Serier | Guides

Fra mordmysterier til kongelig kærlighed: Det skal du streame i denne uge

Af
Claus Nygaard Petersen
11. september 2023
Ehrengard
Mikkel Boe Følsgaard og Sidse Babett Knudsen i 'Ehrengard' / Foto: Christian Geisnæs / Netflix

Del artikel

Hvilke film, serier og dokumentarer skal du tilbringe din tid med på streamingtjenesterne i denne uge? Vi Elsker Seriers journalist, Claus Nygaard Petersen, guider her til ugens bedste streamningtilbud.

Sensommmervarmen har fået et solidt greb om det danske land, og selv om det er fristende at bruge al tid udenfor, stopper streamingverden ikke med at byde på kvalitetsfilm, -serier, -dokumentarer og -underholdning.

Personligt ser jeg umådeligt meget frem til Pablo Larrains (Jackie, Spencer) absurde Netflix horrorkomedie El Conde/The Count 15. september, hvor en af verdenshistoriens værste diktatorer, Augusto Pinochet, bliver portrætteret som en 250 år gammel vampyr, der er træt af livet.

Der er desuden mulighed for at stifte bekendtskab med eller gense et par skarpe titler. SkyShowtime giver således premiere til det underholdende fantasy-epos Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves og Gen Z-versionen af Terminator, den fabelagtige M3gan, henholdsvis 12. og 13. september.

Pixar-magi er der også i løbet af ugen med Elementært, som vores anmelder Ann Lind Andersen kaldte ”en sød kærlighedshistorie” i sin anmeldelse. Den kan ses på Disney+ fra 13. september.

Derudover har jeg fundet frem til følgende otte anbefalinger, der hver især har potentiale til at blive ugens helt store oplevelser.

Som sædvanlig står i den rækkefølge, de får premiere i ugen.

De særligt farlige sæson 2

Der er ingen tvivl om, at DR går all-in på beretninger om fængselsliv lige i øjeblikket. Både med Huset og nu med anden sæson af dokumentarserien De særligt farlige.

Vært og journalist Kristian Almblad tager os igen med ind bag de høje stålgitre på den sikrede institution Kofoedsminde i Rødbyhavn på Lolland.

Her sidder cirka 100 udviklingshæmmede kriminelle, der er dømt til behandling på ubestemt tid. Det hårde emne til trods er der masser af rørende og sjove øjeblikke i serien, for selv om nogle af dem har begået frygtelige gerninger, er de til syvende og sidst mennesker.

De særligt farlige sæson 2 kan ses fra 11. september på DRTV.

The Morning Show sæson 3

Hvis du var en af dem, som knuselskede den del af Succession, der handlede om Roy-imperiets tv-del, er du garanteret allerede fan af The Morning Show og klar til tredje sæson – hvis ikke, så er det bare med at komme i gang!

Apple TV+-serien handler om morgenshowet af samme navn, og især de to værter Alex (Jennifer Aniston) og Bradley (Reese Witherspoon) og de udfordringer, de møder, såvel på arbejde som i privaten.

Det er journalistisk sæbeoperadrama, når det er bedst og mest vanedannede. #Metoo-lignende overgreb og Covid-epidemien var kerne-omdrejningspunkter i henholdsvis første og anden sæson. Til tredje sæson er der tydeligvis skævet til Succession, for det handler om en succesfuld forretningsmand (Jon Hamm), der vil købe tv-stationen, programmet bliver sendt på

The Morning Show sæson 3 kan ses fra 13. september på Apple TV+.

Class Act

Det er ikke kun i USA, at de har excentriske millionærer, der elsker rampelyset og også at være lidt på kant med, hvad der egentligt er lovligt.

Den franske Netflix-serie Class Act er bygget over den sande historie om forretningsmanden Bernard Tapie (her spillet af Laurent Lafitte). Gennem sine skarpe business-evner udvidede han CV’et til også at blive ejer af fodboldklubben Olympique Marseille og politiker, hvor han sågar endte som minister.

Men selv om den sofistikerede udgave af Donald Trump var en succeshistorie langt hen ad vejen, var det også med lidt halvskumle midler i værktøjskassen. Inklusiv en opsigtsvækkende bestikkelsessag, der sendte chokbølger gennem fodboldverden.

Class Act kan ses fra 13. september på Netflix.

En tavs historie

Fortiden er ikke altid et rart sted at opsøge. Man kan selv have gjort noget dårligt, man ikke har lyst til at genopleve eller man kan være den, der er blevet udsat for noget grusomt.

I En tavs historie får vi begge sider af sagen. Instruktør Anders Skovbjerg Jepsen blev som seksårig seksuelt misbrugt af den 13-årige dreng Peter.

Som voksen beslutter Anders sig for at konfrontere sin barndomsven, der foregreb sig på ham, og han indvilliger i at tale om de uhyrlige ting dengang. Den hjerteskærende historie skal ses i lyset af, at hvert tredje seksuelle overgreb mod børn og unge under 18 år, bliver begået af andre børn og unge under 18.

En tavs historie kan ses fra 13. september på TV 2 Play.

Ehrengard: Forførelsens kunst

Det er ikke hver dag, at man spillefilmsdebuterer som 83-årig i en prestigefyldt Netflix-produktion. Men ikke desto mindre, er det nu et faktum, når det kommer til Dronning Margrethe.

Den aldrende monark står bag produktions- og kostumedesign på Bille Augusts Ehrengard: Forførelsens kunst. Anders August har skrevet manuskript over Karen Blixens roman, og i hovedrollerne finder vi Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Jacob Lohmann og stjernefrøene Emilie Kroyer Koppel og Alice Bier Zandén i titelrollen som Ehrengard.

Om den danske kombination af Bridgerton og Pride & Prejudice leverer på den romantiske komediefront, og om Hendes Majestæt har en fremtid i filmbranchen bliver spændende at se.

Ehrengard: Forførelsens kunst kan ses fra 14. september på Netflix.

Poker Face

Selv om titlen ville være perfekt til en Lady Gaga-dokumentar, er der faktisk tale om en af de mest opfindsomme og medrivende krimiserier i lang tid.

Poker Face er groft sagt en moderne udgave af Columbo. I (næsten) hvert afsnit får vi tidligt at vide, hvem der er morderen, og så skal vi følge den menneskelige løgnedetektor, Las Vegas-servitricen Charlie (Natasha Lyonne), mens hun prøver at finde frem til den skyldige.

Rian Johnson (Knives Out) er serieskaber på mordmysterium-serien, og blandt de mange gæstestjerner finder vi bl.a. Adrien Brody, Hong Chau, Lil Rel Howery, Chloë Sevigny, Ellen Barkin, Nick Nolte, Joseph Gordon-Levitt, Stephanie Hsu og Ron Perlman. Kort sagt, der er mord og stjernedrys for alle pengene.

Poker Face kan ses fra 15. september på SkyShowtime.

Wilderness

Ugens potentielt mest bingeværdige-serie finder vi på Prime Video. Den let ildevarslende beskrivelse om parret Liv (Jenna Coleman) og Will (Oliver Jackson-Cohen), der tager på en drømmeferie, og som udvikler sig til et mareridt, lyder tilpas spændende.

Når man så ser traileren og konstaterer, at vi er ude i Gone Girl/You-territorium, hvor Liv opdager hans utroskab og planlægger en dødelig hævn, komplet med voiceover og det hele, bliver interessen for alvor vakt.

Det bliver lovet sex, intriger og mord i traileren, og hvis bare halvdelen af forventningerne bliver indfriet, bliver det rigtig godt!

Wilderness kan ses fra 15. september på Prime Video.

Evy og altid

Man skulle da være et skarn, hvis ikke en norsk feel-goodserie kunne friste en.

Evy (Malene Wadel) vender tilbage til barndomsbyen Sandness, da hun skal være forlover til et bryllup. Hun er netop blevet færdig med sin uddannelse i Bergen og ved ikke rigtig, hvad hun skal nu.

I stedet for at forlade byen omkranset af det gudesmukke landskab, bliver hun hængende for at finde ud af livet. Det er hygge-tv med noget på hjertet - om at finde sig selv i livet, og hvad man vil have ud af det, når en fase slutter og man skal gøre op med, hvad den næste skal være.

Evy og altid kan ses fra 16. september på DRTV.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste