Serier | Nyheder

Kan du huske serien? Mighty Morphin Power Rangers

AfKasper
9. juli 2019
(Foto: Mighty Morphin Power Rangers/Disney-ABC International Television)

Del artikel

Der er mange grene af serien, og mange hold af rangere. S.P.D., Mystic Force, Samurai, Wild Force, Jungle Fury, Dino Thunder, og listen fortsætter. Men dem, der uden sammenligning er mest kendt for os danskere, er Mighty Morphin. Serien Mighty Morphin Power Rangers debuterede d. 22. maj 1993 og strakte sig lige knap og nap to år og otte måneder igennem tre sæsoner. På seks års jubilæumsdagen, d. 22. maj 1999, blev et ekstra afsnit udgivet med titlen "The Lost Episode".

Du kan se den klassiske intro-sekvens til Mighty Morphin Power Rangers her:

I serien følger man en flok teenagere i den fiktive by Angel Grove i Californien, USA, som bliver udvalgt til at beskytte jorden imod den onde troldkvinde Rita Repulsa og hendes hær af hjemmelavede rum-monstre. Man følger teenagernes normale dagligdag som elever på Angel Grove High School, og selvfølgelig også den knapt så almindelige part af deres liv, hvor de morpher sig om til de farverige Power Rangers, og bekæmper monstre som Rita Repulsa, Goldar, Mighty Minotaur, King Sphinx, Bones, og så selvfølgelig også Ritas egen personlige hær af putties, eller som de i min barndom populært blev kaldt - lermænd.

For mig personligt var Mighty Morphin Power Rangers noget af det fedeste, der kunne vises på TV i min barndom. Det var, og er stadig den dag i dag, et godt og underholdende børnevenligt actionshow, og selvom udførelsen måske ikke er op til par med nutidens shows, så er det bestemt stadig noget jeg nyder at sætte mig ned og se på en inde-dag, og også noget mine sønner gider at se. Mighty Morphin Power Rangers blev uden tvivl en TV-sensation, og den nåede også ud foran live-publikum i to sæsoner. I 1994 og 1995 blev der fremført et show ved navn Mighty Morphin Power Rangers World Tour: Live on Stage over hele USA, som kom på VHS og DVD i hele verden. Deruodver er der også produceret et udvalg af spil til diverse maskiner, og sidst men ikke mindst er der udgivet to spillefilm. Mighty Morhin Power Rangers: The Movie i 1995, og senest filmen Power Rangers fra 2017, som landede store navne som Oscar-nominerede og 5x Emmy-vinder Bryan Cranston (Breaking Bad, Trumbo), 3x Emmy-vinder Elizabeth Banks (The Hunger Games, Brightburn), og Golden Globe-nominerede og 3x Emmy-vinder Bill Hader (Barry, South Park) på rollelisten.

Mighty Morphin Power Rangers blev bragt til os af producerne Shuki Levy og Haim Saban, og på castholdet findes Austin St. John (Red Ranger), Walter Jones (Black Ranger), David Yost (Blue Ranger), Thuy Trang (Yellow Ranger), Amy Jo Johnson (Pink Ranger), Jason David Frank (Green/White Ranger), David J. Fielding (Zordon), Richard Steven Horvitz (stemmen til Alpha 5) og Barbara Goodson (Rita Repulsa). På trods af succesen, er det dog ikke meget man siden da har hørt, eller set, til castmedlemmerne. De fleste på castet har kun formået at lande små roller i diverse tv-serier og film, eller har arbejdet med voice-over arbejde. Undtagelsen er Amy Jo Johnson, som havde rollen som den pink ranger Kimberly Hart, der landede en større rolle i den Golden Globe-vindene serie Felicity, og også var på skærmen i serier som Saved By The Bell, Skadestuen, Spin City, og Flashpoint. Jason David Frank gjorde sig siden bemærket i kampsportens verden med flere priser indenfor karate, muay thai, og kung fu, og debuterede i 2010 også som professionel MMA-kæmper med en sejr. Walter Jones landede nogle éngangsroller i serier som Kaos i Familien, Family Matters, Sabrina Skolens Heks, Buffy the Vampire Slayer, og CSI. Thuy Trang landede en rolle i filmen The Crow: City of Angels, inden hun desværre døde i en bilulukke 3. september 2001, kun 27 år gammel.

Ønsker du at gense denne glimrende serie eller præsentere den for venner, familie eller børn, eller ønsker du at se hvad de andre serier indenfor universet kan, så kan intet mindre end 21 forskellige serier af Power Rangers, inklusiv alle sæsoner af Mighty Morphin Power Rangers, ses samme sted som 2017-filmen, nemlig på Netflix. Her kan du sågar fange en genudgivelse af første sæson, som BVS Entertainment har pyntet med bedre grafik og nymodens visuelle effekter.

Læs også: Kan du huske serien? Mine glade 60'ere

Læs også: Kan du huske serien? Blomsterbørns børn

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste