Serier | Nyheder

4 fantastiske Netflix-serier, du sikkert ikke har set

AfKasper
14. september 2020
Foto: Kiss Me First/Courtesy of Netflix

Del artikel

Hvad skal du nu se på Netflix? Få anbefalinger til de gode oversete serier på Netflix.


The Last DancePapirhusetBetter Call Saul

Og ironisk nok bliver problemet ikke mindre af, at der er så mange serier, du hverken har set eller hørt om, og som du nu kan kaste dig over. Risikoen for, at du vælger forkert og spilder 20+ timer (når man først er fire afsnit inde, så stopper man jo ikke), bliver jo kun det større.

LÆS OGSÅ: Gudfader i skuret: 5 karakterer, vi lærte at hade helt ind i knoglerne

Men fortvivl ikke. Vi Elsker Serier har din serie-ryg og har her fundet fire fantastiske Netflix-serier, du formentlig ikke har set, men som du trygt kan kaste dig over.

1. Post-apokalyptiske moralspørgsmål


Vi lever i en tid, der emmer lidt af noget corona-apokalyptisk, hvorfor en post-apokalyptisk serie på en eller anden måde bare virker ret oplagt. Og det er lige netop, hvad den prisbelønnede The 100 er.

En atomkatastrofe har gjort jorden ubeboelig, men 97 år senere sendes nu 100 unge mennesker tilbage til Moder Jord for at teste overlevelsesforholdene.

LÆS OGSÅ: 5 af de mest populære serier på Netflix og HBO Nordic lige nu

Og ja, det lugter lidt af teen-drama – som en start – men vær tålmodig. Det betaler sig virkelig her, når serien efter fire-fem afsnit udvikler sig til en større sci-fi-fortælling om de etiske og moralske valg – samt konsekvensen af disse – vi som mennesker er nødt til at tage, når vi presses helt ud til kanten af vores eksistens.

2. Black Mirror møder The Matrix


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/09/1404901-2630020-zoomed.jpg
Foto: Kiss Me First/Courtesy of Netflix

Her er så faktisk tale om et britisk teen-drama, men det bør ikke afskrække – hverken teenagerne eller deres større søskende. Kiss Me First er først og fremmest en serie, der ser på paradokset i, at de såkaldt sociale medier kun gør os mere og mere alene. Og så er det Brian Eisley, en af folkene bag den BAFTA-vindende Skins, som er seriens skaber.

Vi møder teenageren Leila (Tallulah Haddon), der efter sin mors død flygter ind i en virtuel verden hjemme på teenage-værelset. Og det er blandt andet seriens veksling mellem den virkelige og virtuelle verden, der gør den både original og seværdig.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Black Mirror sæson 5

I hverdagen lever Leila en venneløs og ret så grå hverdag, mens hun i den tilsyneladende problemfri virtuelle verden er den populære kriger Shadowfax. Men den virtuelle verden viser sig snart ikke at være helt problemfri alligevel ...

Britiske Kiss Me First er Black Mirror møder The Matrix, og måske er det også derfor, at serien allerede er gået hen og blevet kult i hjemlandet.

3. Tegne-tv-serie for voksne


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/09/Big_Mouth_S03E02_25m50s37176f.jpg
Foto: Netflix

Selvom Big Mouth, der bl.a. har komikeren Nick Kroll som medskaber, handler om pubertetsdrengen Andrew, så er der her tale om en i særdeles lattervækkende tegne-tv-serie for voksne. Der i øvrigt i skrivende stund har 99 % i critics-ratings på rottentomatoes.com!

Og måske er det i virkeligheden heller ikke så meget Andrew, som det er puberteten, der er seriens virkelige hovedperson. Med alt, hvad den så byder på af kropslige væsker og liderlighed.

LÆS OGSÅ: Ny norsk thriller-serie på vej fra Netflix

Med episodetitler som Ejaculation, Am I Gay? og Girls Are Horny Too kunne det lyde som en slags videomateriale til sexundervisningen i folkeskolen. Sammenligningen er faktisk ikke skudt helt forbi, bortset fra at det hele er gjort med en humor og en så brutal ærlighed, at læreren formentlig ret hurtigt måtte sprutte den lunkne læreværelseskaffe ud i hele klasselokalet.

Det hele bliver heller ikke mindre sjovt af, at det bl.a. er komikere som John Mulaney og Jordan Peele, der lægger stemmer til seriens karakterer.

4. Den rørende


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/11/ATYPICAL_305_Unit_00450R.jpg
Foto: Atypical/Netflix

Vi skal ikke særlig mange år tilbage i seriehistorien, hvor karakterer med et handicap – fysisk såvel psykisk – var forbeholdt et b- eller måske c-plot. Men i Atypical er den 18-årige autistiske Sam hverken hovedpersonens lillebror eller sidekick. Han er seriens hovedperson!

Der er uden tvivl blevet skævet til forfatteren Mark Haddons bestseller Den Mystiske Sag om Hunden i Natten, hvor vi ser verden gennem en 15-årig dreng med Aspergers briller, men det ændrer ikke på, at Atypical er både rørende og relater bar – også selvom man ikke har autisme eller kender nogen, der har.

LÆS OGSÅ: Ny podcast: Kan Disney+ vippe Netflix af streaming-tronen?

For ligesom alle os andre, så sker det, at Sam i kærlighed og sociale sammenhæng måske prøver lidt for meget, måske får sagt de (helt) forkerte ting og generelt bare fremstår både sårbar og menneskelig.

Serien er blevet udskældt for bl.a. at stikke til fordommene om autisme, og i de første par afsnit sidder man da også rigtigt nok og bliver lidt i tvivl; Skal vi grine af eller med Sam? Men snart står det klart, at Atypical ikke blot vil have os til at forstå Sam, den vil også hjælpe til, at vi forstår os selv en smule bedre.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i september 2020: Hilary Swank, Jurassic World og Wallander

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Nyheder