Serier | Nyheder

10 fun facts om Desperate Housewives

AfFreja Hertz Tefcke
17. juni 2019
(Foto: Desperate Housewives/Touchstone Television)

Del artikel

For mere end et solidt årti siden kom Desperate Housewives ind på vores tv-skærme og blev en øjeblikkelig succes – seere kunne ikke få nok og kritikere elskede den også. Efter 8 succesfulde sæsoner, stoppede de med at producere serien i 2012; den blev beskrevet som en hybrid mellem Twin Peaks, The Stepford Wives og Sex and the City, og gav os et indblik i utroskab, afhængighed, mord, ægteskaber og selvfølgelig hvor stort et problem det er, at stjæle en anden kvindes barnepasser.

For at fejre at alle (!!!!) sæsoner af Desperate Housewives, en af de originale, dramafyldte kvindeserier, er kommet på Viaplay, har jeg støvet 10 fun facts op omkring serien!

Susan Mayer

Rollen som Susan Mayer var svær at få besat – navne som Calista Flockheart, Heather Locklear og Courteney Cox var alle sammen oppe og vende, inden rollen endeligt gik til Teri Hatcher.

Recasting

Serien starter ud med Mary Alice, der havde taget sit eget liv og dermed var en vigtig del af serien – men vidste du, at serien genindspillede alle scenerne med hende, efter de skiftede skuespillere ud? Til at starte med var Sheryl Lee castet som Mary Alice, men i sidste øjeblik fik Brenda Strong rollen.

Et genkendeligt ansigt

Bree Van De Kamp, den organiserede, halv-neurotiske rødhårede wife, er faktisk baseret på Marc Cherrys (som var med til at skabe serien) mor! Der var åbenbart nogle ligheder, men hvilke, er ikke blevet sagt højt. Sikkert af gode grunde…

Et set, flere brug

Dengang Nelly var helt oppe på hitlisterne, og Kelly Rowland gik med hvid læbestift, lavede de to en sang sammen – Dilemma. Men vidste du, at settet til musikvideoen faktisk var Wisteria Lane? Jeps, settet til Desperate Housewives fungerede til mere end bare drama – nemlig også R&B musikvideoer!

En hel masse død

Der er nogle, der har regnet på mængden af dødsfald på Wisteria Lane – selvom Desperate Housewives ikke rammer tæt på serier som Pretty Little Liars eller lignende, så har de alligevel et par dødsfald under bæltet. 52 styks, for at være helt præcis! Mange af dem, der døde i løbet af de 8 sæsoner kunne man se igen i det sidste afsnit som spøgelser, mens Susan kører væk fra den dramafyldte vej.

Skader

I et enkelt afsnit af serien, faldt Susan ind i en bryllupskage (typisk Susan), og skulle være dækket af det klistrede stads. I virkeligheden brækkede Teri Hatcher to ribben i faldet – hvordan vides ikke helt, men jeg tvivler på, at kagen var så hård – men hun var en boss og fortsatte med at spille sin rolle til perfektion!

Fanservice

I en specifik scene slår Gabrielle græs i en smuk, lyserød galla-kjole – en stor fan af serien skrev til producerne og spurgte om designer og pris på kjolen, fordi hun ledte efter en, der kunne genskabe den til hendes afgangs-galla. Producerne valgte i stedet for at fortælle hvilken designer, kjolen var lavet af, bare at sende kjolen til den søde fan, der fik lov til at låne kjolen til hendes afgangs-galla!

Genkendeligt desperat

Idéen til serien kom til Marc Cherry, da han så i nyhederne at en mor til 5 havde druknet alle sine børn i badekarret. Han havde vendt sig til sin egen mor og spurgt: "Kunne du forestille dig at være så desperat at man kan ty til sådan en handling?" Hvortil hans mor havde svaret: "det har jeg været". Dermed blev idéen om desperate kvinder i forstaden født!

Perfect cast

Rollen som den selvcentrede Gabrielle gik øjeblikkeligt til Eva Longoria, da hun indrømmede, at hun kun havde læst de dele af manuskriptet, hvor Gabrielle var med i – det passede perfekt til rollen, mente Marc Cherry. Felicity Huffman blev ligeledes valgt næsten med det samme til sin rolle som Lynette Scavo, da hun mødte op til sin audition og bandede og svovlede over sine egne børn, der på det tidspunkt var 3 og 2 år gamle.

De utro

Det var egentligt meningen, at Tom Scavo skulle have været Lynette utro i første sæson – det var endda skrevet ind, og han er tit på lange ”arbejdsferier” eller har lange arbejdsdage. Dog bestemte Marc Cherry, at der blev nødt til at være et velfungerende ægteskab på Wisteria Lane – Gabrielle er utro mod Carlos, Bree er kommet til at hygge sig med Rex, Edie er lidt over det hele og Susan er alene og sukker efter Mike. God beslutning!

Bonus-fact:

I den sidste sæson af Desperate Housewives kunne Teri Hatcher og de andre damer ikke snuppe hinanden. De andre var sure over, at Teri havde fået en kæmpe lønstigning, fordi hun så sig selv som hovedrollen, og det endte ud i, at de andre kvinder havde taget afskedsgaver med til hele crewet og castet; minus Hatcher. Av.

Du kan se alle sæsoner af Desperate Housewives på Viaplay.

Læs også: Aktuelle serier på Viaplay i juni

Læs også: Aktuelle serier på Viaplay i maj

Del artikel

Andre Serier | Nyheder