Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af I Sydafrika går det godt

AfIsabella Lisberg
25. maj 2020
I sydafrika går det godt
Foto: I Sydafrika går det godt/Xee

Del artikel

Året begynder hårdt med en global pandemi, og nu ser det ud til sommeren skal holdes i vejr-uforudsigelige Danmark. Men Xee redder enhver regnfuld sommerdag i Danmark, for kammeraterne fra Her går det godt, Peter Falktoft og Esben Bjerre, tager os med til eksotiske Sydafrika i deres nyeste rejseprogram I Sydafrika går det godt.

Sydafrika på godt og ondt

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Tilståelsen på TV 2

Således kommer Peter og Esben hele vejen rundt i Sydafrika og viser os landet på godt og ondt, men selvfølgelig med konstant godt humør. Det kan fandme noget, pardon my french. De kække bemærkninger og den stramme attitude bliver testet af adskillige vilde dyrearter, højder og Johannesburgs mørkere side.

En anden side af Sydafrika, Peter og Esben

Ligeledes et besøg hos en håndfuld charmerende Grandmothers Againt Poverty & Aids spejler urimeligheden sydøst for Cape Town. Organisationen startede som støttegruppe for bedstemødre, der havde mistet et familiemedlem pga. aids. I dag er det en fond, der indsamler penge til fordel for fattigdom og behandling af aids. Peter og Esben sidder for første gang stille, spørgende og forstående og lytter til en grandmother, der fortæller om de hårde vilkår, de lever under. Det er gribende både at se en anden side af Sydafrika, men også af Peter og Esben.

Ikke siden Keld og Dirch

Makkerskabet er klart den bærende kraft i alt, hvad Peter og Esben laver både i rejseprogrammer og podcasts, men denne sæson er klart Esbens. Han står som en lysende klar ledestjerne gennem hele programmet, fuldstændig frygtløs og klar på en hver udfordring.

LÆS OGSÅ: Ramy vender tilbage med ny sæson

Det er underholdning på højeste niveau, når Esben 41 minutter inde i programmet forsvinder i lufthavnen til, hvad Peter kalder det ældste trick i bogen, når han drikker G&T kl. 11.30 for lige at få skuldrene ned, når han spiser girafekskrementer, klapper en fjendtlig pingvin, holder en riffel som en bøv, går med favnen fuld af hæklede pingviner og selvfølgelig har booket en opgradering hjemad til sig selv – og ikke til Peter.

Verdensklasse

Stryg ind på Xee og få set dette og alle de andre vidunderlige rejseprogrammer, som makkerparret har lavet. Er du på farten, kan du også altid give dem et lyt på podcasten Her går det godt.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Surviving Joe Exotic – Rick Kirkham afslører alt

Del artikel

Læs mere omXee

Andre Serier | Anmeldelser

Mest læste