Serier | Nyheder

Min top 10: Eventyrserier du kan streame lige nu!

AfFreja Hertz Tefcke
20. marts 2020
The Witcher/Netflix

Del artikel

Der er serier i alle mulige genrer, men én af mine favortigenrer er eventyr. Her kan du læse mine bud på ti gode eventyrserier, du kan se lige nu.

Buffy The Vampire Slayer


Streamingtjeneste: Viaplay

En klassiker, når det kommer til moderne fantasy, er altså Buffy – serien, der handler om en high school-pige, der samtidig med sine teenagerproblemer også må håndtere verdenens ødelæggelse, vampyrer, dæmoner og alt ind imellem, hvilket gør hendes liv problematisk.

Det er en serie, der både handler om de generelle problemer, der opstår, når man går i high school, men også om, hvordan man som teenager redder verdenen gang på gang. Buffy The Vampire Slayer er samtidigt en stærk fortælling om kvinder, venskaber, kærlighed og at finde sin egen identitet – og om at se godt ud, mens man gør det!

Serien holder stadig (selvom effekterne måske ikke gør) og har en masse at byde på.

Se den hvis: Du er til stærke kvinder, spændende historier, dæmoner, vampyrer, gode grin, humor

Carnival Row


Streamingtjeneste: Amazon Prime Video

Hvis man er til det klassiske som fx Ringenes Herre og Harry Potter, så er Carnival Row perfekt for dig!

Carnival Row har nemlig – for det første – en klassisk fantasy-skuespiller som hovedperson, nemlig Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean, Ringenes Herre), og allerede dér ved man, at det bliver godt.

Det er en serie med feer, varulve og andre former for otherkin og ligner en serie, der er sat i en victoriansk, gotisk tid. Effekterne er gode, skuespillet er fantastisk, og historien om en politimand, der bare gerne vil have retfærdighed, er stærk og kan drive paralleller til virkelighedens verden og racisme.

Den er smukt udført og har en masse godt at byde på!

Se den hvis: Du er til fantasy, store universer, eventyrs-væsner, Orlando Bloom, stærke historier

LÆS MERE: Anmeldelse af Carnival Row

Game of Thrones


Streamingtjeneste: HBO Nordic

Selvfølgelig skal en så stor series om Game of Thrones med på listen! Det er en stor og rig fortælling om den evige kamp for at vinde pladsen på tronen, der involverer et kæmpe univers med så mange karakterer, at det næsten ikke kan holdes styr på.

Historierne, der bliver fortalt i Game of Thrones, er fyldt med intriger og sex, kampens hede og kærlighed, og der er så mange nye og gamle former for eventyrs-væsner, at man bliver nødt til selv at se Game of Thrones for at forstå alt det, der foregår i serien.

Der sker så meget i de otte sæsoner, at man næsten ikke kan beskrive det i en enkelt sætning. Den skal opleves, ikke læses om!

Se den hvis: du er til fantasy, store universer, drager, sværd, store slag, udviklede karakterer

LÆS MERE: Spørgsmål, vi stadig har til Game of Thrones (der sikkert aldrig bliver besvaret)

Merlin


Streamingtjeneste: Netflix

En lidt ældre serie om troldmanden Merlin (Colin Morgan, Humans og The Fall) i sine unge dage er en af de mest oversete fantasy-serier nogensinde – den er fyldt med slet skjult kærlighed, store kampe og masser af magi.

Serien indeholder intriger og skjulte agendaer, der alle sammen skal fikses, inden det går ud over Arthur (Bradley James, Medici og iZombie) eller Merlin, og serien er en af de bedst udførte fantasy-serier nogensinde. Effekterne holder måske ikke helt, men historien og skuespillet gør, og det er fedt at se en serie, der halvt er baseret på en rigtig fortælling. Den er værd at se, hvis man er til fantasy!

Se den hvis: Du er til ”rigtige” fortællinger, magi, magikere, stærke karakterer, udviklede karakterer

LÆS MERE: Kan du huske serien? Merlin

True Blood


Streamingtjeneste: HBO Nordic

Det kan godt være, at det er en serie, der er baseret på blod, indvolde og en pokkers masse sex, men serien er også meget mere end det – det er en fortælling om vampyrer, der er ude i den virkelige verden og deres kamp for at blive accepteret i verden.

Det er vampyrer fra vikingetiden, fra moderne tid og fra krigstid, og det hele flyder så flot sammen med den moderne verden, og der kommer mere og mere frem; feer, formskiftere, varulve (eller nærmere varpantere) og det er en stærk fortælling med fede fantasy-elementer, hvis man kan se ud over alle de nøgne numser.

Se den hvis: Du kan lide dybe fortællinger, vampyrer, blod, sex, vold, vampyr-politik

Once Upon a Time


Streamingtjeneste: Netflix

Idéen om, at en lille by består af eventyrs-karakterer lyder måske bizar og langt ude, men det er præmissen for Once Upon a Time – en by fyldt med karakterer, som man bedst kender fra eventyr, der alle sammen har glemt deres tidligere liv som eventyrskarakterer.

De har glemt deres store kærlighed til hinanden, at æbler kan være giftige, Rumleskaft er ond, og de fungerer i den moderne verden på trods af deres oprindelse. Det er et sindssygt fedt take på eventyrsgenren, og alt, hvad man kender til, bliver vendt på hovedet!

Se den hvis: Du er til klassiske fortællinger med et moderne twist, spændende karakterer, godt skuespil, spændende historier

Good Omens


Streamingtjeneste: Amazon Prime Video

En engel, der er forelsket i menneskeheden og en dæmon, der ikke er helt okay med, at verden skal stå i brand for, at engle og dæmoner skal kæmpe mod hinanden, rotter sig sammen for at undgå, at Antikrist bliver ond – at de vælger den forkerte dreng, er så en helt anden side af sagen.

Good Omens er en skæv og underlig serie, der er baseret på en lige så skæv og underlig bog af samme navn, og går virkelig ind i en verden, der er enormt underholdende – en engel og en dæmon, der drikker sig fulde sammen? Tjek. En engel, der mister Himlens største våben, et brændende sværd? Tjek. En engel, der er glad for mad og en dæmon, der råber ad sine planter? Dobbelttjek.

Se den hvis: Du er til originale idéer, engle og dæmoner, David Tennant, Michael Sheen, skæv historie, humor

LÆS MERE: Anmeldelse af Good Omens

The Witcher


Streamingtjeneste: Netflix

Her er historien om Geralt, der bevæger sig igennem landet og kæmper med overnaturlige væsner som spøgelser og monstre, i en dybdegående serie, der måske bliver Netflixs svar på Game of Thrones. Det er et kæmpe univers, der indeholder så meget historie og folkefortællinger og der er magi, kærlighed og sværd i lange baner!

Se den hvis: Du er til store, magiske universer, monstre, sværdkamp, magi og alt andet der hører til et eventyrs-univers

LÆS MERE: The Witcher sæson 2 har fået nye cast-medlemmer

Disenchantment


Streamingtjeneste: Netflix

Disennchantment er en af de serier, der både har sjov og dramatik med sig i bagagen, og så er den samtidig en fantastisk animationsserie!

Tegneserien handler om en prinsesse, der egentligt burde redde sit kongerige, men måske faktisk bare hellere vil drikke – hun er omgivet af eventyrsvæsner, og det er ikke helt så nemt at redde hendes verden og venner, når hun helst bare gerne vil være lidt fuld. Eller meget fuld.

Serien af skabt af samme mand, der har lavet the Simpsons og har en masse af den samme skæve humor, mens man tager på eventyr med den småalkoholiske prinsesse.

Se den hvis: Du er til tegneserier, humor, nyfortolkninger af prinsesser, sjove karakterer

Grimm


Streamingtjeneste: Netflix

En nyfortælling om brødrene Grimm? Ja tak! Grimm handler om en politibetjent, der opdager, at mennesker ikke nødvendigvis rent faktisk er mennesker, og bliver sendt ud på en rejse – han er nemlig en efterfølger i blodlinjen af Grimm, og kan se de monstre, brødrene Grimm har skrevet om i deres bøger. Det er alt fra ulven i Rødhætte til de tre bjørne i Guldlok, og der er masser at tage fat i, fordi de fortsætter deres onde vej frem i livet.

Grimm er både spændende og giver et fedt twist på klassiske eventyr og børnehistorier, der lige pludselig er lidt mere dystre, end hvad man selv kunne huske…

Se den hvis: du er til Grimm, godt skuespil, sjove væsner, humor, spændende plot

American Gods


Streamingtjeneste: Amazon Prime Video

American Gods er endnu en fantastisk serie baseret på en af Neil Gaimans bøger (lige som Good Omens er), og den fortjener et kig!

Det er både eventyr og thriller, og handler om Shadow Moon, der møder en underlig mand, Mr. Wednesday, og bliver derefter involveret i en kæmpe, verdensomspændende krig mellem de nye og gamle guder – som vokser sig stærkere for hver dag der går.

I serien er der både eventyrelementer, enormt komplekse karakterer, thriller-elementer og et overraskende godt blik ind på guder – det er en serie, der fortjener at blive set og snakket om!

Se den hvis: Du kan lide fortolkninger af guder, eminent skuespil, fantastisk historie-fortælling

LÆS MERE: 10 gode Netflix-serier du skal se i foråret

Del artikel

Andre Serier | Nyheder