Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier, du skal se i august

AfBrian Mogensen
10. august 2022
'House of the Dragon'
Foto: HBO Max

Del artikel

Årets sidste sommermåned er kendt som en ustadig affære. Hvis vi er heldige, bliver måneden fyldt med varme, sprøde sensommeraftener, hvor vi kan nyde et glas vin i godt selskab med gode venner, mens dagens varme svinder, og mørket falder på.

Og hvis vi er endnu mere heldige regner og rusker det, og så må vi rykke indenfor og nyde et glas vin i selskab med gode serier på streamingtjenesterne.

Der er heldigvis nok at tage af. Her giver vi seks bud på serier, der passer perfekt til din august måned.

Den danske: Orkestret (DRTV)

Frederik Cillius og Rasmus Bruun har i årevis begejstret med Den Korte Radioavis, der både har haft liv som radioprogram, podcast og liveshow. Det er dog ikke det eneste, som de to herrer har haft fingrene i, og selv om komedieserien Orkestret så afgjort trækker på nogle af de samme tråde som Den Korte, er præmissen en ganske anden.

Cilius og Bruun spiller to medlemmer af et symfoniorkester, hvor de repræsenterer to meget forskellige – og til tider inkompatible – dele af livet: det administrative og det kunstneriske. Uden det ene, ikke det andet, men vejen gennem er underholdende på en brutal og hylende morsom måde.

Den sjove: Only Murders in the Building, sæson 2 (Disney+)

https://imgix.vielskerserier.dk/2022/03/Only-Murder-in-the-Building-saeson-2.jpg
Foto: Only Murders in the Building/Hulu

Det var ikke svært at gennemskue, at mængden af succes og positiv omtale, som første sæson af Only Murders In The Building modtog, ville resultere i en efterfølger. Men bare fordi, det var forudsigeligt, behøver det ikke at betyde, at anden omgang Murder Mystery med Selena Gomez og d’herrer Steve Martin og Martin Short bliver det.

Den første sæson brød med stereotyper og formular-baseret krimi og bragte humor til Agatha Christies hjemmebane på en ganske nytænkende måde, og vi glæder os meget til at se, hvad holdet bag kan levere i denne anden sæson.

Den om familie: A Model Family - (Netflix)

Jung Wu som familiemanden Dong-Ha i A Model Family på Netflix
Jung Wu som Dong-Ha i A Model Family / Foto: Courtesy Of Netflix © 2022

Da familiemanden Dong-Ha befinder sig på randen af fallit, bliver han desperat. En dag falder han over en større mængde narko, og ét tvivlsomt valg senere er han blevet suget ind i narkokartellernes verden, hvor definitionen af familie er en ganske anden.

A Model Family lyder måske nok som en afart af Ozark, men serien er produceret i Korea, der senest har haft stor succes med serien Squid Game. Alt tyder på, at det er ganske anden størrelse, så vi er klar til give os i kast med serien, når den får premiere på Netflix 12. august.

Krimien: Under the Banner of Heaven (Disney+)

Bedste krimiserier i 2022
Andrew Garfield som Jeb Pyre / Foto: Under The Banner of Heaven/Michelle Faye/FX.

Mere traditionel er Under The Banner of Heaven, der trækker på true crime-elementer til at fortælle historien om et mord begået nær mormonernes hovedstad, i Salt Lake Valley. Under efterforskningen åbenbares sider af en religion, der ellers er portrætteret som småkedelige og mondæn. Sider, der er alt andet end.

Andrew Garfield spiller hovedrollen i serien, der leger med grænsen mellem fiktion og true crime, og vi føler afgjort en True Detective-vibe i alle trailers, så vi er med på vognen.

Den med drager: House of the Dragon (HBO Max)

Emma D'Arcy som prinsesse Rhaenyra Targaryen i 'House of the Dragon'
Foto: HBO Max

Spin-off serien House of the Dragon blev annonceret umiddelbart før sidste sæson af Game of Thrones kom og ødelagde det hele. Det er den første grund. George R. R. Martin har været involveret i projektet fra start til slut. Det er den anden grund. Og D.B. Weiss og David Benioff er ikke at se nogen steder. Bum. Tre gode grunde til at give sig i kast med serien om historien bag Targaryen-familiens fald fra toppen af de syv kongeriger i Westeros.

Hvis du mangler flere årsager, hvad så med Matt Smith og Paddy Considine i to af de største roller?

Premiere 21. august.

Den fra tegneseriernes verden: The Sandman (Netflix)

Tom Sturridge som Dream i 'The Sandman' sæson 1
Foto: Netflix

Da drømmenes konge bliver bortført, forstyrrer det menneskenes verden på måder, der ikke kunne forudsiges. Og da han endelig slipper fri igen, er vejen tilbage til det, som var lang og … til tider mærkværdig.

Neil Gaimans tegneserie fra 1990’erne er blevet et kultfænomen, og fans har ventet i årevis på, at han fik gjort TV-serien færdig. Den fik premiere den 5. august, og på dagen kunne vi afsløre, at Vi Elsker Serier har givet topkarakter. Vi elsker The Sandman, og vi er sikre på, at du også ville kunne finde underholdning i Netflix’ nye hit.

Del artikel

Læs mere omNetflixHBO MaxDRTV

Andre Serier | Guides