Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier, du skal se i september

AfBrian Mogensen
31. august 2022
Bill Hader i 'Barry' sæson 3
Foto: HBO Max

Del artikel

Det er officielt blevet efterår, aftenerne bliver mørkere og køligere, og det er tid til at trække inden for på sofaen. Der er heldigvis masser af gode serier at kaste sig over, og så gør det jo ikke helt så meget, at temperaturerne er på vej nedad.

Du kan få gensyn med Barry, Frank Hvam og Casper Christensen samt begge de originale sæsoner af Lars von Triers Riget. Men du kan også opleve det ydre rum, en ny serie fra producenterne bag Lost og en ny biografi-serie om rapgruppen Wu-Tang Clan.

Barry sæson 3

Bill Hader er intet mindre end fantastisk i denne serie om lejemorderen Barry, der gennemgår sit livs største eksistentielle krise.

Anden sæson sluttede med Barry i en voldsom knibe, forrådt af folk, han stolede på. Og det har været næsten ulideligt at vente på at se, hvordan det hele spiller sig ud. Og det har ikke hjulpet, at anden sæson kom i 2019, før coronakrisen.

Men nu er de otte nye afsnit af Barry her altså, og vi er begejstrede for, at Bill Haders prisvindende indsats igen toner frem på skærmen.

Barry sæson 3 kan ses på HBO Max.

'Wu-Tang: An American Saga'
Foto: Disney+

Wu-Tang: An American Saga

Biopics har været et stort hit med film om både Queen, Elton John og N.W.A. der har trukket et stort publikum til biografsalene.

Den seneste i rækken er Wu-Tang: An American Saga om gruppen The Wu-Tang Clan – en biopic i serieform med fokus på den kontroversielle gruppe.

Hip-hop-gruppen har været aktiv siden 90’erne, er blandt de helt store navne i amerikansk rap, og flere af gruppens medlemmer har været i både mediernes og lovens søgelys.

Gruppens liv har været en omtumlet affære, og flere medlemmer er kommet og gået, og nu kan du se hele historien udfoldet i Wu-Tang: An American Saga.

Wu-Tang: An American Saga kan ses på Disney+.

Familien Matthews i 'From'
Foto: C More

From

Producenterne bag Lost har også stået bag denne horrorserie med Harold Perrineau i hovedrollen. Perrineau spillede også med i Lost, og der er flere andre lighedspunkter i serien, der dog har et ganske andet fokus.

For midt i hjertet af USA findes en by, hvor ingen slipper ud fra. Og om natten skal et strengt sæt regler overholdes, ellers er det med livet som indsats.

From følger en nyankommen familie, og hvilken historie der helt specifikt ligger bag byens overnaturlige hændelser er både fyldt med godt gys og masser af mystik. Vi er helt med på den slags.

From kan ses på C More.

'Riget Exodus'
Foto: Zentropa

Riget I-II - Restaureret version

Ambulancen kører igen, og der findes spandevis af andre overnaturlige hændelser i Lars von Triers kultserie Riget.

Serien var det helt store taleemne rundt om i landet, da den blev vist på dansk TV tilbage i 90’erne, og seriens popularitet strakte sig langt ud over landegrænserne. Så langt, at Stephen King 10 år senere lavede sin egen serie, baseret på originalen.

Om lidt kommer opfølgeren Riget: Exodus, der får premiere 9. oktober på Viaplay, og vi er så klar til at få genopfrisket hukommelsen, inden vi dykker ned i den.

Riget I-II - Restaureret version kan ses på Viaplay.

Frank Hvam og Casper Christensen i 'Klovn' sæson 9
Foto: TV 2

Klovn sæson 9

Casper Christensen og Frank Hvam og de andre er tilbage med endnu en sæson af Klovn, der har begejstret mange danskere gennem årene.

Klovn har ikke umiddelbart følt behov for at forny sig gennem tiden, så der er mere af den velkendte og pinlige humor at finde på TV 2 Play.

Klovn sæson 9 kan ses på TV 2 Play.

President Alcuzan (Bruce Boxleitner), Lt. Gordon Malloy (Scott Grimes), Speria Balask (Lisa Banes), Admiral Halsey (Victor Garber), Charly Burke (Anne Winters), Capt. Ed Mercer (Seth MacFarlane), Cmdr. Kelly Grayson (Adrianne Palicki) i 'The Orville' Sæson 3
Foto: Disney+

The Orville sæson 3

Star Trek møder Galaxy Quest tilsat lidt Seth MacFarlane. Sådan kan man beskrive The Orville, der er tilbage i en tredje sæson med titlen New Horizons.

Det er vi oppe at køre over, for The Orville har formået at starte ud som et morsomt – og kærligt – nik til Star Trek, men allerede i løbet af første sæson fandt serien hurtigt sine egne spor.

Ventetiden siden sidste sæson, der blev vist i 2019 har været lang, men de har brugt den godt, og produktionsværdien er steget en del i denne nye sæson.

The Orville sæson 3 kan ses på Disney+.

Del artikel

Andre Serier | Guides