Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: 'The Morning Show' genfinder formen i tredje sæson

Af
Signe Bjørg Granberg
13. september 2023
The Morning Show S. 3
Reese Witherspoon er tilbage som nyhedsværten Bradley Jackson i 'The Morning Show' / Foto: Apple TV+

Del artikel

Den stjernebesatte dramaserie leverer en glimrende tredje sæson, der behandler aktuelle nyhedshistorier med vid og bid. Det eneste problem er, at vi lige har fået en lignende fortælling i 'Succession'.

The Morning Show sæson 3

Streamingtjeneste: Apple TV+
Premieredato: 13. september 2023
Genre: Drama
Serieskabere: Jay Carson og Kerry Ehrin
Medvirkende: Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Billy Crudup, Mark Duplass, Karen Pitman, Julianna Margulies, Greta Lee og Jon Hamm m.fl.
Land: USA
Antal afsnit: 10

Hvis du er en af dem, der stod af The Morning Show-toget midt i den noget vaklende anden sæson, bør du gøre dig selv den tjeneste at stige på igen. For tredje sæson af serieflagskibet fra Apple TV+ er næsten tilbage på første sæsons høje niveau og leverer en virkelig velspillet og hyperaktuel fortælling om medieindustrien i dag.

Da vi slap serien i anden sæson, var Coronaepidemien netop brudt ud, men ved tredje sæsons begyndelse er vi hoppet frem til marts 2022, hvor Corona tilsyneladende er en saga blot.

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-11/the_morning_show_photo_030106.jpg
Jennifer Aniston vender tilbage som nyhedsværten Alex Levi i 'The Morning Show'
Foto: Apple TV+

Vi følger fortsat livet på og omkring nyhedsstationen, UBA, hvor Alex Levi (Jennifer Aniston) har stor succes med sit eget talkshow "Alex Unfiltered", og Bradley Jackson (Reese Witherspoon) har fået den prestigefulde tjans som vært på aftennyhederne.

Men UBA er, som flere andre klassiske medievirksomheder, i økonomiske vanskeligheder, og det har ledt firmaets CEO, Cory Ellison (Billy Crudrup), til forhandlingsbordet med tech-milliardæren Paul Marks (Jon Hamm) om et potentielt opkøb.

Succession på Apple'sk?

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-11/the_morning_show_photo_030110.jpg
Jon Hamm som tech-milliardæren Paul Marks og Jennifer Aniston som nyhedsværten Alex Levi i 'The Morning Show'
Foto: Apple TV+

Den historie lyder lidt bekendt, sidder du måske og tænker, og det er netop dét, der er The Morning Shows største udfordring i denne sæson: Vi har lige fået næsten samme fortælling i Succession.

Ikke at det i sig selv er dårligt, men sammenligningerne står uvilkårligt i kø, når man tematisk er oppe imod en så eminent og helstøbt serie som Jesse Armstrongs HBO-mastodont. På dén måde kan selv en virkelig helstøbt sæson føles som lidt af en kopi.

The Morning Show har dog i dén grad stadig sin berettigelse, for selv om en tech-milliardærs opkøb af UBA er rammefortællingen i denne sæson, er omdrejningspunktet for serien stadig, hvordan man bedriver en succesfuld nyhedskanal – og hvem menneskerne bag skærmen er, når der er blevet sagt "cut".

Virkelighedens nyheder med et personligt twist

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-11/the_morning_show_photo_030301.jpg
Greta Lee og Karen Pittman som hhv. nyhedschefen Stella Bak og chefproduceren Mia Jordan i 'The Morning Show'
Foto: Apple TV+

Den aktuelle nyhedsbehandling er skarp i denne sæson, hvor alt fra stormen på kongressen 6. januar 2021 til tilbagerulningen af kvinders ret til fri abort bliver belyst. Og ja, serien er overordnet set über-amerikansk i sit fokus, men har dog også adskillige referencer til f.eks. krigen i Ukraine med.

Serien formår ikke blot at tage nyhedshistorierne under kritisk behandling, men også at flette de virkelige problemstillinger ind i hovedkarakterernes egne fortællinger. Det fungerer rigtig godt som katalysator for den enkelte karakters plotlinje og udvikling.

For eksempel er en af grundene til, at Bradley Jackson nu ikke længere "bare" er vært på morgennyhederne, at hun var tilstede som journalist ved stormen på kongressen 6. januar. Som følge af den kompetente nyhedsdækning er hun nu blevet tildelt både hæder og en ny værtsrolle.

The Morning Show S. 3
Reese Witherspoon som Bradley Jackson i 'The Morning Show'
Foto: Apple TV+

Der gemmer sig imidlertid en langt mere kompliceret fortælling om, hvad der skete med Bradley den dag, og historien bliver på dramatisk vis rullet ud undervejs i sæsonen.

Jennifer Anistons Alex Levi-karakter var allerede i første sæson omdrejningspunkt for seriens behandling af #MeToo, og også i denne sæson spiller hendes karakter en vigtig rolle for fortællingen om bl.a. kvinders rolle på arbejdspladsen, i bestyrelser og i medieindustrien i det hele taget.

I denne sæson kommer Levi dog igen i vanskeligheder i gråzonen mellem det private og professionelle, og hun spiller en væsentlig rolle ift. det potentielle opkøb af UBA.

Den onde tech-milliardær slår til igen

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-11/the_morning_show_photo_030601.jpg
Jon Hamm er en af de nye skuespillere, der medvirker i denne sæson af 'The Morning Show'
Foto: Apple TV+

En af de nye karakterer i denne sæson er Jon Hamms tech-milliardær, Paul Marks. Marks er CEO for virksomheden Hyperion, der bl.a. arbejder med at udvikle en ny slags rumfartøj (hej hej Elon Musk).

Men hvorfor ikke også slå kløerne i den støvede medieindustri og give den en seriøs big tech-overhaling? Det synes Marks i hvert fald at spørge sig selv om, og deri bliver kimen lagt til et magtspil om UBAs fremtid (eller mangel på samme).

Det er ikke just den dybe tallerken, serien opfinder, med den onde big tech-fyr, der vil opkøbe – og opløse – en traditionel medievirksomhed. Men det er smart at have valgt netop Jon Hamm til rollen.

De fleste forbinder nok Hamm med Don Draper fra Mad Men, og ligeså dumt et svin han var i dén serie, ligeså mange tryllebandt han til trods. Og det er lidt det samme, der er på spil her. For er Paul Marks i virkeligheden lige præcis det, UBA har brug for? Man bliver faktisk en lille smule i tvivl undervejs.

Velspillet til fingerspidserne

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-09-11/the_morning_show_photo_030102.jpg
Reese Witherspoon og Billy Crudrup leverer fremragende præstationer i 'The Morning Show'
Foto: Apple TV+

Over for Paul Marks står først og fremmest Billy Crudrups karakter, Cory Ellison, der kæmper med næb og kløer for at holde fast i virksomhedens arv samt sin egen position som UBA's CEO. Crudrup brænder igennem i hver en scene, han medvirker i, og han balancerer karakterens kynisme og fandenivoldskhed på fornem vis.

Reese Witherspoon og Jennifer Aniston har desværre ikke så mange scener sammen i tredje sæson, men de er ikke desto mindre stadig sprudlende og spiller med A-listemusklerne hver gang, de kan komme til det.

The Morning Show S. 3
Nicole Beharie som den nye nyhedsvært Christina Hunger i 'The Morning Show'
Foto: Apple TV+

Også seriens øvrige medvirkende får mere plads i denne sæson. Blandt andet er det en fryd at følge Karen Pittmans chefproducer, Mia Jordan, og Greta Lees nyhedschef, Stella Bak.

Også den helt nye karakter, Christina "Chris" Hunger, spillet af Nicole Beharie, er en forfriskende tilføjelse som morgennyhedsvært, og hun bærer en af sæsonens vigtigste pointer – nemlig at der skal gøres op med en systematisk forskelsbehandling mellem hvide og sorte i UBA-regi.

The Morning Show S. 3
Mark Duplass og Jennifer Aniston i 'The Morning Show'
Foto: Apple TV+

Mark Duplass er stadig god som Alex Levis hårdtprøvede producer, Chip Black, og sværvægterne Holland Taylor som UBAs bestyrelsesformand, Cybil Richards, samt Julianna Margulies som Bradley Jacksons on/off kæreste, Laura Peterson, er med til at gøre helhedsoplevelsen af The Morning Show sæson 3 til en virkelig stærk en af slagsen.

Så ja, måske ER The Morning Show sæson 3 en slags kopi af de sidste par sæsoner af Succession, plotmæssigt. Men det er ikke desto mindre en velspillet, vedkommende og underholdende kopi af slagsen.

The Morning Show sæson 3 får premiere på Apple TV+ 13. september, hvor de to første episoder bliver tilgængelige. Herefter kommer der én episode om ugen.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste