Serier | Guides

Her er årets mest sete serier på HBO Nordic

AfBuster Kristensen
10. december 2020
Foto: Vikings sæson 6/Björn Ironside/HBO Nordic

Del artikel

Hvilke serier var mest populære på HBO Nordic i 2020? Se listen her.


Her kommer de ti mest sete serier på streaming-tjenesten HBO Nordic.

1. Vikings


Vikings

Serien, der første gang løb over skærmen i 2013, har efterhånden seks sæsoner bag sig. Første halvdel af den definitivt sidste sæson af ultra-populære Vikings strakte sig ind i 2020, og nu kan vi bare vente på at seriens sidste afsnit får premiere d. 30. december i år. Her afgøres bl.a. danske Marco Ilsøes karakters, Ivar den Benløse, skæbne i den barske slutkamp om magten.

LÆS OGSÅ: Hvis du kunne lide 'Sons of Anarchy' og 'Peaky Blinders' vil du elske 'Gangs of London'

Vi sidder i hvert fald klar med drikkehornet i hånden og venter i spænding på den allersidste omgang med sex, vold og skallesmækkende vikinger!

2. Westworld


VikingsWestworld

Sci-fi-western-serien havde premiere tilbage i 2016, hvor serien åbnede op for den fremtidige forlystelsespark, hvor helt almindelige, dødelige mennesker kan betale sig fra at udleve deres wildeste west-eventyr i en verden af særdeles menneskelignende robotter.

Siden er meget vand løbet igennem de grumsede floder, og HBO Nordic havde således premiere på tredje sæson i marts 2020 – få dage efter nedlukningen af Danmark, der for manges vedkommende i sig selv virkede som en syret sci-fi-dystopi.

LÆS OGSÅ: De værste serier i 2020: Zombie-sh*tshow og den helende effekt af kvinders seksualitet

Vores anmelder var dengang meget begejstret for seriens tredje sæson, der virkelig kræver noget af sine seere. Anmeldelsen kan du læse her.

3. Chernobyl


endnuChernobyl

Chernobyl er faktisk ikke engang fra i år, men er derimod fra 2019. Serien indtager således en imponerende tredjeplads, der nok ikke mindst skyldes det blændende skuespil fra bl.a. hovedrolleindehaveren Jared Harris (The Crown, The Terror), den svenske superstjerne Stellan Skarsgård (Pirates of Caribbean, Arn) og ikke mindst imponerende driftssikre Emily Watson (The Third Day, Little Women).

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Chris Rock brillerer i rollen som gangsterboss i ny Fargo-sæson

Vi Elsker Seriers helt egen Kim Sørensen kvitterede med fuld plade i sin anmeldelse og forudså mindst én Emmy-nominering til serien. Og han fik mere end ret. Chernobyl blev nomineret i seks kategorier og vandt tre. Bl.a. for ’Bedste korte serie’.

4. The Outsider


The Outsider

I serien bliver en teenagedreng myrdet i en lille by, og alle sporene peger mod én person – den afholdte familiefar Terry, der også er træner for byens Little League-baseballhold. Det er dog et problem, for Terry har et fuldstændig skudsikkert alibi, da mange kan vidne på, at han slet ikke var i byen på tidspunktet for drabet.

LÆS OGSÅ: Interview med Camilla Läckberg: Fra krimier til sæbeopera

I The Outsider er spændingen helt i top, og gysermesteren King har endnu engang formået at skrive en medrivende historie, hvor du sidder på kanten af sædet, mens Jason Bateman (Ozark, Juno) leverer en kraftpræstation som den mistænkte Terry.

5. The Undoing


The UndoingBird Box, Hævnen

Nicole Kidman er meget overbevisende som den succesfulde terapeut Grace, der på overfladen lever et overklasseliv, som er de færreste forundt. Hun er lykkeligt gift med en børnelæge og har styr på karrieren, men alt ændrer sig, da hendes mand forsvinder og bliver mistænkt for et brutalt mord.

I rollen som ægtemanden Jonathan ses den britiske førsteelsker Hugh Grant (Love Actually, Notting Hill). Og det klæder virkelig den efterhånden modne Grant at spille en rolle, der er alt andet hvad han ellers har været forbundet med.

LÆS OGSÅ: Anbefalinger: 3 gode serier du bør se i december

The Undoing slog rekorden for flest seere i åbningsweekenden. Her klarede den endda sig endda bedre den næste ildspyende serie på listen!

6. Game of Thrones


Derfor kan evigt populære Game of Thrones indtage en flot sjette plads på listen over HBO Nordic’s mest sete serier i 2020. Samlet set indeholder serien også alle de rigtige ingredienser for en fantasy-serie. Der er sex, drager, magi, kærlighed, had, sværdkamp, blodskam, kæmper, en udød hær og kæleulve. Altså … What’s not to like?

LÆS OGSÅ: Nu kan private leje huset fra ’The Undoing’

Pssst. HBO har i skrivende stund bekræftet at spin-off-serien House of the Dragon er sat i produktion og kan ramme skærmen allerede i 2022.

7. Killing Eve


Killing EveGrey’s Anatomy, American Dad

Drømmen om at ægte blive spion bliver imidlertid til virkelighed, da Eve får den tophemmelige opgave at fange den psykopatiske lejemorder Villanelle, spillet af Jodie Comer (Star Wars: The Rise of Skywalker). De to kvinder bliver besatte af hinanden og snart går jagten.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Killing Eve sæson 3

Killing Eve har også irske Fiona Shaw på rollelisten, som mange vil kende som Tante Petunia i Harry Potter-filmene, og ikke mindst prydes den også af danske Kim Bodnia.

8. His Dark Materials


Det gyldne kompas

Derfor vakte det stor glæde, da HBO gik sammen med BBC for at give den fantastiske fortælling nye rammer i den noget mørkere His Dark Materials. Første sæson udkom i 2019 til gode anmeldelser, og den 17. november i år havde anden sæson premiere. Og seertallene tyder på, at den nye sæson holder niveauet.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: "His Dark Materials er på mange måder en feministisk fortælling"

Serien følger den unge, forældreløse Lyra i hendes søgen efter sin forsvundne bedste ven. I det mystiske parallelunivers lurer mange farer og hemmeligheder, og Lyra må tage kampen op mod mørke, totalitære kræfter.

9. Euphoria


EuphoriaBedste kvindelige hovedrolle

Zendaya spiller nemlig hovedrollen som Rue i Euphoria, der handler om en flok elever i en amerikansk high school. Igennem serien går eleverne gennem alle de sprængfarlige temaer som ungdommen rummer, men særligt sex, stoffer, venskaber og traumer fylder meget.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Euphoria udmærker sig som et tryllebindende råt ungdomsdrama

På grund af den igangværende pandemi er seriens anden sæson desværre udskudt og får tidligst premiere om et år.

10. Beartown


Kamikaze

Serien Beartown bygger på romanen Björnstad af forfatteren Fredrik Backman, der bl.a. tidligere har skrevet historien om En mand der hedder Ove, der også er filmatiseret.

LÆS OGSÅ: Ny podcast: Hvor vigtigt er det, at 'Beartown' foregår i en lille svensk by?

Beartown foregår i en mindre svensk by, hvor et tidligere ishockeyholds sportslige nedtur i lang tid har været en metafor for byens tilbagegang. Holdet oplever imidlertid en pludselig fremgang, der ansporer et håb hos byens beboere. Men alt ændrer sig før en vigtig kamp, da holdets stjerne bliver anmeldt for voldtægt.

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Guides