Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Forsvundet sæson 3

AfKim Sørensen
24. januar 2020

Del artikel

Forsvundet

Den første sæson var et nervepirrende mesterværk, og sæson to var også rigtig spændende. Nu er den tredje sæson så tilgængelig på streamingtjenesten C More med titlen Forsvundet: Pigerne fra Red Light District.

Forsvundet er en såkaldt antologiserie, hvor hver sæson tager afsæt i en ny handling med nye geografiske locations og cast. Dog med undtagelse af den intelligente franske detektiv Julien Baptiste, der spilles fremragende af Tchéky Karyo.

Han er i alle tre sæsoner fanget i en sag om forsvundne personer. Faktisk er tredje sæson nærmere en spin-off , der har originaltitlen Baptiste, men som stadig krediteres som opfølgeren til sæson to i Forsvundet-universet.

En rejse ind i en kriminel underverden

I denne sæson skal Baptiste forsøge at opklare en sag om en forsvundet pige i Amsterdam. Opklaringen bliver hurtigt til en rejse ind i en nådesløs og kriminel underverden med afsæt i prostitutionsmiljøet i Amsterdams Red Light District.

Læs også: Serierejser; En roadtrip igennem det amerikanske serielandskab

Distriktet er en verden, der domineres af iskolde rumænske gangstere. De personificeres af den afstumpede psykopat Constantin (Alec Secareanu).

Sammen med Edward Stratton (Tom Hollander), der er onkel til den forsvundne pige, prøver Baptiste at finde svar på de mange spørgsmål i sagen. En sag, der viser sig at være meget mere kompleks end blot at finde frem til den forsvundne pige. Der er desuden flere involverede personer, der viser sig måske ikke helt at være dem, de udgiver sig for at være.

Baptiste og Stratton finder hurtigt ud af, at det ikke er uden konsekvenser for både dem og deres familier at involvere sig med kriminelle gangstere.

Undervejs allierer Baptiste sig bl.a med en yderst ihærdig Europol-agent. Han synes ligesom Baptiste og Stratton meget opsat på at fælde et østeuropæisk forbrydersyndikat, der trækker tråde til flere europæiske lande og bl.a er involveret i trafficking af unge kvinder fra de baltiske lande.

En enormt god krimi med en troværdig hovedperson


Af helt andre årsager er jeg betaget af den tredje sæson. Det er jeg, fordi manuskriptet er enormt velskrevet og intelligent. Bevares, jeg er også emotionelt forbundet, fordi et så alvorligt emne som trafficking spiller en central rolle i sæsonen. Det kan jeg vist godt sige uden at afsløre for meget.

Tredje sæson skiller sig dog ud, fordi den ikke prøver at være mere, end den er. Den er en enormt god krimi med en virkelig troværdig hovedperson og en historie, der fra start til slut er lige dele spændende og sammenhængende. Den slipper endda afsted med at lede os i nye retninger samt introducere nye personer og tilføjelser til plottet i hvert afsnit uden at tabe sig selv undervejs.

Sæson tre kulminerer med en hæsblæsende sæsonfinale. Det er jo i virkeligheden en serie, der efter min mening virkelig skal kunne stå den helt store test. Kan man indlede og afrunde en fortælling og efterlade seeren med en følelse af tilfredsstillelse samt tørst på mere og måske i bedste tilfælde efterlade seereren med en god omgang Post-season-finale-syndrome (læs: En semi-deprimeret sindstilstand), så er man som instruktør lykkedes. Og det gør Forsvundet sæson 3!

Bag serien står selskabet Two Brothers Pictures bestående af de britiske brødre Harry og Jack Williams.

Du kan se alle tre sæsoner hos C More.

Læs også: Hamilton er C Mores største internationale satsning

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser