Serier | Guides

Paramount+ har din ryg her i juleferien

AfBrian Mogensen
21. december 2021
'Yellowstone'
Foto: Paramount+

Del artikel

Har du brug for lidt andet end den sukkersøde juletid, er her fire bud på, hvordan du kan tilbringe din juleferie i godt serie-selskab.


Eller i hvert fald i selskab med andre end familien.

Paramount+ har mange god bud på serier, der har meget lidt med den medmenneskelige juletid at gøre.

Yellowjackets


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/11/Yellowjackets.jpg
Foto: Yellowjackets/Paramount+

Jeg kunne næsten ikke forestille mig et bedre selskab end Christina Ricci og Juliette Lewis her i juleferien, og med Yellowjackets er det præcis, hvad jeg får muligheden for.

De spiller rollerne som de ældre udgaver af to spillere på et New Jersey High School-fodboldhold, der i 90’erne styrter ned i Canada. Det starter 19 måneder med hardcore overlevelse for de unge piger, og i takt med at desperationen sætter ind, bliver grænserne rykket.

Og hvordan lever man så med de ting, man har gjort, når man er tilbage i verden?

Yellowjackets er et barskt overlevelsesdrama med fremragende skuespil, så naturligvis er det et bud på, hvordan juleferien kan bruges.

On Becoming a God in Central Florida


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/07/OBAG_102_0106_R-Byline-XXX-Paramount.jpg
Foto: On Becoming A God in Central Florida/Paramount+

Det samme kan siges om Kirsten Dunst og On Becoming a God in Central Florida. Også her bliver hovedpersonen tvunget til at gøre lidt af hvert for at overleve.

Dunst spiller Krystal Stubbs, der lever et white trash-liv som medarbejder i en forlystelsespark i Florida. Da hendes mand dør i en meget floridiansk ulykke, tager hun kampen op med Founders American Merchandise. For det viser sig, at han har optaget lån i huset for at købe produkter fra selskabet i drømmen om hurtige penge.

On Becoming a God in Central Florida har en mørk og sarkastisk tone, der er den perfekte modpol til den julesukkersøde familiehygge.

Og Kirsten Dunst er fabelagtig i rollen som Krystal, der presser hende ud af de good-girl-roller, hun har haft lige lovligt mange af gennem karrieren. Hvilket er en skam, for hun er absolut det bedste i en i forvejen rigtigt god serie.

Mayor of Kingstown


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/12/Mayor-of-Kingstown.jpg
Foto: Mayor of Kingstown/Paramount+

Forbrydelse betaler sig ikke. Sådan lyder ordsproget, men det er vist meget afhængigt af, hvor i systemet, du befinder dig. For McClusky-familien, der arbejder i fængselsektoren i Michigan, er det en profitabel omgang.

Men det kræver også en fleksibel moral at tjene i den post, som hovedpersonen Mike (spillet af Jeremy Renner fra Hawkeye) besidder. Han skal nogle gange bøje reglerne til sin egen fordel for at få puslespillene til at gå op. Det gælder både inden for murene og udenfor.

Samtidig har serien masser af socialrealisme, der portrætterer en betændt del af det juridiske system i USA, der i de flestes optik virkelig har spillet fallit.

Mayor of Kingstown fik hug af anmelderne, men seere over hele verden er meget begejstrede for Hugh Dillons dramaserie.

Yellowstone


Kevin Costner i serien Y'ellowstone'
Foto: SkyShowtime.

Dillon står også bag Yellowstone, der med den Oscar-vindende Kevin Costner i hovedrollen skifter den industrielle Michigan-byjungle ud med de åbne vidder i det skovfyldte Montana. Men selvom landskaberne er en ren lise for sjælen, er livet på en ranch af den størrelse, som Dutton-familien driver, fyldt med udfordringer.

Særligt for patriarken John Dutton (spillet af Costner), og der er rigeligt med pendanter til serier som Succession og Billions.

For uanset om det handler kvægdrift eller medieverden, er mennesker mennesker. Og selvom vi alle sammen er familiemennesker ved juletid, er der mange, der resten af året er grådige, ambitiøse, hensynsløse og vil sælge deres kære for en skilling og et trin op ad stigen.

Og godt den slags kan holdes på den anden side af skærmen.

Den fjerde sæson af Yellowstone kan eksklusivt ses på Paramount+, og som en ekstra godbid slutter den lige inden forløberen 1883, der bliver tilgængelig den 10. januar.

Her følger vi Dutton-familiens flugt fra fattigdom og jagten på et bedre liv i det vilde utæmmede Amerika.

Om streamingtjenesten Paramount+

Med underholdning for publikum i alle aldre er Paramount+ hjemsted for et massivt katalog. Og med mere end 6.000 serie-episoder og film, giver Paramount+ publikum i alle aldre et bredt udvalg af ikoniske fan favoritter, såvel som nye eksklusive titler.

Tjenesten tilbyder eksklusive titler fra SHOWTIME, CBS og Paramount Studios samt en mangfoldig samling af Paramount+ originalserier, eksklusive dramaserier, Paramount-film, det hotteste reality, helt nye store blockbusterfilm samt en god blanding af globalt og lokalt indhold, der spænder over alle genrer.

Paramount+ er den første nordiske streamingtjeneste, der lanceres på Apple TV-kanaler og er desuden tilgængelig via partnerplatformene TV 2 PLAY, YouTv, YouSee, Telmore og Allente. Tjenesten er også tilgængelig direkte via en ny Paramount+ app, hvor du får de første 7 dage for 0 kr. når du opretter dig som ny kunder. Herefter koster adgangen til al indholdet kun 59,-/md.

Del artikel

Andre Serier | Guides