Serier | Nyheder

Den nye danske krimidramaserie 'Graverne' får premiere til sommer på TV 2

Af
Signe Bjørg Granberg
22. marts 2024
Det stjernespækkede skuespillerhold i den nye TV 2-serie 'Graverne' der får premiere i sommeren 2024
Det stjernespækkede skuespillerhold i den nye TV 2-serie 'Graverne' der får premiere i sommeren 2024 / Foto: Tine Harden/TV2

Del artikel

Der er dømt ren stjerneparade i TV 2's nye dramaserie 'Graverne', der bl.a. har Mille Dinesen, Søren Malling, Katrine Greis-Rosenthal, Afshin Firouzi og Johanne Milland på rollelisten.

TV 2's kommende krimidramaserie, Graverne, går tæt på demokratiets vagthunde, medierne, og den lille graverredaktion bag tv-programmet Brændpunkt. Redaktionen bliver ledet af journalisten Liv, spillet af Mille Dinesen.

Sammen med sin mand, Adam (Afshin Firouzi), ejer hun medieselskabet Agenda Productions, der også producerer det daglige og noget lettere nyhedsprogram, Morgenland.

'Graverne'
Søren Malling og Mille Dinesen medvirker begge i den nye TV 2-serie 'Graverne'
Foto: Tine Harden/ TV2

Den Cavlingvindende redaktion har et imponerende antal afsløringer på cv'et, men det er efterhånden længe siden, den har afdækket en stor historie. Derfor falder det på et tørt sted, da de får et tip, som leder dem på sporet af en opsigtsvækkende sag, der trækker tråde helt op til de øverste, politiske magtlag.

Foruden Dinesen og Firouzi medvirker blandt andre Søren Malling, Lila Nobel Mehabil, Clint Ruben, Johanne Milland Pedersen, Katrine Greis-Rosenthal, Tina Gylling Mortensen, Filippa Suenseon og Kenny Duerlund.

Graverne er skrevet af Jenny Lund Madsen og bliver instrueret af Jesper W. Nielsen.

Den endelige premieredato er endnu ikke på plads, men TV 2 har meldt ud, at serien kommer til sommer på TV 2 og TV 2 Play.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:


Del artikel

Andre Serier | Nyheder