Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i november

AfBrian Mogensen
10. november 2021
Foto: Locke & Key/Netflix

Del artikel

November byder på flere former for magi, opiumsafhængighed, de sidste dage med The Beatles, og så har en gammel fanfavorit noget, han skal have rettet op på.


Særligt hvis de kan bruges i sofaen under dynen. Alt imens det river og rusker udenfor, og denne sidste efterårsmåned viser, hvordan et tempereret klima ikke er noget at drømme om.

Den danske: Kamikaze (HBO Max – 14. november)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/10/Kamikaze.jpg
Marie Reuther i 'Kamikaze' / Foto: HBO Max

Der er mange måder at blive alene på, men for Kamikaze-hovedpersonen Julie, spillet af Marie Reuther (Badehotellet, Fantomforhold) sker det ved, at hendes forældre og bror omkommer i et flyuheld. Og hvad sker der lige, når en 18-årig pige pludselig skal til at finde sin egen plads i livet uden nogen til at pege i den rigtige retning?

Hvis der ingen grænser er, og midlerne er rigelige? Det giver Kamikaze et hæsblæsende bud på den 14. november på HBO Max.

Den uhyggelige: Locke & Key (Netflix – 22. oktober)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/11/LOCKE_203_Unit_02911RC.jpg
Foto: Locke and Key/Amanda Matlovich/Netflix

Det er en ganske anderledes historie, der ligger bag og udspiller sig for Locke-børnene, da deres far bliver myrdet under mystiske omstændigheder. I barndomshjemmet Keyhouse finder de en række nøgler. Nøgler, der besidder magiske kræfter, og som fører dem nærmere sandheden om faderens død.

Første sæson af Locke & Key blev godt modtaget, og fans af serien – og tegneserien – har hungret efter denne anden sæson, der blev tilgængelig den 22. oktober på Netflix.

Den fantasifulde: Wheel of Time (Amazon Prime - 19. november)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/11/Wheel-of-Time.jpg
Foto: The Wheel of Time/Jan Thijs/Sony Pictures Television Inc./Amazon Content Services LLC

Robert Jordan har fans over hele verden, og hans bogserie The Wheel of Time er lige så fast forankret i fantasygenren som The Lord of the Rings og Dragonlance. Og nu kommer serie-udgaven af bøgerne så til Amazon Prime.

Det er godt nyt for fans, og de første billeder og trailere har da også overbevist mange andre om, at selvom drager og magikere måske ikke lige er det første valg, så skal Wheel of Time altså ses. For hvis den bare følger bøgerne, bliver det helt sikkert en tour de force af fantasy-kræs.

Krimien: Dexter: New Blood (Paramount+ – 8. november)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/11/Dexter-New-Blood.jpg
Foto: Dexter: New Blood/Paramount+

Det er med rystende hænder, at vi byder Michael C. Hall tilbage i rollen som vores alle sammens yndlingsmorder, Dexter. For i næsten ti år har seriens afslutning været diskuteret af seriefans over hele verden. Langt størstedelen mener, at det er skidt, sløjt og sjusket.

Med Dexter: New Blood får skaberne altså mulighed for at genoplive magien og rette op på det kedelige eftermæle, som den ellers fremragende krimiserie har slæbende efter sig.

Dramaet: Dopesick (Disney+ - 12. november)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/11/Dopesick.jpg
Foto: Dopesick/Disney+

Amerikanerne er dybt afhængige af opioider. Ikke dem alle sammen, men krisen med det vanedannende stof overstiger langt den coke- og crackbølge, der hærgede landet i 80'erne. Og dramaserien Dopesick sætter fokus på narkoepidemien, der ikke er som andre narkotikarelaterede problemer, landet har set før.

Med stjerner som Michael Keaton, Rosario Dawson og Peter Sarsgaard på rollelisten, og med skaberen af Empire Danny Strong ved roret, er der lagt op til et brag af en serie med stærke rødder i virkeligheden, når Dopesick får premiere på Disney+ den 12. november.

Dokumentaren: The Beatles: Get Back (Disney+ 25. november)


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/10/JAM1121_MKTG_Day21_Rooftop_05_RC2.jpg
Foto: The Beatles: Get Back/Disney+

Virkeligheden er også i centrum, når dokumentaren The Beatles: Get Back tager seerne med ind i studiet på et af verdenshistoriens mest kendte bands. Helt op til bruddet i 1970, der efterlod knuste hjerter over hele verden.

Serien er skabt af Peter Jackson (The Lord of the Rings), og der benyttes faktiske studieoptagelser fra øvelokalet og i dagene op til deres koncert på taget af deres hovedkvarter i Savile Road – koncerten, der skulle blive den sidste gang, man nogensinde så Lennon, McCartney, Starr og Harrison spille live sammen.

LÆS OGSÅ: 'The Book of Boba Fett': Se traileren til den nye Star Wars-serie

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Ny Chucky-serie rammer plet

LÆS OGSÅ: Kommende serier og sæsoner på HBO Max

Gode serier og god vin går hånd i hånd i sommeren. Få gode tilbud på lækker vin her, og læs mere om Winefamly. Du støtter Vi Elsker Serier med et mindre beløb, hvis du bestiller vin gennem dette reklamelink.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste