Serier | Nyheder

Gudfader i skuret: 5 karakterer, vi lærte at hade helt ind i knoglerne

AfKasper
14. september 2020
Joffrey Baratheon
Foto: Joffrey Baratheon (Game of Thrones)/HBO Nordic

Del artikel

Karakterer fra bl.a. The Sopranos og Game of Thrones har fået hadet frem i os. Se, hvilke serie-karakterer, vi ikke kan snuppe.

”For fanden, hvor er du en led fyr, du er. Er du klar over det? Gudfader i skuret. Tænk at kunne fyre så mange løgnehistorier af på så kort tid”

Sådan lød det, da Rasmus Trads, den tidligere direktør i PFA, for rullende kameraer overfusede byggematadoren Kurt Thorsen ude foran byretten tilbage i år 2000. Thorsen var Trads’ medsammensvorne i PFA-sagen, der stadig står som en af danmarkshistoriens største finansskandaler.

Et dansk tv-historisk moment var født, hvilket måske også skyldtes, at man som tv-seere kunne mærke Trads’ afsky og had for Thorsen helt ind i knoglerne (bedøm selv, klippet ligger på Youtube). Godt man ikke selv bar rundt på sådan en bagage bitterhed og had, tænkte man.

LÆS OGSÅ: Disney+ åbner i Danmark: 5 gode bud på serier du kan se NU

Det var, indtil man selv stiftede bekendtskab med nogle af serie-verdens mest usympatiske karakterer. Mænd og kvinder, der med deres gemene ondskab kunne få os op af sofaen, mens vi med knyttede næve og som en anden Rasmus Trads tordnede mod skærmen; ”Din samvittighed må kraftedeme være belastet, dit store røvhul!”

Her får du fem serie-karakterer, vi kom til at hade (næsten) ligeså meget, som Rasmus Trads vist stadig hader Kurt Thorsen.

Joffrey Baratheon (Game of Thrones)

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/09/726738_GOT_HS_0903_EP02_DSC9837_EP2-medium.jpg
Foto: Joffrey Baratheon (Game of Thrones)/HBO Nordic

Bevares, Game of Thrones har mange kandidater til denne liste, men alligevel er der bare et eller andet med Joffrey, der fik blodet lidt ekstra i kog. Jo, jo, der er massemordene, hans vold mod kvinder og hans hang til sadisme og tortur. Og så var der selvfølgelig dengang, hvor Joffrey beordrede, at alle Robert Baratheons bastarder skulle slås ihjel – inklusiv babyerne.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i september: Fargo, Jude Law og ny serie af Bombshell-instruktør

Men ligeså meget fik han hadet til at simre i os, når hans lille bestialsk væsel-smil kom krybende frem, mens han ydmygede, torturerede eller dræbte sine ofre – om de så var fjender, prostituerede, ægtefælden eller svigerfar.

Richie Aprile (The Sopranos)

Igen en tv-serie, der gav os flere karakterer, som ved flere lejligheder krævede, at vi trak vejret dybt, lukkede øjnene og talte til ti. Ralph Cifaretto, Janice Soprano og Phil Leotardo for blot at nævne få.

Men så var der også Richie Aprile. En smålig, jaloux, grådig og narcissistisk gangster af den gamle skole. Der, når det gjaldt volden, var impulsiv og sadistisk i en grad, der kun var en ægte stjernepsykopat værdig.

LÆS OGSÅ: 5 af de bedste serier på HBO Nordic nogensinde

Eksempelvis da han efter at have siddet ti år i fængsel som det første begynder at opkræve gammel gæld ind. Det resulterer med det samme i, at han ikke alene slår Beansie ned, han vælger senere at køre ham ned og bakke tilbage over hans livløse krop og så køre over ham igen. Den stakkels Beansie bliver efterladt lam fra livet og ned.

”I Thought I told you to back the fuck off Beansie,” konfronterer en arrig Tony Soprano ham efterfølgende. Richie Aprile: ”I did, then I put it in drive.”

Pete Campbell (Mad Men)

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/08/Lionsgate-Television.jpg
Foto: Mad Men/AMC

Hvis Pete Campbell var et dyr i en tegneserie, var han med stor sandsynlighed blevet portrætteret som selvglad lille rotte. Altid med en følelse af berettigelse i livet, hvilket fik ham til at udnytte hver eneste tomme af den magt, han blev givet. Især når det gjaldt kvinderne, som han var utro, snakkede ned til og sågar voldtog.

Men alligevel vækkede det allermest foragt, da han uden et hint af dårlig samvittighed ”pimper” Joan mod, at firmaet så kan lande Jaguar som ny kunde. Gudfader i skuret, Campbell!

Serena Joy Waterford (The Handmaid’s Tale)

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/09/Yvonne_Strahovski_as_Serena_Joy_.jpg
Foto: Serena Joy/The Handmaid's Tale/HBO Nordic

Selvom de sidste par sæsoner har givet os nye og formildende indsigter i Gileads helt egen Eva Braun, så ændrer det ikke på, at Serena Joy har gjort ting, der er og bliver utilgivelige.

Først og fremmest er hun én af hovedarkitekterne bag det teokratiske og kvindefjendske Gilead. Men læg så oven i, at hun er både manipulerende, narcissistisk og direkte ondskabsfuld.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Doom Patrol fungerer endnu bedre i sæson 2

Det har hun nu af flere omgange bevist. Alligevel var det som om, at det gennemført onde blev endnu mere satanisk, da hun med fysisk magt holdt June fast, så kommandør Fred kunne gennemføre sin voldtægt.

Herman fra Citybilen (Taxa)

Okay, okay, sammenlignede med sadistiske massemordere, voldtægtsforbrydere og kvindefjendske isdronninger fremstår Herman fra Citybilen som en slags Moder Theresa. Men den kyniske forretningsmand, der med luskede metoder ville overtage familiefortagende Krone Taxa, er og bliver alligevel gudfaderen af alle gemene røvhuller i dansk tv-seriehistorie.

Måske skyldtes vores indædte had, at skuespilleren Torben Jensens (æret være hans minde) med let sveden overlæbe, smiskende tale og Jack Nicholson-øjenbryn formåede at indkapsle definitionen af en led satan.

Ellers skyldtes det bare, at vi med Taxa, der løb fra 1997 til 1999, endnu ikke havde oplevet hvor ondskabsfuld, manipulerende, narcissistisk og grådig en tv-karakter faktisk kunne være.

LÆS OGSÅ: Will Smith bekræfter: Rap fyr i L.A. vender tilbage i ny form

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Nyheder

Mest læste