Serier | Nyheder

5 korte krimiserier på Netflix

AfTrine Jerichau Roslev
15. april 2020
Foto: Freud/Netflix

Del artikel

Hvilken krimiserie skal du kaste dig over i weekenden?

Her kommer fem bud på gode krimiserier, som du kan se på Netflix, og som er korte nok til, at du kan nå at se dem på en weekend.

FreudFreud handler om Sigmund Freud. Om dengang han var ung og ivrig efter at skabe sig et navn i 1800-tallets Wien og derfor samarbejdede med en clairvoyant og en politiinspektør om at løse en række blodige mysterier.

Rollen som Sigmund Freud spilles af Robert Finster (Walking on Sunshine), og i andre store roller kan du se Ella Rumpf (Tiger Girl), George Friedrich (Kaviar) og Brigitte Kren (Fire kvinder og en begravelse).

LÆS OGSÅ: De bedste serier på Netflix

Serien er skrevet af Stefan Brunner (SOKU Donau), Benjamin Hessler (Mord mit Aussicht) og Marvin Kren (4 Blocks). Sidstnævnte har instrueret alle otte episoder af serien.

The StrangerEn fremmed kommer med en chokerende påstand om familiemanden Adam Prices kone og trækkes ind i et mysterium, som han desperat forsøger at løse.

Hovedrollen spilles af Richard Armitage, som vi kender fra Hannibal, Hobbitten og Strike Back. I øvrigt medvirker blandt andre Shaun Dooley (The Witcher, Misfits) og Siobhan Finneran (A Confession, Downton Abbey). Serien er instrueret af Daniel O'Hara (Brassic, Doctor Who) og Hannah Quinn (EastEnders, Blood).

Queen SonoI Sydafrika blandes spionen Queen Sono blandes ind i et forbryderisk net af forretning og politik, da hun forsøger at finde sandheden om sin mors død.

Rollen som Queen Sono spilles af Pearl Thusi (Bulletproof 2, Quantico), og serien er instrueret af Kagiso Lediga (Wizard) og Tebogo Malope (For Love and Broken Bones).

HØR: Anmeldelsen af Tiger King

MindhunterMindhunter foregår i 1977, hvor et en frustreret FBI-gidselforhandler Holden Ford finder sammen med veteranagenten Bill Tench, og de to begynder at studere en ny type morder.

Holden Ford spilles af Jonathan Groff, som kendes fra nogle lidt andre typer roller i Frost II, Looking og Glee, og Bill Tench spilles af Holt McCallany (Lights Out, CSI: Miami, Fight Club). Serien er skabt af Joe Penhall (The Road).

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Mindhunter

CriminalI Criminal ser vi indersiden af politiets forhørslokale, og vi bliver hevet med ind i den intense mentale konflikt, der hersker mellem politiet og den mistænkte.

I serien medvirker blandt andre Katherine Kelly (Liar, Strike Back), Lee Ingleby (Bob the Builder(!), Under mistanke) og Mark Stanley (Sanditon, Game of Thrones). Criminal er skabt af Jim Feld Smith (Wrecked, The Wrong Mans) og George Kay (Killing Eve, Stag).

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Locke & Key

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Nyheder