Serier | Guides

Redaktionen anbefaler: De 15 bedste serier på Apple TV+

AfRedaktionen
8. juli 2024
Ted Lasso Emmy
Jason Sudeikis som Ted Lasso i 'Ted Lasso' på Apple TV+ / Foto: Apple TV+

Del artikel

Apple TV+ har efterhånden etableret sig som en stærk konkurrent til de øvrige streamingtjenester og har et væld af stjernespækkede serier på hylderne. Vi har udvalgt 15 af de bedste her.

1. Severance
2. Ted Lasso
3. For All Mankind
4. Slow Horses
5. Pachinko
6. Black Bird
7. Bad Sisters
8. Foundation
9. The Morning Show
10. Shrinking
11. Manhunt
12. Presumed Innocent
13. Schmigadoon!
14. Hijack
15. Silo

Severance

Første sæson af sci-fi-thrillerserien, Severance, blev et gigantisk hit tilbage i 2022 - og med god grund.

Serien handler om virksomheden Lumon, der bruger et indgreb på deres medarbejdere, kendt som "severance", eller på dansk afskæring. Her bliver personens bevidsthed delt op mellem arbejde og privatliv, så medarbejderen oplever aldrig at tage på arbejde og omvendt.

Men da Mark (Adam Scott), som er afskåret, begynder at ane unoder i Lumon, sætter han sig for at afdække virksomhedens hemmeligheder,

Serien er skabt af Dan Erickson og instrueret af Ben Stiller og Aoife McArdle, og foruden Scott medvirker bl.a. Zach Cherry, John Turturro, Christopher Walken og Patricia Arquette.

Der er én sæson af Severance på Apple TV+, og anden sæson får premiere i løbet af efteråret 2024.

Ted Lasso

Den prisvindende komedieserie om den amerikanske football-træner, Ted Lasso (Jason Sudeikis), der bliver hyret som ny træner for det britiske fodboldhold AFC Richmond, er intet mindre end fantastisk.

Alle stiller spørgsmål ved beslutningen om at hyre Ted, med undtagelse af klubbens nye ejer, der har lumske bagtanker med valget. Selv om Ted ikke ved noget om "rigtig" fodbold, har han en tilgang til livet, der får det bedste frem i folk, og han må simpelthen være verdens rareste, mest charmerende og entusiastiske fodboldtræner. Jason Sudeikis spiller ham til perfektion.

Foruden Sudeikis medvirker blandt andre underskønne Hannah Waddingham, Phil Dunster, Brett Goldstein og Juno Temple.

Der er tre sæsoner af Ted Lasso på Apple TV+.

For All Mankind

Den flotte og velfortalte sci-fi-dramaserie For All Mankind udforsker, hvad der kunne være sket, hvis Sovjetunionen var nået først til månen i 1969 i stedet for USA.

Serien følger medarbejderne og astronauterne i NASA efter det store nederlag, hvor USA pludselig er nummer to. Hvor langt er de villige til at gå for at blive nummer et igen, og hvilke konsekvenser vil det have?

For All Mankind er skabt af Ronald D. Moore, Ben Nedivi og Matt Wolpert, og på rollelisten finder man bl.a. svenske Joel Kinnaman, Michael Dorman, Sarah Jones, Shantel VanSanten, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt og Krys Marshall.

Der er fem sæsoner af For All Mankind, der kan ses på Apple TV+.

Slow Horses

Det humoristiske spiondrama, Slow Horses, følger et dysfunktionelt hold af britiske efterretningsagenter, der arbejder på MI5's "elefantkirkegård", Slough House. Et sted, hvor gamle, udtjente heste bliver sendt hen for at blive slagtet. Gamle er de ikke nødvendigvis allesammen, men alle efterretningsagenterne i afdelingen har fejlet eller bragt sig selv i unåde på den ene eller anden måde.

Serien, der er baseret på Mick Herrons romaner, har Oscar-vinderen, Gary Oldman, i hovedrollen som den geniale, men stridbare spionchef, Jackson Lamb.

Det er Will Smith (Veep), der har skabt serien ud fra romanforlaget, og foruden Oldman medvirker blandt andre Kristin Scott Thomas, Jack Lowden, Saskia Reeves, Rosalind Eleazar, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan og Jonathan Pryce.

Der er tre sæsoner af Slow Horses på Apple TV+, og den fjerde sæson får premiere 4. september 2024.

Pachinko

Har man endnu ikke set denne perle af en dramaserie, bør man straks gå i gang.

Pachinko er baseret på New York Times-bestselleren af samme navn af Min Jin Lee og er en storladen slægtsfortælling om en koreansk families liv på tværs af fire generationer.

Den blændende smukke serie udspiller sig fra 1915 i Sydkorea til 1989 i Japan, og samtidig med, at man følger pigen Sunja og hendes familie, er serien også et billede på, hvad der sker i verden omkring dem på det givne tidspunkt.

Det er Soo Hugh (The Terror), der har skabt serien ud fra romanforlaget, og på rollelisten finder man blandt andre Minha Kim, Youn Yuh-jung, Jin Ha og Lee Minho.

Der er én sæson af Pachinko på Apple TV+, og anden sæson får premiere 23. august.

Black Bird

Den intense krimiserie Black Bird er både velskrevet, velspillet og dykker ned i de mørkeste afkroge af det menneskelige sind.

Serien følger James ’Jimmy’ Keene (Taron Egerton), der bliver idømt 10 års fængsel for sin medvirken i narko- og våbenhandel. FBI tilbyder ham dog, at de vil stryge hele straffen, hvis han kan få fangen Larry Hill (Paul Walter Hauser) til at indrømme, at han er seriemorder. Jimmy kommer på en stor opgave og skal samtidig forsøge at manøvrere mellem de andre farlige fanger, korrupte vagter og sin sygdomsramte far (Ray Liotta).

Black Bird er baseret på Jimmy Keenes selvbiografi: A Fallen Hero, A Serial Killer and A Dangerous Bargain for Redemption og er skabt af Dennis Lehane.

Der er én sæson af Black Bird på Apple TV+.

Bad Sisters

Claes Bang må efterhånden være en af de mest succesfulde, danske skuespillere, når det kommer til store roller i internationale film og serier. Således har man bl.a. kunne opleve ham i serier som Dracula, The Affair, The New Look og ikke mindst i denne perle af en irsk, dramedyserie, Bad Sisters.

Bang har for vane at spille skurkagtig, men i Bad Sisters er han et decideret dumt svin. Et dumt svin, der er blevet slået ihjel! Bang spiller John Paul, der er gift med Grace, som er den ældste søster i Garvey-familien. Alle fire søstre hader John Paul, og de begynder derfor at lægge en plan for at slå ham ihjel. Og det er dén historie, serien fortæller i et slags flashback.

Serien er skabt af Sharon Horgan, der også spiller en af søstrene. Der er indtil videre kun én sæson af Bad Sisters på Apple TV+, men anden sæson er filmet og må derfor antages at ramme streamingplatformen inden for det næste års tid.

Foundation

Den stort anlagte og visuelt blændende sci-fi-serie, Foundation, er baseret på Isaac Asimovs bogtrilogi.

Serien foregår næsten 50.000 år ude i fremtiden, hvor mennesket for længst har forladt Jorden og i stedet har etableret et imperium, der spænder over hele galaksen. Geniet Hari Seldon (Jared Harris) har udformet en beregningsmodel, kaldet psykohistorie, der kan forudsige fremtiden, og modellen siger, at imperiet snart vil kollapse. Det er bare ikke alle, der er enige med ham i hans forudsigelser.

Foruden Harris i hovedrollen medvirker bl.a. Lee Pace, Lou Llobell og Leah Harvey. Desuden er der flere danske skuespillere, der har lagt vejen forbi Foundation, nemlig Sandra Yi Sencindiver, Jesper Christensen og senest Pilou Asbæk, der i tredje sæson overtager Mikael Persbrandts rolle i serien.

Der er to sæsoner af Foundation på Apple TV+, og en tredje er på vej.

The Morning Show

The Morning Show er et af Apple TV+'s absolutte flagskibe, og sjældent har man set en mere stjernespækket dramaserie.

Serien følger livet på og omkring nyhedsstationen UBA og tv-programmet, The Morning Show, og tager nogle af tidens mest aktuelle emner op på en både vedkommende og underholdende måde. Serien er ganske enkelt en ekstremt velspillet og hyperaktuel fortælling om medieindustrien i dagens samfund.

Ikke blot bliver hovedrollerne spillet af Jennifer Aniston og Reese Witherspoon, men i løbet af de første tre sæsoner har de to stjerner fået følgeskab af bl.a. Steve Carrell, Jon Hamm, Billy Crudup, Mark Duplass, Greta Lee og Julianna Margulies. I fjerde sæson slutter Jeremy Irons sig til castet som Martin Levy – far til Jennifer Anistons karakter, Alex Levy.

Der er tre sæsoner af The Morning Show på Apple TV+, og en fjerde sæson er i støbeskeen.

Shrinking

Man bør ikke snyde sig selv for den velspillede og rørende komedieserie, Shrinking, med Jason Segel og Harrison Ford i hovedrollerne.

Serien, der er skabt af folkene bag Scrubs og Ted Lasso, handler om psykologen Jimmy (Segel), som lider af en voldsom depression efter sin kones alt for tidlige død.

Det får Jimmy til at smide regelbogen for psykologer ud ad vinduet, og han begynder at fortælle sine patienter præcis, hvad han mener om dem og deres problemer. Noget, der ikke huer hans chef og mentor, Paul (Ford), men som fører mange nye, rørende og ikke mindst morsomme udviklinger med sig for både patienterne, Jimmy og Jimmys datter Alice (Lukita Maxwell).

Der er én sæson af Shrinking på Apple TV+, og anden sæson skulle være på vej.

Manhunt

Den historiske miniserie, Manhunt, er ekstremt medrivende og krydret med fremragende skuespilpræstationer.

De fleste har nok hørt om, hvordan den amerikanske præsident Abraham Lincoln blev myrdet, mens han var i teatret. Snigmorderen, den berømte skuespiller John Wilkes Booth, skød præsidenten i baghovedet, og efter et kort slagsmål tog han et spektakulært spring ned fra balkonen til scenen, hvorfra han stak af over hals og hoved.

Manhunt skildrer flot den intense menneskejagt, som med det samme blev indledt på Booth og de andre medsammensvorne i det komplekse komplot.

Serien er skabt af Monica Beletsky og har Tobias Menzies, Anthony Boyle, Lovie Simone, Matt Walsh, Hamish Linklater, Patton Oswalt og Lili Taylor på rollelisten.

Der er én sæson af Manhunt på Apple TV+.

Presumed Innocent

David E. Kelleys thrillerserie med Jake Gyllenhaal i hovedrollen er en velsmurt retssalsthriller fyldt med nervepirrende cliffhangers.

Gyllenhaal spiller den succesfulde anklager Rusty Sabich, som har det hele. Et stort hus, søde børn og en smuk og hengiven kone – og en elskerinde i form af kollegaen Carolyn Polhemus. Det får dog en brat og meget definitiv afslutning, da Carolyn bliver fundet myrdet i sit hjem. Snart begynder beviserne at hobe sig op imod Rusty, og hemmelighederne vælter ud af skabet.

Foruden Gyllenhaal medvirker blandt andre Ruth Negga, Bill Camp, O-T Fagbenle, Renate Reinsve og Peter Sarsgaard.

Der er én sæson af Presumed Innocent på Apple TV+.

Schmigadoon!

Hvis du er musicalelsker, er der ingen vej uden om Schmigadoon!, der både er en hyldest til genren, men som også gør grin med den.

Serien handler om parret Josh (Keegan-Michael Key) og Melissa (Cecily Strong), der under en vandretur bliver væk fra stien og ender i det magiske land, Schmigadoon! Landet er som taget ud af en musical fra 50’erne med alt, hvad den kan trække af lallegladhed og pastelfarver. For at komme tilbage til virkeligheden skal de finde deres sande kærlighed, men hvordan finder man mon den?

Med fremragende koreografi, fængende sange og et godt skud humor er Schmigadoon! en serie, man bliver i godt humør af at se fra start til slut.

Der er to sæsoner af Schmigadoon! på Apple TV+.

Hijack

Hijack er en af de mest populære serier på Apple TV+ og har den altid glimrende Idris Elba i hovedrollen

Elba spiller Sam Nelson, der er på vej hjem til London fra Dubai, da en gruppe flykaprere overtager flyet og holder alle passagererne som gidsler. Man finder dog hurtigt ud af, at Sam ikke bare er en almindelig passager, men til gengæld en topklasse-forhandler, og han giver flykaprerne kamp til stregen for at få flyet og alle dets passagerer helskindet ned på jorden igen.

En af seriens forcer er, at den foregår i en form for realtid – det vil sige, at man som seer følger intenst med i de ca. syv timer, som flyet er i luften, hvilket følger sæsonens episoder.

Der er én sæson af Hijack på Apple TV+, og anden sæson er på vej.

Silo

Den smukke sci-fi-serie, Silo, er baseret på Hugh Howeys populære bogserie af samme navn og tager dig med dybt ned under jorden, hvor farer og mysterier venter rundt om hvert et hjørne.

Et ubestemt antal år ude i fremtiden bor 10.000 mennesker i en kæmpe underjordisk silo. Ingen ved, hvem der byggede den, eller hvorfor. De ved kun, at luften udenfor er giftig, og at ingen kan overleve i mere end få minutter. Ingeniøren Juliette (Rebecca Ferguson) påbegynder efter et mystisk dødsfald en farefuld rejse for at finde frem til en række skjulte sandheder, men det er ikke alle, der synes, det er en god idé.

Serien veksler mellem familiedrama, detektivarbejde og politiske konspirationer, og foruden en fabelagtig Rebecca Ferguson i hovedrollen medvirker blandt andre Rashida Jones, David Oyelowo, Common og, Tim Robbins.

Der er én sæson af Silo på Apple TV+, og anden sæson kommer senere i 2024.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides