Serier | Nyheder

De bedste serier i 2019 – redaktionens favoritter

AfFreja Hertz Tefcke
18. december 2019
(Foto: True Detective/HBO Nordic)

Del artikel

Vi nærmer os slutningen af 2019 med hastige skridt, og derfor har vi på Vi Elsker Seriers redaktion fundet frem til nogle af de bedste serier, vi har set i årets løb.

Umbrella Academy


Netflix

En serie, vi har været glade for på redaktionen, er helt klart The Umbrella Academy!

Serien er baseret på Dark Horse Comic-serie af samme navn og er et bizart, twistet, sjovt, underligt og gennemført take på superhelte-genren. Faktisk er det ikke helt superhelte, men adopterede børn med specielle evner… Som er blevet voksne. Én af dem er stadig et barn, men kun udadtil, fordi han rejste i tiden og i virkeligheden er 57 år. Og en anden er død, mens den tredje kan se ham og snakke med ham. Og noget med en hvid violin...

Faktisk vil vi slet ikke forsøge at forklare os ud af handlingen, men derimod opfordre enhver til at se serien, fordi den er hamrende godt udført, fantastisk skuespil, sindssygt sjov og noget af det bedste underholdning, vi længe har set!

Big Little Lies, sæson 2


HBO Nordic

Sæson 2 af den dramatiske serie er også én af vores favoritter fra 2019. Denne sæson har flere store navne som Meryl Streep og Laura Dern!

Vi følger de stærke kvinder, mens de navigerer i en mordsag, hverdagslivet, livet som mor, teenagere i puberteten og meget, meget mere – det er det eneste, vi vil sige om plottet, uden at afsløre for meget!

Det er en klar favorit med absolut fantastisk skuespil, lækkert set-design, et vildt og spændende plot og endnu flere løgne!

Game of Thrones, sæson 8


HBO Nordic

Ingen topliste uden GoT!

Game of Thrones er én af de største serier, der nogensinde er blevet produceret, og næsten alle sad klistret til skærmen hver mandag, når et nyt afsnit kom i den sidste sæson.

Kampen om tronen, kampen om kærlighed, drager, White Walkers og meget, meget mere fylder det meste i sæson 8, og man sad på kanten af sædet og bed negle, mens man krydsede fingre for, at ens favorit endte på tronen.

Chernobyl


HBO Nordic

Miniserien Chernobyl om atomkraftværket, der eksploderede den 26. april 1986, har taget verden – og redaktionen – med storm!

Skuespillet er helt i top, og det er én af de serier, der virkelig griber fat i én og holder hårdt fast. Selvom man har haft en idé om, hvad der foregik bag scenen dengang, så hiver serien altså meget, meget mere frem – og den er nervepirrende på et helt nyt niveau.

Plottet er eminent, mens skuespillet – specielt fra Jared Harris og Stellan Skarsgaard – er i top, og det er én af de serier, der virkelig bare skal ses. Helst inden 2019 er slut – altså for din egen skyld.!

Mindhunter, sæson 2


Netflix

Sæson 2 af Mindhunter har ramt true crime-hjerterne på redaktionen hårdt – det er klart én af de bedste serier i år.

I sæson 2 sker en masse nyt, og vi får lov til at dykke ned i mørket sammen med Holden og Bill. Vi møder større, grimmere og vildere seriemordere, blandt andre Charles Manson i denne sæson. Sæsonens sag drejer sig om børnemorderen i Atlanta og er grummere, end vi før har set.

True Detective, sæson 3


HBO Nordic

Sæson 3 af True Detective er klart en vinder! Det er en historie fyldt med tidsspring, kriminalitet, mord og forsvindinger, der finder sted hen over tre forskellige tider: 1980, 1990 og 2015.

Vi følger detektiven Wayne Hays (Mahershala Ali), efter en sag har ændret hans liv – mordet på en ung dreng og hans søsters forsvinden.

Vi vil næsten ikke fortælle mere, da serien simpelthen er så spændende og nervepirrende, at den bare skal ses – det synes redaktionen i hvert fald!

Watchmen


HBO Nordic

Watchmen er én af de nyeste favoritter!

Serien tjener som en efterfølger (dog i et alternativt univers) til den originale tegneserie fra 1987 og følger en bunke superhelte – eller antihelte, alt afhængigt af hvem du spørger – og hvordan de lever deres liv, når de bliver behandlet som kriminelle.

Den bryder flere regler, mens den holder fast i det originale (og nostalgiske) fra tegneserien. Alt i alt er det én af de serier, der kræver lidt koncentration, mens man sukker lidt over det fantastiske set-design, eminente skuespil og de dystre toner, der ramler ind i hinanden gennem plottet!

Andre nævneværdige serier, vi elsker:

Peaky Blinders, sæson 5 (Netflix, C More)
Sex Education (Netflix)
The Witcher (Netflix, 20. December 2019)
Barry (HBO Nordic)
His Dark Materials (HBO Nordic)
Kemohjerne (TV2)

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste