Serier | Guides

Se listen: Her er de 5 bedste serier fra 2020

AfSilke Bennekow
16. december 2020
Foto: The Crown sæson 4/Des Willie/Netflix

Del artikel

Hvilke serier var de bedste i 2020? Få vores bud her.


Der er bl.a. kommet et hav af nye serier og nye sæsoner, og selvom enhver distraktion fra virkeligheden har været kærkommen, er der dog visse serier, som fortjener lidt mere opmærksomhed end andre.

Selvom opgaven er noget nær umulig kommer vi med vores bud på de bedste serier, som 2020 har budt på, og her er det vigtigt at understrege, at de ikke står i prioriteret rækkefølge.

The Mandalorian – Disney+


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/09/mandalorian-108-7_013d454d.jpeg
Foto: The Mandalorian/Disney+

Disney+ fik i 2020 endelig sparket døren ind i dansk streamingland, og det har kun gavnet os seere. Blandt andet har det givet os mulighed for endelig at se, hvad mange døbte ”Baby-Yoda”, men som i serien mest bare hedder ”The child”, og internettet har siden druknet i memes (jeg erkender blankt at have været medskyldig) af det helt usandsynlig nuttede væsen.

The Mandalorian omhandler dusørjægeren Din Djarin, hans møde med og efterfølgende mission om at beskytte ”The child” og bringe det i sikkerhed hos ligesindede.

LÆS OGSÅ: Se listen: Her er årets mest sete serier på Netflix i 2020

Både sæson 1 og 2 har haft premiere i Danmark i 2020, og det har kun været til vores fordel. Serien er i bedste Star Wars-stil en kamp mellem det gode og det onde og med vaskeægte helte i hårdtskydende kampscener.

The Queen’s Gambit – Netflix


Supergode serier til kvindernes kampdag
Anya Taylor-Joy som Beth Harmon i 'The Queens Gambit' på Netflix.
Foto: Netflix

En serie om en pige, som er virkelig god til skak i 1960’ernes USA. Ikke lige den klassiske opskrift på en successerie, men The Queen’s Gambit er lige nøjagtig det. Hold op med at antage, at du kan forudse noget som helst i dette herrens år!

Det forældreløse barn Elizabeth finder et uventet talent for skak og stiger hurtigt på ranglisten over de bedste skakspillere. Dog kommer dette talent med en dyrebar pris, og Beth’s kamp for at blive en af de bedste bliver udkæmpet med en god portion psykisk bagage og et gedigent misbrug af piller og alkohol.

LÆS OGSÅ: Her er årets mest sete serier på HBO Nordic

Så sidder du og er lidt træt af, at du ikke fik brugt året til at excellere i et eller andet, kan du jo læne dig tilbage og være helt lettet over, at du ikke blev nødt til at gå ned ad samme dysfunktionelle sti som Beth i kampen for at blive den bedste.

The Boys sæson 2 – Amazon Prime Video


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/12/the-boys-season-2-THBY_S2_Unit_202_3350RC_2_rgb.jpg
Foto: The Boys sæson 2/Courtesy of Amazon Studios

Den skæve satire-superhelteserie The Boys har benådet os med en anden sæson i 2020, og de har (modsat resten af året) ikke skuffet.

Første sæson endte, selvfølgelig, med en masse vold og i anden sæson (med en masse vold) er vores antihelte på flugt omgivet af fjender i form af loven og superheltefirmaet Vought.

LÆS OGSÅ: Kunne du lide Watchmen og The Umbrella Academy vil du ELSKE The Boys

Sæson to begynder at samle trådene på de forskellige karakterers historier, og hvordan de er vævet sammen i en blodig knude. Så har du brug for at få nogle aggressioner ud på den helt passive måde, samtidig med at du kan grine lidt undervejs, så er The Boys sæson 2 (og sæson 1, selvfølgelig) et godt valg.

The Undoing – HBO Nordic


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/03/2-Photo-credit-Niko-Tavernise-HBO-Nicole-Kidman-and-Hugh-Grant.jpg
The Undoing / Foto: Niko Tavernise / HBO Nordic

Enten så hader man, eller også så elsker man Susanne Biers serie The Undoing. Bedst som vi troede, at vi var blevet helt passive på grund af året, så strøg The Undoing ind og skabte stor debat. Det er længe siden, en serie har affødt så meget forskellig tolkning af, hvad der egentlig skete.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Virkelig fedt at se Hugh Grant i en uvant rolle i 'The Undoing'

I serien får rigmandskvinden (og psykologen) Grace vendt sin verden på hovedet, da hendes charmerende, omsorgsfulde ægtemand, børnelægen Jonathan, bliver anklaget for mordet på en smuk, ung kvinde. Nicole Kidman, Hugh Grant (OG Sofie Gråbøl) går hele følelsesregisteret igennem i denne nervepirrende og forvirrende fortælling.

The Crown sæson 4 – Netflix


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/11/TheCrown_402_Unit_01364.jpg
Foto: The Crown sæson 4/Des Willie/Netflix

Lidt royal har man vel lov at være. Og dog. Efter fjerde sæson af The Crown er royalismen blevet lidt bitter i smagen – i hvert fald, når det kommer til det engelske kongehus.

The Crown sæson 4 er (som år 2020) en noget hård kost, men absolut seværdig. Endelig får vi et kig ind i de royale gemakker, hvor dramaet mellem Prins Charles, Prinsesse Diana og Camilla Parker Bowles udspilles.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: De royale fløjlshandsker er taget af i 'The Crown' sæson 4

Overraskende nok bliver deres fortælling næsten (med tryk på næsten) stjålet af Jernladyen Margaret Thatcher og hendes tid som Englands premierminister på godt og ondt.

Udover disse fabelagtige serier, kan der i flæng nævnes følgende fremragende tidsslugere:

Unorthodox – Netflix

The Umbrella Academy sæson 2 – Netflix

Yellowstone – Paramount+ og C More

I May Destroy You – HBO Nordic

Lovecraft Country – HBO Nordic

Dark sæson 3 – Netflix

I Know This Much is True – HBO Nordic

Igen må det siges, at udvælgelsen har været svær og rækkefølgen ligeså, så, hvis du, inden det nye år sparkes i gang, bare lægger dig i fosterstilling på sofaen og binger serierne fra listen igennem, lover vi, at 2020 ikke har været helt forgæves.

LÆS OGSÅ: Anmelder-darlings: 4 af de bedste serier fra HBO og Netflix i 2020

Del artikel

Andre Serier | Guides