Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i juni

AfTrine Jerichau Roslev
1. juni 2022
Miles Teller som Al Ruddy og Dan Fogler som Francis Ford Coppola fra Paramount+ original-serien The Offer / Foto: Nicole Wilder/Paramount+ ©2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Del artikel

Her er de bedste serier, du bør se lige nu.


Der er nemlig masser af guf at hente rundt om på streamingtjenesterne, og vi giver her seks tips til, hvordan du kan få juni til at blive endnu mere hot.

Den med gangstere: The Offer


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/01/The-Offer.jpg
'The Offer'-plakat / Foto: Paramount+

Paramount+

I 1972 udkom et af filmhistoriens absolutte mesterværker, men historien bag The Godfather er en broget én af slagsen. I hvert fald, hvis du spørger producer Al Ruddy. For virkelighedens Cosa Nostra prøvede at forhindre filmen i at blive udgivet, da den ville portrættere italienere i et dårligt lys.

Det er grundtanken bag The Offer, der langt hen ad vejen har rodfæste i den virkelige historie. Og selvom de måske nok pynter lidt mere begivenhedernes gang, gør det ikke noget, så længe det er underholdende. Samtidig er der et godt udvalg af gode skuespillere, der er med til at sælge The Offer og gøre den til en kandidat til årets bedste serie.

Den om det politiske drama: Gaslit


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/05/glt1-101-052421-0027-a-1800x1200-1.jpg
Gaslit / Sæson 1 / Foto: Viaplay

Viaplay

Den anden på listen er også en serie med afsæt i historiske begivenheder. Her gælder det dog en anden type forbryder, for det er Watergate, der er i fokus. Gaslit er baseret på den roste podcast, Slow Burn, der metodisk er gået gennem sagen, der ledte til Richard Nixons afgang som præsident.

Der er dog dedikeret mere tid til en række mindre kendte dele, som fx historien om den justitsminister John Mitchells kone, Martha, der blev spærret inde på sit hotelværelse og dopet samt en masse andre små bidder, som de fleste nok ikke var klar over. Julia Roberts spiller rollen som Martha, og det i sig selv er grund nok til at sluge serien, der dog stadig er brølende spændende.

Den virkelige: Conversations with a Serial Killer: The John Wayne Gacy Tapes


Netflix

John Wayne Gacy klædte sig ud som klovn og optrådte på bl.a. børnehospitaler og i velgørenhedssammenhænge. Samtidig torturerede, voldtog og dræbte han mindst 33 unge mænd i løbet af seks år.

Conversations with a Serial Killer: The John Wayne Gacy Tapes er den anden i rækken af dokumentarer produceret af Netflix, og den første om Ted Bundy var horribel og fascinerende, og anden sæson tyder på at holde kadencen.

Den om et helt almindeligt mord – sådan da: The Staircase


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/05/2291030_5947793_3840x1910.jpg
The Staircase / Foto: HBO Max

HBO Max

I The Staircase er der tale om en bundsolid krimi med alle de sædvanlige gen- og omveje, inden morderen står afsløret til sidst – måske.

The Staircase er en genindspilning af en næsten 20 år gammel fransk serie, men med Toni Colette (Pieces of Her), Michael Stuhlbarg (Dopesick) på rollelisten og Colin Firth (Love Actually) i front, er der også kræs for dem, der elsker godt skuespil.

Den sjove: Hacks sæson 2


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/05/source-jeansmarthannaheinbinder.jpg
Hacks / Sæson 2 / Foto: HBO Max

HBO Max

Godt skuespil er der også masser af i Hacks, hvor den fremragende og rutinerede Jean Smart spiller over for den relativt uprøvede Hanna Einbinder. I Hacks spiller de to meget forskellige kvinder i den nådesløse comedybranche, hvor de finder ud af, at de sammen kan nyde godt af hinandens kompetencer.

Hacks er måske ikke den serie, der genopfinder noget som helst, men den er sjov og charmerende, og de to hovedpersoner bringer hele molevitten sikkert hjem.

Den danske (og sjove): Skruk


Den nye danske serie 'Skruk' på Netflix
Foto: Netflix

Netflix

Historien er spækket med morgener fulde af fortrydelse efter en våd aften forinden. Men Netflix’ nye danske komedieserie Skruk sætter trumf på, da Josephine Park i rollen som fertilitetslæge vælger at inseminere sig selv i en brandert – med sin ekskærestes sæd.

Hvordan retter man op på sådan en brandert? Man forsøger naturligvis at vinde eks’en tilbage, så man ikke behøve bekende kulør og indrømme, hvad man har gjort. Det går bare ikke helt efter planen, og i takt med at historien udfolder sig, vokser stakken af løgne.

Del artikel

Andre Serier | Guides