Serier | Nyheder

Manhunt: Deadly Games: Ny true crime-serie på C More

AfTrine Jerichau Roslev
2. marts 2020
Manhunt: Deadly Games / C More

Del artikel

C MoreManhunt: Deadly GamesMindhunter

Nogle husker måske, da en bombe sprang under en koncert i Centennial Olympic Park i Atlanta, hvor en kvinde mistede livet, og over 100 mennesker blev såret. Herefter startede én af de største menneskejagter på amerikansk jord. Det er dén begivenhed og dén jagt, som C Mores nye serie handler om.

Den sande historie bag Manhunt: Deadly Games


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/09/spoiler-alert-300x70.png

Dette afsnit kan indeholde spoilers for seriens handling.

Den 19. juli 1996 skete et øjeblik, som store dele af den sportsglade verden havde ventet på: Den sygdomssvækkede eks-bokser Mohammad Ali tændte den olympiske ild ved åbningsceremonien og satte gang i OL i Atlanta.

Et par dage efter roede den danske guldfire sig til deres første sejr, og den 26. juli 1996 vandt de jernhårde ladies en overbevisende sejr over USA og lagde dermed kimen til deres sejrsgang videre i turneringen.

OL var med andre ord fyr og flamme, så da en koncert med bandet Jack Mack and the Heart Attack var annonceret i OL-midtpunktet Centennial Olympic Park havde tusindvis af tilhørere samlet sig for at feste.

Med ét ændrede stemningen sig! En rørbombe sprang lige efter midnat.

18 minutter før havde en ukendt mand ringet 911 for at meddele, at en bombe ville sprænge i løbet af de næste 30 minutter. Én af sikkerhedsvagterne Richard Jewell havde samtidigt opdaget bombetasken under en bænk, og det helt store rydningsarbejde blev sat i gang. Ammunitionsrydningstjenesten og medlemmer af ATF og FBI kom for at undersøge tasken, imens Jewell og andre sikkerhedsvagter evakuerede koncertgæster i området. Men for sent. To-tre minutter inde i evakueringen sprang bomben.

111 personer blev såret, en 44 årig kvinde blev ramt af bomben og døde, og en 40-årig kameramand døde af hjertestop.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Forsvundet sæson 3

Richard Jewells evakuering udløste umiddelbart heltestatus, men fire dage senere kom han under mistanke som bombeangrebets bagmand. Sikkerhedsvagten figurerede ikke i politiets database, men alligevel blev hans hjem undersøgt, hans baggrund blev slavisk gennemgået, og medierne gav ham metervis af spalteplads. Altsammen til ingen nytte; Jewells blev frikendt.

Dermed var FBI på bar bund. Først året efter fik de noget at gå efter, da tre nye bombeangreb havde store ligheder med angrebet under OL. Politiet fik nu et spor, og eftersøgningen på Eric Robert Rudolph blev sat i gang. Den viste sig dog at blive så svær, at FBI i 1998 udlovede en dusør på 1 million dollars til den, der kunne lede dem til Rudolph, og puttede ham på listen over Ten Most Wanted Fugitives.

Først i 2003 – efter syv års flugt – anholdt politiet den formodede gerningsmand, Eric Rudolph. I retten i 2005 forklarede Rudolph sit angreb med, at han ville have USA til at aflyse OL og ønskede at udstille den amerikanske regering for dens "modbydelige billigelse af abort". Den forklaring undrede mange tilhørere, heriblandt statsanklageren David Nahmias, som i sin efterforskning havde hørt, at Rudolph "var optændt af åbent udtrykt had til regeringen, ordenshåndhævere, sorte, jøder, Hollywood, ja, der er en hel lang liste. Men der er så godt som ingen beviser for, at han har udtrykt en holdning til abort."

Bombemanden Eric Robert Rudolph blev idømt seks gange livstid plus 120 års fængsel for bombeangrebet under OL samt for de to attentater i Atlanta året efter. Rudolph slap for dødsstraf, fordi han fortalte politiet, hvor han havde gemt mere end 100 kilo dynamit.

Richard Jewell døde som 44-årig i 2007, og Eric Rudolph sidder fortsat indespærret på livstid.

Manhunt: Deadly Games kommer tæt på Richard Jewell


Manhunt: Deadly Games

I rollen som Richard Jewell skal vi opleve Cameron Britton fra Mindhunter, og som Eric Rudolph får vi lov at opleve Jack Huston, som vi kender fra Mr. Mercedes. Derudover medvirker Gethin Anthony (Aquarius), Carla Gugino (The Haunting of Hill House), Arliss Howard (True Blood), Kelly Jenrette (Limetown) og Judith Light (Transparent).

De to første afsnit af Manhunt: Deadly Games får premiere på C More den 3. marts 2020. Herefter får du et nyt afsnit hver tirsdag frem til den 28. april.

Se traileren til Manhunt: Deadly Games


Del artikel

Læs mere omC MoreManhunt

Andre Serier | Nyheder