Serier | Guides

Skæmt, spas og spøg: 6 sjove serier til din sommerferie

AfBrian Mogensen
16. juni 2021
Skæmt, spas og spøg: 6 sjove serier til din sommerferie
Foto: Silicon Valley/HBO Nordic

Del artikel

I stedet giver vi dig her en guide til seks gode serier, der kan få sommerdagene (og sommernætterne) til at være fyldt med latter.

Få en god serieguide til en sjov sommer.

Den nye: The Kominsky Method (Netflix)

https://imgix.vielskerserier.dk/2021/06/KOMINSKY_304_Unit_00365R.jpg
Foto: The Kominsky Method/Netflix

Michael Douglas var i 80'erne og 90'erne et af de helt store navne på det gyldne lærred. Hans status som sexsymbol blev understreget af hans medvirken i film som Fatal Attraction og Basic Instinct, mens han viste en overraskende mængde talent i film som The Game og Falling Down.

Han er dog ikke den mest aktive skuespiller, og derfor er rollen som Sandy Kominsky helt perfekt til Douglas.

LÆS OGSÅ: 5 serier der gør os sultne efter flere sæsoner

Den aldrende skuespilsinstruktør lever højt på en kort karriere, mens han sammen med vennen og agenten Normand Newlander, spillet fortrinligt at Alan Arkin, egentlig bare er omdrejningspunkter i en serie, der handler om at blive ældre, og at livet fortsætter.

The Kominsky Method er sympatisk, velskrevet og bragende underholdende.

Den klassiske: Scrubs (Disney+)


ScrubsSpin CityCougar TownScrubs

Jeg siger ikke, at serien er sjovere end andre serier. Det er som sædvanligt en smagssag, men hvis du er til serier, der vil mere end sit-coms som King of Queens, Seinfeld og Friends, så er der gode chancer for, at du også vil finde kærlighed til Scrubs.

LÆS OGSÅ: Derfor ELSKER vi ‘The Office’ og alt der fulgte efter

For selvom den rent tidsmæssigt passer ind i sit-com formatet, ser den stort på formular-konceptet og definerer sine egne regler. Et trick, som serier som Community, Parks and Rec og Arrested Development har taget til sig i stor stil.

Den danske: Klovn (TV 2 PLAY)


Klovn

Den kløgtige: Silicon Valley (HBO NORDIC)

https://imgix.vielskerserier.dk/2021/06/SV203_010715_FM031-medium.jpg
Foto: Silicon Valley/HBO Nordic

Hvordan er livet egentlig i det pulserende hjerte af den globale tech-industri? Benhårdt og skide-fåhking-uretfærdigt! HBO-serien Silicon Valley blev et monster-hit, og det skyldes til dels, at der faktisk blev lagt en del arbejde i at løfte sløret på en verden, der er kendt for at kunne tage en god idé og gøre den til en milliard-virksomhed i løbet af ingen tid.

Men virkeligheden er en anden, og selvom de gode idéer har god grobund i den californiske Palo Alto-jord, så er der også mange om buddet.

LÆS OGSÅ: Vi Elsker Serier anbefaler: 3 gode serier du skal se i juni

Silicon Valley følger bl.a. folkene bag Pied Piper, der arbejder med at slå mønt af deres komprimeringsalgoritme, og selvom det lyder vildt nørdet og vanvittigt ekskluderende for folk, der ikke kan kode i sprog opkaldt efter reptiler og koffeinfyldte drikkevarer, så er den tilgængelig for alle.

Men har du bare lidt forstand på tech, investeringsfonde, kunstige intelligenser og den verden af hard- og softwaregiganter, der fylder vores liv, så belønnes du for din viden.

Den animerede: Archer (Netflix)

Sæson 8, 9 og 10 udnyttede Archers grundidé og trak den ud i nye genrer, og det har faktisk længe været seriens styrke, at præmissen fint kan klare sig uden for sine egne rammer.

Det giver et løft til en serie, der i forvejen har et højt bundniveau.

Den tegnede stil er unik, og selvom den er krævende, bliver den aldrig minimalistisk. Snarere tværtimod. Samtidig er persongalleriet bragende talentfuldt og morderligt morsomt.

Den der virkelig ikke burde være sjov, men alligevel er lårklaskende morsom og virkelig fjollet på den helt perfekte måde, mens den stadig er rørende og velskrevet, og det er svært ikke at få lyst til at hanke alvorligt op i sig selv, fordi hvorfor er det lige, at man kan lide den så godt?: Lucifer (Netflix)

https://imgix.vielskerserier.dk/2021/06/LUCIFER_509_Unit_01243R.jpg
Foto: Lucifer/Netflix

Der er ikke mange lighedpunkter mellem serien og kildematerialet, men Lucifer formår alligevel at skabe sin helt egen plads i verden, og det er svært ikke at holde af serien. For selvom det er en kombination af Himmel, Helvede og nogle forholdsvist banale mordmysterier, så er der fjol for alle pengene.

Det er som regel en fin balancegang, når serier skal manøvrere rundt i komik af den type, som Lucifer har sat sig på, men serien formår at bevæge sig med syvmileskridt i gummistøvler, for den forsøger ikke engang at skjule, at det er en smule latterligt og lidt meget til grin.

Men når det handler om at være sjovt, så er det jo netop gode ting for en serie.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Er det så virkelig vore bedste år af ‘Klovn’?

LÆS OGSÅ: Nye serier på streamingtjenesterne i juni 2021

LÆS OGSÅ: Fra mafiaboss til klovn: 5 forskellige antihelte og hvorfor vi hepper på dem!

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste