Serier | Nyheder

Hovedrollerne afsløret i Netflix-serien 'Jo Nesbøs Harry Hole'

Af
Signe Bjørg Granberg
21. maj 2024
'Jo Nesbøs Harry Hole'
I dag blev det afsløret, hvem der skal medvirke i Netflix' stort anlagte Jo Nesbø-krimiserie / Foto: Francisco Munoz / Netflix

Del artikel

I dag blev det offentliggjort, hvem der skal medvirke i filmatiseringen af Jo Nesbøs populære krimi om den indadvendte detektiv Harry Hole.

Ved et stort presseevent i Norges hovedstad, Oslo, offentliggjorde Netflix tidligere i dag både titlen på den kommende Jo Nesbø-serie samt de navne, der kommer til at medvirke i det storstilede projekt.

Jo Nesbø selv står bag seriens manuskript, og det er Øystein Karlsen, som også har skabt den norske serie Exit, der skal instruere.

Og netop Exit er nok der, de fleste danskere vil kende den kommende series hovedrolleindehaver fra. Det er nemlig ingen ringere end Tobias Santelmann, der skal spille Harry Hole i Netflix-filmatiseringen, der har fået den mundrette titel Jo Nesbøs Harry Hole.

Foruden Santelmann kan man også glæde sig til at opleve den svenske stjerne Joel Kinnaman, som mange nok husker fra bl.a. Suicide Squad, For All Mankind og House of Cards, i rollen som Tom Waaler og Pia Tjelta (Made in Oslo, State of Happiness) som Rakel Fauke.

Jo Nesbøs Harry Hole er et whodunnit-seriemordermysterium med den berømte antihelt Harry Hole i spidsen. Under overfladen er serien et nuanceret karakterdrama om to politibetjente – og angivelige kolleger – der opererer på hver sin side af loven.

Gennem hele første sæson kæmper Harry mod sin mangeårige modstander, den korrupte kriminalbetjent Tom Waaler. Harry er en genial, men plaget drabsefterforsker, der slås med sine indre dæmoner. Alt imens de to betjente navigerer gennem det strafferetlige systems etiske gråzoner, må Harry gøre alt, hvad han kan, for at fange en seriemorder og stille Waaler til regnskab, før det er for sent.

Serien produceres af selskabet Working Title, og optagelserne begynder 23. maj i og omkring Oslo.

Jo Nesbøs Harry Hole forventes at få premiere på Netflix i 2026.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder