Serier | Nyheder

'Håber du kom godt hjem' går tæt på voldtægtsofres magtesløshed: Se traileren

AfDaniel Lindekilde Engberg
27. juli 2022
Filippa Navarana Coster-Waldau som Louise i 'Håber du kom godt hjem'
Foto: Viaplay

Del artikel

Viaplay-serien 'Håber du kom godt hjem' tager et af de mest ophedet emner i nyere tid op til undersøgelse.

I Håber du kom godt hjem følger vi den 16-årige Louise (Filippa Navarana Coster-Waldau), der går igennem noget af en omvæltning, da hendes bedste ven Monica (Maja Ida Thiele) bliver voldtaget til en skolefest efter Louise er taget hjem.

Louise har stor skyldfølelse over hændelsen, og vælger derfor at prøve egenhændigt at finde ud af hvem overgrebsmanden er. Det bliver stadig værre da Louise finder frem til at gerningsmanden måske skal findes i deres egen vennegruppe, og derfra spidser tingene for alvor til.

Alle i deres vennegruppe bærer rundt på deres egne hemmeligheder og lyster, og ingen er over mistanke. Specielt ikke outsideren Thais (Vilmer Trier Brøgger), som Louise selv er forelsket i. Da Thais bliver anklaget for voldtægten af Monica bliver Louise sat i noget af et dilemma - skal hun stole på sin veninde eller ham hun er forelsket i?

Se traileren


Man må sige at traileren taler ind i tidsånden om overgreb og de nuancer der findes deri. Serien kommer halvandet år efter den nye samtykkelov blev vedtaget, og må derfor siges at være relevant. Den berører også politiets magtløshed på området, hvor det modsatte kunne føre til at en uskyldig bliver dømt.

Mest af alt lægger serien op til at udforske den magtløshed som offeret føler, specielt når de ingen anelse selv har om hvem gerningsmanden er.

Håber du kom godt hjem er i syv afsnit af ca. 25 minutter og har premiere på Viaplay 21. august 2022.

LÆS OGSÅ: The Idol' med The Weeknd i front giver et hæsblæsende første kig på den eksplicitte serie

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'Westworld' har ikke udnyttet de to års pause til noget positivt

LÆS OGSÅ: 'Game of Thrones' får stor opgradering på HBO Max

Del artikel

Læs mere omViaplay

Andre Serier | Nyheder