Serier | Guides

De bedste serier, vi så i februar 2023

Af
Alexander Jørgensen
28. februar 2023
Nye serier på Disney+ i februar 2023
Claire Danes som Rachel i serien 'Fleishman Is In Trouble' / Foto: Disney+

Del artikel

Fra sommerhus på månen til kampen mod det britiske bureaukrati. Februar har været en alsidig måned, når det kommer til serier.

Februar har virkelig været en måned, hvor vi har set lidt af hvert her på redaktionen. Alt fra retro-futuristisk 50’er-sci-fi til en meget jordbunden dokumentar som Clarkson’s Farm. Her får du vores 6 bedste serieanbefalinger fra februar.

Operarejsen Akt 2

Anmeldelse Operarejsen akt 2
Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Allan Gravgaard Madsen i DR-dokumentarserien 'Operarejsen akt 2'.
Foto: DR

Frederik Cilius, Rasmus Bruun og Allan Gravgaard Madsen er tilbage med et nyt europæisk operaeventyr. Med en lille ændring: Autocamperen er blevet skiftet ud med en togbillet, for vi har jo energikrise, som Cilius siger. Sæson 2 byder på mere af den vildt sjove dynamik vennerne imellem, som blandet med den store viden, Cilius har om opera, giver noget af det bedste public service-tv vi længe har set.

Operarejsen Akt 2 kan ses på DRTV.

Hello Tomorrow!

Hello Tomorrow anmeldelse
Billy Crudup som Jack Billings i 'Hello Tomorrow!'
Foto: Apple TV+

Hvordan ville verden se ud, hvis 50’ernes optimisme aldrig var falmet, men den naive drøm om en bedre dag i morgen bare var fortsat til i dag? Den verden lever Jack Billings (Billy Crudup) i i Hello Tomorrow! Her sælger han boliger på Månen, eller som han ville sige: ”drømmen om en bedre morgendag”.

Alt går godt for Jack i dette glansbillede af et liv, indtil hans kone bliver kørt ned af mælkemanden (læs mælkerobotten). På vej til hospitalet støder Jack på den søn, han forlod som spæd. Glansbilledet falmer, og han må til at genoverveje sit mantra om, at morgendagen nok bliver bedre.

Hello Tomorrow kan ses på Apple TV+.

Fleishman is in Trouble

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-02-20/fiit_103_424847-2118_2r.jpg
Claire Danes og Jesse Eisenberg som ægteparret Rachel og Toby i skilsmissekomediedrama-serien 'Fleishman is in Trouble'
Foto: Disney+

Jesse Eisenberg spiller den lidt akavede læge Toby Fleishman, der har fået en opblomstring efter sin skilsmisse. Hans lægejob tiltrækker mange bejlere på datingapps, og han nyder sin forsinkede ungkarletid med dates og vennerne Libby (Lizzy Caplan) og Seth (Adam Brody). Lige indtil ex-konen, Rachel (Claire Danes), afleverer børnene ved Toby en hel dag for tidligt og så ellers ikke giver lyd fra sig i flere dage. Hvor er Rachel?

Fleishman is in Trouble er et sjovt og på samme tid dramatisk take på skilsmissehistorien, hvor vi som seer tit er usikker på, om vi nu kan stole på det, vi ser.

Fleishman is in Trouble kan ses på Disney+.

Reindeer Mafia

Reindeer Mafia anmeldelse
Foto: C More

Familiematriarken Brita Nelihanka (Rea Mauranen) dør og testamenterer sin store ejendom til sine to sønner: Den nyligt løsladte og banderelaterede Sameli (Samuli Edelmann) og Pieti (Olavi Uusivirta). Det er Britas mand, Rouku (Aake Kalliala) ikke tilfreds med, han har nemlig sine egne planer for ejendommen. Dertil kommer Sara (Anna-Maija Tuokko), der vil have den jord tilbage, som Brita erhvervede sig efter Saras fars mistænkelige dødsfald.

Der er meget at holde styr på i Reindeer Mafia, men den spændende historie bliver afviklet i små nok bidder til, at man sagtens kan følge med. Dertil kommer den smukke natur i Lapland, hvor serien er filmet, der med sit dybe vintermørke og mystiske skove er som skabt til et mørkt familiedrama.

Reindeer Mafia kan ses på C More.

Loven ifølge Lidia Poët

Loven ifølge Lidia Poët anmeldelse
Sinead Thornhill som Marianna Poët og Matilda De Angelis som Lidia Poët i 'Loven ifølge Lidia Poët'
Foto: Lucia Iuorio / Netflix

I serien Loven ifølge Lidia Poët følger vi Lidia Pöets (Matilda De Angelis) kamp om at genvinde sin bestalling som advokat i 1880’ernes Italien. Ikke just en tid, hvor ligestillingen var i højsædet. Lidia må også gå meget igennem, da hun bliver nødsaget til at flytte hjem til sin bror (Pier Luigi Pasino) og hans lejer, den smukke journalist Jacapo (Eduardo Scarpetta).

I løbet af serien ser vi Lidia opklare sag på sag og stille og roligt bevise, at advokatgerningen måske handler mere om kløgt end køn. Serien er baseret på den virkelige historie om Italiens første kvindelige advokat.

Loven ifølge Lidia Pöet kan ses på Netflix.

Clarkson's Farm sæson 2

Clarkson's Farm sæson 2 anmeldelse
Ko (tv.) og Jeremy Clarkson (th.) i 'Clarkson's Farm'
Foto: Amazon Studios

”Bondemanden, han har altid travlt på sin bondegård.” Det er sandt i Povl Kjøllers gamle børnesang, og der er lige så sandt i sæson 2 af Clarkson’s Farm.

Bedst som man troede, at der var faldet ro på den lille gård, efter at Jeremy Clarkson har fået høsten i hus i sæson 1, får han en ny idé. Han vil lave en restaurant på gården, der sælger mad lavet på råvarer fra gården og de omkringliggende gårde. Det er bare ikke så ligetil, og der er et hav af regulativer og regler, som den lille gård skal bokse med for at komme i mål.

Clarkson’s Farm kan ses på Prime Video.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste