Serier | Nyheder

7 gode serier, du kan nå at se i pinseferien

AfSteffen Lomholt Pedersen
27. maj 2020
Foto: After Life/Natalie Seery/Netflix

Del artikel

De fleste af os kan se frem til en forlænget weekend i forbindelse med pinsen. Og selvom pinseferien kun tæller tre dage og ikke flere uger, så kan man snildt nå at tygge sig igennem en sæson eller to af en serie. Vi giver dig derfor et bud på syv gode serier, som du kan nå at se fra ende til anden i løbet af et par dage.

1. Chernobyl


HBO Nordic / Historie


Chernobyl er en mini-serie på HBO Nordic med fem afsnit, der handler om ... ja, det eneste, som Chernobyl nogensinde har været kendt for: Ulykken, der skete der tilbage i 1986, hvor en reaktor i et atomkraftværk pludselig eksploderede med katastrofale følger.


'Chernobyl'
Foto: HBO Nordic

Handlingen lugter måske meget af fysik og kemi fra folkeskolen, men modsat førstnævnte skal Chernobyl nok fastholde din opmærksomhed. Hen over seriens fem afsnit følger vi russernes forsøg på først at begrænse skaderne og dernæst på at lægge låg på historien.


Nutidens russere har længe meldt ud, at det ikke er sådan, tingene forløb, og at det var en amerikansk CIA-agent, der forårsagede katastrofen. Sådan går det ikke i serien her, der alligevel virker meget troværdig - og som slet ikke er til at slippe.


LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Chernobyl

2. After Life med Ricky Gervais


Netflix / Komedie


Er du i humør til sort humor og hjertevarme, så skal du måske overveje at tage et kig på Ricky Gervais serie, After Life. I serien følger vi hovedpersonen, Tony, der efter sin kones død opdager en ny – og lettere fandenivoldske – side af sig selv, imens han forsøger at tilpasse sig sin nye tilværelse.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/05/After-Life-2_Ricky-Gervais-Anti_Netflix.jpg
Foto: After Life/Natalie Seery/Netflix

Er du i forvejen fan af Ricky Gervais, som du sikkert kender fra The Office , så er der en stor chance for, at du også vil kunne lide serien her. After Life bliver dog overraskende hjerteskærende indimellem, så forvent ikke at ligge sammenkrympet af latterkramper hele vejen igennem.

3. What We Do in the Shadows


HBO Nordic/ Komedie


Er du kørt træt i komedieserier i stil med Community, Friends og The Big Bang Theory, så kan det være, du skal forsøge dig med What We Do in the Shadows i stedet. Her følger vi de fire vampyrer Nando, Laszlo, Nadja og Colins tilværelse i deres hjem på Staten Island tæt på New York med deres tjener Guillermo.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/03/WWDITS_101_0800r-medium.jpg
Foto: What We Do In the Shadows/HBO Nordic

I serien iagttager vi i bedste mockumentary-stil gruppen, imens de laver alt fra at involvere sig i lokalpolitik, går til fest i storbyen eller prøver at overtage verdensherredømmet i forsøget på at imponere deres gamle mester. Det er fjollet og dumt, men samtidig er der et eller andet dejligt befriende over en serie, der ikke tager sig selv alt for seriøst.


LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af What We Do in the Shadows

4. 11.22.63


Viaplay / Drama


Den 22. november 1963 blev en skæbnesvanger dag i USA, da den daværende præsident John F. Kennedy blev skudt. Men hvad nu, hvis man kunne lave om på det? Det er præcis den opgave, som gymnasielæreren Jake Epping, spillet af James Franco (Freaks and Geeks), får ansvaret for, da han bliver bedt om at rejse tilbage i tiden for at redde præsidentens liv. Og det viser sig selvfølgelig, at det ikke er noget, man bare lige gør.


11.22.63 har et fedt setup til en serie, hvor man som seer hurtigt ender med at sidder med en masse spørgsmål om, hvordan plottet vil udvikle sig. James Franco er super skarp i rollen som Jake Epping, og resten af holdet gør det også godt. Serien er baseret på en roman af Stephen King, og J. J. Abrams har været med til at producere den. Hvad mere har du brug for at vide? Se den!

5. The Witcher


Netflix / Fantasy


Kan I huske de gamle serier fra 90’erne med Hercules og Xena, hvor hvert afsnit havde sin egen historie? The Witcher på Netflix er bygget op lidt i samme stil, hvor hvert afsnit har sin egen historie – og sit eget monster.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/01/GERALT_HILLSIDE_008_Retouch.f3tx32rhp.jpg
Foto: The Witcher / James Minchin / Netflix

Witchers er nemlig monsterjægere, og i serien møder vi en af de få, der stadig er aktiv. Her følger vi Geralt fra Rivia, spillet af Henry Cavill (Superman), der rejser land og rige rundt for at bekæmpe drager og dæmoner i forsøget på at tjene lidt mønt til dagen og vejen.


I løbet af serien bliver Geralt selvfølgelig viklet ind i et større plot, hvor monsterjægeren bliver tvunget til at genoverveje dele af sit livssyn. Universet i The Witcher er uhyre kompliceret, og som uforvarende seer kan det være svært at holde tungen lige i munden. Alligevel er serien vældig underholdende – især hvis man ikke tager serien alt for højtidelig og bare nyder de gode actionsekvenser.


LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af The Witcher

6. The Loudest Voice


HBO Nordic / Drama


Roger Ailes døde tilbage i 2017, så han nåede aldrig selv at se, hvordan han bliver portrætteret i The Loudest Voice . Og det er måske meget godt, for det er virkeligt alt andet end flatterende.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/05/LOUD-epi0101-399-Ri-medium.jpg
Foto: The Loudest Voice/HBO Nordic

Roger Ailes var en mastodont i den amerikanske nyhedsbranche og var med til at gøre tv-kanalen Fox News til det konservative medie, det er i dag. Han var kold, kynisk og desværre pissehamrende dygtig.


LÆS OGSÅ: Hannibal kommer til Netflix

I The Loudest Voice følger vi ham kort før lanceringen af Fox News i 1996 og oplever, hvordan han på hårdeste facon tackler alle forhindringer, der måtte stå i vejen for den nye tv-kanal. I hovedrollen har vi en velspillende Russell Crowe (Gladiator), som iført et fatsuit gengiver et menneske, der virkelig ikke gav meget for politisk korrekthed. Og er man bare en smule interesseret i amerikansk politik, så er The Loudest Voice nærmest et must see.

7. Catch-22


C More / Komedie


Serien Catch-22 omhandler det paradoks, der ligger i, at amerikanske piloter under 2. verdenskrig ofte fløj missioner, der var vurderet til at være så farlige, at piloterne måtte være sindssyge for at blive ved med at flyve afsted. Men hvis piloterne søgte om at blive fritaget fra tjeneste, så beviste det – set ud fra det amerikanske luftvåbens øjne – at de ikke fejlede noget, og at de derfor blev nødt til at fortsætte med at flyve.


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/02/Anonymous-Content2.jpg
Foto: Catch-22/Anonymous Content

I serien medvirker blandt andre George Clooney (Argo), der også har instrueret og filmet flere afsnit. I hovedrollen som den amerikanske pilot John Yossarian har vi Christopher Abbott, som flere måske genkender fra serien Girls.


Catch-22 er fyldt med sort humor og er på sin vis en ret unik serie. Er du kæmpe fan af bogen Catch-22, som serien er baseret på, så skal du dog overveje en ekstra gang, om du vil se den. Serien er nemlig blevet kritiseret af fans for ikke at gengive bogen særligt loyalt.


LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af I Sydafrika går det godt

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste