Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'Fuld af Danmark' er et kærkomment gensyn med savnet radio-duo

AfSteffen Lomholt Pedersen
26. oktober 2020
Foto: Fuld af Danmark/TV 2

Del artikel

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun har haft premiere på deres TV 2-program Fuld af Danmark. Er programmet værd at se?


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/10/FAD_E2_PLAY.jpg
Foto: Fuld af Danmark/TV 2

Klar, parat, skarp. Den forhenværende seniorkorrespondent på Radio24Syv, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og hendes kompagnon, journalisten Rasmus Bruun, har hustlet sig til en betalt sommertur rundt i landet hos TV 2.

Titlen på deres nye programserie er Fuld af Danmark, hvor de besøger forskellige mikrobryggerier og alkoholproducenter rundtom i kongeriget. Men kan makkerparrets nye tv-program holde niveauet fra Den korte radioavis? Vi har set de første to afsnit af det nye program for at finde ud af det. Læs med her.

Kirsten Birgit på roadtrip


De fire årstider

Den unge mand viser sig at være byens borgmester, og da Kirsten først indser det, sender hun ham på vej med et “godmorgen” og skynder sig videre. Hun og Rasmus Bruun skal nemlig afsted på et lille roadtrip rundt i landet, hvor de skal besøge danske mikrobryggerier og alkoholproducenter.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Virkelig fedt at se Hugh Grant i en uvant rolle i 'The Undoing'

For Kirsten virker det til, at målet er at få hældt så meget alkohol indenbords som overhovedet muligt. For Rasmus’ vedkommende handler det om at få rebrandet sig selv som seriøs journalist.

Hvad er en plante-aktivist?


I stedet tager Kirsten godt for sig af de våde varer – selvom det ikke umiddelbart faldt i hendes smag. Rasmus er selvfølgelig vældig interesseret i Signe og går totalt i TV 2 Charlie-mode.

LÆS OGSÅ: Mere end 30 år efter 'Karate Kid': 5 gode serier du bør se i efteråret

Han ser sig dog pludselig nødsaget til at afbryde Kirsten, da seniorkorrespondenten begynder at stille sig kritisk over for Signe Wennebergs selvudnævnte rolle som plante-aktivist. Og det finder den garvede dame sig selvfølgelig ikke i.

En rød tråd fra radio til tv


Fuld af Danmark

Ligesom i radioprogrammet så deler Kirsten også gerne her ud af sit enorme vid. I det andet afsnit i serien mødes de med Morten Messerschmidt på Kronborg. Her holder Kirsten et oplæg om slottets historie, dansk drukkultur og Holger Danske. Der går dog ikke længe, før Kirsten begynder at bevæge sig lidt ud for emnet og ender i en halv-racistisk svada om antallet af indvandrere i Danmark og Peter Ingemanns alkoholforbrug.

LÆS OGSÅ: Anbefaling: Se 'Muldvarpen' om nordkoreansk våbenhandel og metamfetamin

Rasmus er som altid – modsat sin medvært – meget politisk korrekt. Han virker dog umiddelbart knap så skvattet, som han ellers typisk er det i Den korte radioavis og viser både initiativ og gåpåmod i rollen som tv-vært. Men det kan måske nå at ændre sig i løbet af programmets resterende ti afsnit.

Ren underholdning


Her misser tv-programmet et af de stærkeste kort fra Den korte radioavis, hvor Kirsten ofte debatterer den politiske dagsorden med sine medværter – og gerne med en skarp pointe til sidst. Det er ærgerligt, da det typisk er i den rolle, hvor Kirsten, med Rasmus på sidelinjen, er bedst.

Særligt for fans


Den korte radioavis 2.0Fuld af Danmark.

TV 2 skal have point for at gøre grin med et tv-format, de om nogen selv har benyttet sig af. Det er en smule underligt at se Rasmus og Kirsten i rollen som tv-værter, når vi mestendels er vant til at lytte til dem – selvom de også tidligere har haft et par enkelte tv-optrædener. Heldigvis er Kirsten Birgit altid leveringsdygtig med nogle politiske ukorrekte holdninger – uanset platformen - hvilket er dejligt forfriskende i en tid som denne.

LÆS OGSÅ: Hør podcasten: Lever 'Babylon Berlin' op til alle roserne?

Der er en masse referencer allerede i de første to afsnit af Fuld af Danmark til Kirsten og Rasmus’ mange oplevelser, heriblandt Kirstens røde Up!, hendes holdning til folk, der cykler i Frederiksberg Have eller brugen af klassisk musik. Generelt er hele serien nok mest rettet til dem, der igennem længere tid har fulgt journalist-duoen og knap så meget for nye seere og lyttere.

Overordnet set er Fuld af Danmark dog et ganske underholdende, lille program. Vi kommer helt sikkert til at følge med i de resterende ti afsnit, og vi glæder os til at se, hvad Rasmus og Kirsten har i vente på resten af deres nationale pubcrawl.

Denne anmeldelse er baseret på de første episoder af Fuld af Danmark.

Fakta om Fuld af Danmark


Del artikel

Læs mere omTV 2 Play

Andre Serier | Anmeldelser