Serier | Guides

Mord, mørke og mystik: Vi Elsker Seriers guide til uhygge i efteråret

AfKasper
26. oktober 2020
Mord, mørke og mystik: Vi Elsker Seriers guide til uhygge i efteråret
Foto: Interrogation/ Ursula Coyote/CBS © 2019 CBS Interactive. All Rights Reserved.

Del artikel

Årstiden sætter også den perfekte scene for den slags serier, der med gisp får os til at trække sofatæppet op foran ansigtet. Vi har udvalgt fire af slagsen lige her.

Efteråret er ikke alene oplagt til at dykke ned i et væld af gode serier.

Det er meget muligt den smukkeste årstid, luften har en særlig klar friskhed over sig, og så kan vi – endelig og med god samvittighed – lad os skylle over med den bølge af serier, der bare har hobet sig op på diverse streamingtjenester.

Få fingrene i efterårets bedste serie-pakke

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Fuld af Danmark' er et kærkomment gensyn med savnet radio-duo

Derfor er det som serie-junkie oplagt at overveje de streaming-pakkeløsninger, der tilbydes. Stofa har strikket sådan pakkeløsning sammen, der med TV- og streamingtjenesterne sikrer dig et mindre arsenal af de allerbedste og mest hypede tv-serier til efteråret.

TV 2 PLAY: Nervepirrende og velspillet dansk thriller

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/02/Miso-Film.jpg
(Foto: Kriger/Miso Film)

Det er vist ingen hemmelighed, at Danmarks Radio i mange år brugte TV 2 som gulvklud, når det gjaldt kvaliteten af de store seriedramaer, som danskerne samledes om. Men den fynske TV-kanal er da i den grad kommet efter det med Efterforskningen, Alfa, Kemohjerne og Nordskov for bare at nævne et udvalg.

Og instruktøren Christoffer Boes psykologiske krimithriller Kriger er blot endnu en væsentlig grund til at sikre sig adgang til TV 2 PLAY. Udover at være besat med nogle af de bedste skuespillere, vi har i landet – bl.a. en fabelagtigt Dar Salim i rollen som krigsveteranen, der skal infiltrere en rockerbande – leverer Kriger en portræt af den københavnske underverden, der ikke er set så gennemført siden Fenar Ahmads danske blockbuster-succes ved navn… ja, Underverden.

LÆS OGSÅ: Fra Hannibal til Kilgrave: Quiz om stjerneseriepsykopaterne

Nervepirrende bliver det særligt i sekvenserne, hvor krigsveteranens dække er tæt på at blive afsløret af den skamferet, psykopatisk - og overraskende veltrænet(!) – rockerboss, spillet af Lars Ranthe.

HBO Nordic: Neglebidende Stephen King-mareridt

Bygger filmen eller serien på en Stephen King-roman, så er vi næsten garanteret et mareridt eller to i nærmeste fremtid. Her er The Outsider ingen undtagelse. Her sniger uhyggen sig nemlig på bedste King-vis langsomt men sikkert ind.

Makabre mord, børn, der forskræmt snakker med usynlige bøh-mænd om natten og ansigtsløse hætteklædte typer, der pludselig bare står i baggrunden og betragter er bare nogle af ingredienserne, der vil tvinge tæppet længere og længere op over ansigtet …

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af The Outsider

Læg så oven i, at skuespillerpræstationer er med til at løfte uhyggen en tak ekstra op. Især er australske Ben Mendelsohn fantastisk som den melankolske detektiv, der skal tvinges til at tro på, at der i sandhed er tale om en ”outsider”.

Viaplay: Stjernespækket dansk krimiperle

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/10/c92d504d-a4e5-4d31-9bc7-89c4f71529c1.jpg
Foto: Forhøret/Viaplay Original

Lars Ranthe, Nikolaj Lie Kaas, Lars Mikkelsen, Søren Malling, Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen. Så har du har du castet i Forhøret, én af de måske mest oversete danske tv-serier i nyere tid. Smid så med i puljen, at vi igen har Christoffer Boe som instruktør.

Et kvindelig er blevet indleveret hos retsmedicineren, men da politibetjenten Bjørn (Ulrich Thomsen) kommer for at se nærmere, opdager han til sin forfærdelse, at den unge kvinde er hans datter, som han på grund af hendes stofmisbrug kun har haft sporadisk kontakt til de seneste år.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Forhøret

Det er afsættet for denne otte afsnit lange serier, der følger Bjørn, som i godt et døgn går fra forhør til forhør for at finde ud af, hvem der har dræbt hans datter. Serien er helt på niveau med Edderkoppen fra 2000, der er en anden krimiperle af en serie fra Christoffer Boes hånd.

C More: ’Vælg selv dit eget bevis’-serie

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/09/INTepi1010321b2i.jpg
Foto: Interrogation/ Ursula Coyote/CBS © 2019 CBS Interactive. All Rights Reserved.

Nej, der er ikke tale om en engelsk-versioneret udgave af Christoffer Boes Forhøret men derimod Interrogation, som er en særdeles original fortalt true-crime-serie, der tager sit afsæt i en virkelig sag fra 1983. Til trods for, at der er kommet dom i sagen, er den fortsat præget af en masse løse ender.

Det er dem, som serien er rundet af, hvilket kommer til udtryk i, at vi ligesom i 1980’ernes ’vælg dit eget eventyr’-bøger selv skal vælge afsnit fra episode to til ni alt efter, hvilket bevismateriale vi tror mest på.

LÆS OGSÅ: Vildt sjov komedieserie: Månedens serietip på C More

Serien, der handler om en mystisk mordsag, hvor en søn bliver arresteret og dømt for drabet på sin mor, kan således ses på ny hele 4.320 gange. Dog findes der kun én sandhed i det tiende og afsluttende afsnit.

Læs mere om Stofas TV- og streaming-pakker lige her


Udover et lynhurtigt internet, forstærket online sikkerhed og super solidt wifi får du med Stofa adgang til de fedeste TV- og streamingtjenester i Danmark: HBO Nordic, Viaplay, C More, Viaplay, V series & film samt TV 2 PLAY. Underholdning, du kan tage med over alt!

Læs mere om Stofas TV- og seriestreaming-pakke lige her.

Del artikel

Andre Serier | Guides