en voldelig epoke, Camilla Stockman og Janus Køster-Rasmussen portrætterer i Bullshit: Fortællingen om en familie. Med Pia som en af de primære fortællere kommer vi langt ind bag kulisserne i det sammentømrede og dysfunktionelle miljø, hvor kvinder bare skulle holde kæft og gøre, hvad der blev sagt. Det er derfor dem, der nu fortæller historien. De er de overlevende fra den første store danske rockerkrig og dem, der så det hele.


Find Bullshit: Fortællingen om en familie på Mofibo lige her.

Bullshit lydbog
Bullshit / Foto: Mofibo

Hells Angels i Danmark

Vi fortsætter i det historiske perspektiv. ”Verdens mest kendte rockerklub” er et at de mange prædikater, der omgiver Hells Angels. Med det karakteristiske hornede kranie med englehjelm-logoet har banden været en del af den danske offentlighed siden start 1980’erne.

I bogserien Hells Angels i Danmark får vi rockerklubbens historie i Danmark. Både fra den officielle start Nytårsaften 1980, men også om alle de ting, der lå forud.

Første bog Engle dør aldrig beskæftiger sig med perioden 1957 til 1997, hvor konflikterne med de konkurrerende klubber Bullshit og Bandidos er to af de store omdrejningspunkter. Den anden af Carsten Nortons bøger Engle og sjakaler dækker 1998-2022, hvor indvandrerbander og nye rygmærker melder sig på banen.


Find Hells Angels I Danmark på Mofibo lige her.

Engle dør aldrig
Engle dør aldrig / Foto: Mofibo

’Guldfuglen: I krig med AK81’ og ’Kronvidnet: Hells Angels indefra

Mange af de ting, vi kender til, som er foregået internt i Hells Angels, kommer fra de folk, der er kommet ud. Dem, som ikke mere kunne se sig selv i miljøet eller var kommet i problemer. Udvejen var den samme: Samarbejd med myndighederne, og lev resten af livet under vidnebeskyttelse.

For 25-årige Martin Fryd Petersen og 26-årige Kasper Vetter blev mødet med Hells Angels kort og eksplosivt. I hver deres bog, henholdsvis Guldfuglen: I krig med AK81 og Kronvidnet: Hells Angells indefra, fortæller de deres historier.

Hvordan udsigten til sammenhold og hurtige penge er særdeles tillokkende i starten. Men også hvordan det hårde liv over tid begynder at tage ekstremt hårdt på dem. Så meget, at de i løbet af få år er fuldstændig udbrændte mentalt og har brug for at komme væk for enhver pris. Deres vidneudsagn har sendt flere HA’ere bag tremmer i adskillige år, og det forstår man godt, når man hører de til tider gruopvækkende beretninger i bøgerne.


Find Guldfuglen: I krig med AK81 på Mofibo lige her.

Find Kronvidnet: Hells Angells indefra på Mofibo lige her.

Guldfuglen lydbog
Guldfuglen - I krig med AK81 / Foto: Mofibo
Kronvidnet
Kronvidnet / Foto: Mofibo

Bad Company: Fire år i Bandidos

Der er forskellige måder at håndtere en midtvejskrise på. For René Vestergaard blev det, at han meldte sig ind i en støttegruppe til Bandidos. Han gjorde alt, hvad der sagt og opnåede status som prøvemedlem i rockerklubben.

Men utilfredshed over klubbens behandling af ham og trusler mod hans familie får ham til at vende sig mod sine tidligere brødre.

Det er en fascinerende historie om, hvordan et voksent menneske på 44 år, uden nogen form for kriminalitet hidtil i sit liv, kan vende på en tallerken og opsøge netop det. På sin vis er det en form for virkelighedens Breaking Bad. Bad Company: Fire år i Bandidos er dermed både et portræt af et menneske i eksistentiel krise og et kig inde bag dørene i verdens næststørste rockerklub.


Find Breaking Bad. Bad Company: Fire år I Bandidos på Mofibo lige her.

Bad Company lydbog
Bad Company - Fire år I Bandidos / Foto: Mofibo

Riding with Evil: Taking Down the Notorious Pagan Motorcycle Gang

I en verden af lovløse er der også lovens lange arm. Afhængig af hvordan man ser på dem, er de enten helte eller skurke i fortællingen. I denne sammenhæng er de uden tvivl helte.

ATF-agenten (Alkohol, tobak og våben (Firearms)) Ken Croke havde specialiseret sig i at gå undercover. Ved et tilfælde kommer han i kontakt med et medlem af den racistiske rockerklub Pagan Motorcycle Club.

Der bliver startskuddet til en deep undercover-operation, hvor han i løbet af to år kommer helt ind på livet af nogle af de mest voldelige og vanvittige medlemmer. Det er en voldsom fortælling, både når det kommer til undercoverarbejdet. Men også i forhold til det mentale pres, det lægger på Croke og hans familie.


Find Riding with Evil: Taking Down the Notorious Pagan Motorcycle Gang på Mofibo lige her.

Rinding With Evil lydbog
Riding With Evil / Foto: Mofibo

Del artikel

Læs mere omMofiboLydbøger

Andre Serier | Guides