Serier | Nyheder

5 af de mest populære serier på Netflix og HBO Nordic lige nu

AfBuster Kristensen
10. september 2020
Foto: Cobra Kai/Guy D'Alema/Netflix

Del artikel

Find ud af, hvad der er de mest populære serier på Netflix og HBO Nordic lige nu.


Her er en guide til fem af de mest populære serier på Netflix og HBO Nordic lige nu.

Young Wallander

Young Wallander er en ny serie fra Netflix og handler om den unge, svenske politimand Kurt Wallander. Han er nyuddannet efterforsker midt i en tid med social uro, og den første opgave bliver at opklare en hadforbrydelse.

Kurt Wallander-karakteren er kendt fra Henning Mankells populære krimiromanserie. I Young Wallander spoles der tilbage til tiden, før Wallander blev til den operaelskende, semialkoholiserede, fraskilte og usunde, midaldrende efterforsker, som vi har lært at kende ham som. Eller det vil sige … Der bliver spolet tilbage til dengang, Wallander var ung i nutiden.

LÆS MERE: Nye serier og sæsoner på Netflix i september 2020: Hilary Swank, Jurassic World og Wallander

Serien foregår nemlig i det moderne Sverige. Wallander spilles af den unge svenske skuespiller Adam Pålsson, men selve serien foregår på engelsk. Hvis du kan forlige dig med seriens præmisser og er glad for krimiserier, så kan Young Wallander sagtens være noget for dig.

Serien kører p.t. på Netflix, hvor de første seks afsnit er tilgængelige.

Cobra Kai

Hiiiiiiyaaaaaa ouua! Karate Kid er tilbage! Det gigantiske 80’er-filmhit om den unge Daniel, der blev oplært i karate af den ultimative læremester Mr. Miyagi, vendte tilbage i serieform i 2018.

Cobra Kai handler stadig om de to karaterivaler Daniel og Johnny, og ja, de er spillet af de selvsamme skuespillere, der kastede om sig med håndkantslag, tæv og hinanden i 1984. Rivaliseringen mellem de to kamphaner er absolut ikke blevet mindre med årene!

Johnny, der var den rige dreng i den oprindelige film, har nu ramt bunden. Han lever som en alkoholiseret midaldrende fyr, der aldrig fik tingene til at køre for sig. Samtidig udlever Daniel den amerikanske drøm som bilforhandler med kernefamilie. En række begivenheder medfører, at Johnny forsøger at genåbne sin gamle karateklub, Cobra Kai, og det falder ikke i god jord hos Daniel.

LÆS MERE: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i september: Fargo, Jude Law og ny serie af Bombshell-instruktør

Serien er en fremragende oplevelse for 80’er nostalgikere, men er også enormt seværdig for andre med hang til dojo’er, håndkantslag og cirkelspark eller bare en virkelig god historie.

Cobra Kais to første hårdtslående sæsoner ligger klar til dig på Netflix!

I’ll Be Gone in the Dark

Denne mørke dokumentarserie fra HBO følger den afdøde true crime-forfatter Michelle McNamaras jagt på en seriemorder på fri fod.

Californien var fra slutningen af 1970’erne udsat for en række brutale mord og voldtægter, indtil de pludseligt ophørte i midten af 1980’erne. Overfaldsmanden, som McNamara døber The Golden State Killer, blev ikke pågrebet før for nylig.

I’ll Be Gone in the Dark er baseret på McNamaras bog om hendes jagt på morderen. Bogen blev udgivet posthumt i 2018 – kun få måneder før politiet pågreb den aldrende seriemorder.

LÆS MERE: Podcast-anmeldelse af I'll Be Gone in the Dark

Serien er en hyldest til McNamaras utrættelige arbejde for retfærdighed. Hendes enkemand, Patton Oswalt, som mange vil kende som Spence fra Kongen af Queens, medvirker til at tegne dette portræt af en kvinde med en ustoppelig drivkraft.

I’ll Be Gone in the Dark består af én enkelt sæson, der kan findes på HBO Nordic.

Perry Mason

Næstsidste serie på listen er HBO’s opdaterede udgave af den klassiske advokatserie Perry Mason. Den originale serie løb fra 1957 til 1966 og er en milepæl i amerikansk tv-historie. I denne nye serie støves klassikeren af.

2020-udgaven fortæller historien om Perry Mason, før han blev til den pæne sagfører, som den originale serie portrætterer ham som. I den nye version er han en udtjent, slidt detektiv, der har svært ved at holde sammen på sig selv i 1930’ernes hæsblæsende storby Los Angeles. Her bliver han involveret i en grum og brutal sag om mordet på spædbarnet Charlie.

Selvom den oprindelige series navne går igen, er originalens pænhed afløst af en dyster, deprimerende stemning. Her giver de sølle eksistenser og den moderne verdens rå, brutale pessimisme associationer til serien True Detective og genren film noir.

LÆS MERE: Anmeldelse af Perry Mason afsnit 1+2

Perry Mason er skabt med respekt for forlægget, og særligt den snigende opbygning af originalens legendariske tema med den klagende og vrælende trompetmelodi underbygger forbindelsen til den historiske tv-serie.

Første sæson af Perry Mason kan findes på HBO Nordic.

Lovecraft Country

Sidst på denne liste ligger den nye serie Lovecraft Country. Serien, der kører i skrivende stund, udspiller sig ligeledes i en historisk epoke, men den drager mange paralleller til nutiden.

Serien, der blander drama, historie, gys og science fiction, er skabt af Misha Green (Underground, Helix) og produceret af Jordan Peele (Get Out) og J.J. Abrams (Alias, Lost).

LÆS OGSÅ: 3 hurtige om Lovecraft Country

1950’ernes amerikanske sydstater under Jim Crow-lovene danner rammen for serien. Hovedpersonen, Atticus, søger efter sin far, der er forsvundet på mystisk vis. Sammen med sin onkel og den unge Letitia støder de tre på en række gespenster, nogle mere menneskelignende end andre, der ikke vil de tre sorte amerikanere det godt.

Lovecraft Country er et markant indspark i den verserende debat om, hvorvidt USA nogensinde slipper af med den racisme, der synes så indgroet i det store land.

Første sæsons foreløbige afsnit finder du på HBO Nordic.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Lovecraft Country fremstiller hvide mennesker som monstre

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste