Serier | Guides

Interview med ’The Bear’-castet forud for tredje sæson: "Ingen romance mellem Carmy og Sydney"

Af
Claus Nygaard Petersen
4. juli 2024
The Bear sæson 3 anmeldelse
Jeremy Allen White i tredje sæson af 'The Bear' / Foto: FX

Del artikel

I forbindelse med den længe ventede premiere på tredje sæson af hitserien ’The Bear’, mødte vi seriens cast til et rundbordsinterview og blev klogere på, hvilke temaer og problematikker der er på spil i den kommende sæson.

Nu er der snart ikke lang tid til, at sommerens måske mest ventede serie får premiere.

Der er selvfølgelig tale om tredje sæson af kokkedrama-fænomenet The Bear. Sidste sæson sluttede med, at Carmy (Jeremy Allen White) havde en nedsmeltning i restaurantens stor walk-in fryser, hvor han fik spærret sig selv inde.

Her spruttede al hans indestængte vrede og frygt ud for fulde hammer, og han formåede bl.a. at skræmme sit livs kærlighed Claire (Molly Gordon) væk og genstarte fejden med fætter-Ritchie (Ebon Moss-Bachrach).

Forud for den nye sæson deltog vi i en online interviewsession med The Bear-skuespillerne Jeremy Allen White, Ayo Edebiri (Sydney) Ebon Moss-Bachrach, Lionel Boyce (Marcus), Liza Colón-Zayas (Tina), Abby Elliott (Sugar), Matty Matheson (Neil Fak) og Ricky Staffieri (Theodore Fak), og her er de vigtigste pointer, som vi tog med os derfra.

The Bear sæson 3 anmeldelse
Jeremy Allen White i tredje sæson af 'The Bear'
Foto: FX

Ingen romance mellem Carmy og Sydney

Lige siden første sæson, har internettet spekuleret i, om Carmy og hans souschef Sydney skulle finde sammen i en romantisk relation.

Direkte adspurgt om dette, slår begge skuespillere spekulationer om det hårdt ned:

”Nej, der var ikke nogen snak om nogen form for romantisk relation i manuskriptforfatterrummene,” forklarer Jeremy Allen White, som just har været i Danmark.

Den oplevelse indebar blandt andet at blive slæbt med til crossfit af René Redzepi. En udmagrende oplevelse, som den karismatiske skuespiller genfortalte til talkshowværten Stephen Colbert i et klip, som kan ses her nedenunder.

Ikke til forhandling

Et af de store stridspunkter i den kommende sæson er et sæt af "non-negotiables-ting", der ikke er til forhandling, som Carmy forfatter til restauranten.

Skuespillerne blev spurgt, om der også var noget, der ikke var til forhandling, når det kom til at lave serien, og her var der et par ting, som blev fremhævet. Først og fremmest, skulle man møde op velforberedt og kunne sine replikker, og så skulle man møde til tiden samt at være venlig overfor hinanden.

Alle ting, som snildt kan overføres fra profession til profession og på sin vis bør gøre sig gældende for, hvordan man er som menneske.

Sydneys store valg

Et af de store plot-punkter for den kommende sæson, som også bliver afsløret i traileren, er, at Carmy tilbyder Sydney et partnerskab i restauranten. Men selv om det er en meget stor mulighed, er det ikke nødvendigvis et nemt valg.

"Det er et interessant emne, for det er helt klart et nyt skridt for deres (Sydney og Carmys) relation. Han er en, som hun har set op til længe, men som hun også, efter de er begyndt at arbejde sammen, har opdaget, har meget indre kaos. Og det gør hende loren omkring at arbejde sammen", fortæller Ayo Edebiri, og Jeremy Allen White supplerer:

”Carmen er ikke den bedste til at kommunikere, men han laver ofte en stor gestus for at vise, hvor meget han værdsætter folk. Det er hans måde at række ud til folk og det er ikke altid, at folk er klar til at modtage sådan en gestus. Han har meget på sinde hele tiden, og det er ikke altid, at folk ved, hvad der sker. Men jeg tænker, at det er hans måde at inddrage hende mere i det inderste.”

Carmys sindstilstand

Det bringer os meget naturligt videre til, hvor Carmys hoved er henne i denne sæson. Ifølge Jeremy Allen White gør den iltre perfektionistiske kok det, som han altid gør:

”Carmy begraver sig i sit arbejde og forsøger at udfordre sig selv. Dermed udfordrer han så alle omkring sig, og det bliver udfordrende at være omkring – der er mange udfordringer.”

”Og udfordrere,” kommenterer Ayo Edebiri.

”Ja, også det. Carmy gør det, som han gør bedst, og det er at prøve at undgå alle de issues, som nager ham,” konkluderer Jeremy Alle White.

Mørket og sorgen i serien

Et af de gennemgående temaer i The Bear har været, hvordan sorg påvirker karaktererne på forskellig vis.

”Natalie er både i gang med at bearbejde sin sorg samtidig med, at hun snart skal være mor. Hun dealer med, at hendes bror (Mikey) havde den forfærdelige død, og at hendes forhold til moren og Carmy ikke er et godt sted. Så hun jonglerer med flere slags sorg,” fortæller Abby Elliott.

”Jeg vil mene, at det er en af seriens styrker og en af grundene til, at den har ræsonneret hos så mange mennesker. For sorg er noget, måske det eneste, som alle mennesker har tilfælles. Så det er noget, alle dealer med på hver deres måde. Eller ikke,” forklarer Ebon Moss-Bachrach.

The Bear sæson 3 anmeldelse
Ebon Moss-Bachrach i sæson 3 af 'The Bear'
Foto: FX

I forbindelse med et spørgsmål om seriens dystre tone, og hvordan det påvirker skuespillerne, vender Moss-Bachrach tilbage til emnet om sorg og kommer med en meget præcis bemærkning, som alle der har skulle sørge kan nikke genkendende til:

”Du kan også finde grin i sorg.”

En ting, man må sige, har lykkedes fornemt indtil nu i The Bear.

Kvinderne i køkkenet

Vi har igennem flere år hørt, hvordan kokkemiljøet er et råt og barskt sted. Svaghed bliver hakket ned og sexisme trives i bedste velgående.

For Ayo Edebiri var det slående, hvor meget det mindede om filmbranchen:

”Jeg kan huske, at jeg havde samtaler med restaurationsfolk om, hvor meget vores to industrier minder om hinanden. Især for mig som kvinde og hvordan følelsen af at blive marginaliseret virkelig kan slå dyb rod. De samtaler sad dybt i mig, når jeg læste eller talte om manuskripterne, og når vi var i gang med indspilningerne.”

Skuespilleren debuterer som instruktør i tredje sæson, hvor hun styrer et særafsnit med fokus på kokken Tina (Liza Coló-Zayas). Ayo Edebiri var draget af historien og muligheden for at samarbejde med kollegaen på en ny måde. Hun var derfor ikke i tvivl om, hvilket afsnit hun ville instruere, da hun blev spurgt af serieskaber og co-showrunner Christopher Storer.

The Bear sæson 3 anmeldelse
Ayo Edebiri i tredje sæson af 'The Bear'
Foto: FX

”Jeg sagde, at jeg bogstavelig talt ville give ham min ikkeeksisterende førstefødte, hvis jeg kunne få lov til at lave Liza-afsnittet, fordi jeg ville elske at arbejde med hende på den måde. Han svarede ’Well, vi tænker lidt ens så’,” fortæller skuespilleren og sætter derefter ord på oplevelsen:

”Jeg elskede det virkelig. At arbejde med vores hold som skuespiller er allerede fantastisk, og så som instruktør blev den følelse bare forstærket. Jeg var imponeret og rørt hver dag. Jeg instruerede nogle af mine yndlingsskuespillere i verden, og det føltes både som en masterclass, men også som en gave. Det var virkelig virkelig vidunderligt,” forklarer Ayo Edebiri.

Et puslespil af erfaringer

Første afsnit af tredje sæson er ulig nogen andre afsnit hidtil i The Bear. Med den Oscarvindende komponistduo Trent Reznor og Atticus Ross til at sørge for et stemningsfuldt score, fremstår afsnittet Tomorrow som et virvar af minder.

Executive producer, konsulent, kok og skuespiller, Matty Matheson, er kreativ ophavsmand for historien sammen med Christopher Storer, og han forklarer lidt om, hvor inspirationen til det tankevækkende afsnit kom fra:

”Folk, som har haft fantastiske karrierer som Carmy eller kokke generelt, har arbejdet under mange kokke. Og så er der små bidder, som du holder fast i og er med til at forme dig til den person, du bliver – på godt og ondt. Da jeg gik på kokkeskole, studerede jeg under en kok, som fortalte en historie om, hvordan 30 forskellige kokke havde formet ham til den, han var. Han fortalte mig om at arbejde for alle de her mennesker rundt omkring i Europa og lære de her forskellige slags håndværk indenfor kokkekunsten,” siger Matty Matheson og konkluderer:

”Ved at lære alle de her små færdigheder igennem livet – og man stopper aldrig med at lære – former det, hvem du er. Folkene omkring dig og dem, du har mødt. Og vi ville fortælle en historie om, hvem og hvordan Carmy var blevet til den, han er.”

The Bear sæson 3 anmeldelse
Matty Matheson i tredje sæson af 'The Bear'
Foto: FX

Sæsonen i ét ord

Det sværeste spørgsmål, du kan stille enhver serienørd, er at prøve at opsummere en hel serie i ét ord. The Bear-castet blev selvfølgelig derfor spurgt om, hvilket ord der bedst dækker over tredje sæson.

Ricky Staffieri byder ind med elevation, der i denne kontekst kan oversættes til at tage noget til et nyt niveau, som de fleste tilslutter sig. Lionel Boyce nævner derefter præcision, og Abbey Elliot supplerer med perfektion.

Ayo Edebiri bringer non-negotiables på banen, og Jeremy Allen White nævner udfordringer (challenges), hvilket afføder et lille parløb mellem de to om, hvem der kan komme med flest variationer og betydninger af ordet.

The Bear sæson 3 anmeldelse
Lionel Boyce i tredje sæson af 'The Bear'
Foto: FX

Abbey Elliot siger, at sorg, er et af de ord og temaer, der fylder mest i The Bear. Matty Matheson løfter stemningen med udtrykket razzle dazzle, som handler om at imponere, og drøm.

Selv om det måske ikke lykkedes castet at finde det helt eksakte ord til at opsummere sæsonen, hersker der ingen tvivl om, at tredje sæson af The Bear er sommerens mest ventede seriepremiere.

Tredje sæson af The Bear får premiere 17. juli på Disney+.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides