Serier | Nyheder

Jo Nesbø står bag ny krimiserie på Netflix om Harry Hole

Af
Signe Bjørg Granberg
19. marts 2024
'Jo Nesbø'
Den norske krimiforfatter Jo Nesbø står bag ny krimiserie på Netflix om karakteren Harry Hole / Foto: Jannick Boerlum/Netflix

Del artikel

Jo Nesbøs internationale bestsellerroman 'Marekors' skal nu filmatiseres af Netflix. Nesbø selv står for seriens manuskript og manden bag 'Exit', Øystein Karlsen, skal instruere.

Hvis man er blandt de mange tusinde danskere, der trofast har læst Jo Nesbøs populære kriminalromaner om den norske politibetjent, Harry Hole, er der godt nyt.

Netflix har nemlig netop meldt ud, at streamingtjenesten skal filmatisere den femte bog i rækken om Harry Hole, The Devil's Star, der på dansk hedder Marekors.

I beskrivelsen af serien lyder det fra Netflix:

En hedebølge rammer det feriestille Oslo. I en lejlighed ved kirkegården begynder små sorte klumper at dryppe ned gennem gulvet. Samtidig ligger politibetjenten Harry Hole på gulvet i sin lille lejlighed, beruset, fyret og forladt af sin kæreste. I jagten på sin korrupte kollega Tom Waaler har Harry mistet sin tætteste kollega, og kun han ved, at Tom Waaler står bag mordet. Samtidig bliver en anden kvinde fundet myrdet med en afskåret pegefinger. Harry Hole får sin sidste mission. Sammen med den eneste anden førsteofficer, der ikke er på ferie: Tom Waaler.

Det er endnu ikke meldt ud, hvem der skal spille med i serien, men Jo Nesbø selv står bag seriens manuskript, og Øystein Karlsen, der også har skabt den norske serie Exit, skal instruere.

Serien forventes at få premiere på Netflix i 2026.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omNetflixKrimiBøger

Andre Serier | Nyheder