Serier | Nyheder

Min top 5: Bedste serie-afsnit

AfFreja Hertz Tefcke
17. marts 2020
(Foto: Game of Thrones/HBO)

Del artikel

Serier har ofte det der ene helt specielle afsnit, der bare kan noget helt vildt – om det er, fordi det er et plot-twist, sjovt, skræmmende eller trist, så har alle personer et afsnit, de altid kan se. Det er de afsnit, man altid kan gå tilbage til og gense, fordi de bare har den vilde faktor, der gør hele serien bedre!

Jeg har samlet mine top fem bedste serieafsnit på en liste i vilkårlig rækkefølge, så du kan se og nyde dem lige så meget, som jeg har gjort!

Der er milde spoilers!


The Haunting of Hill House, Afsnit 5: Bent-neck Lady


Streamingtjeneste: Netflix

The Haunting of Hill House er en af de bedste gyserserier, der længe er blevet produceret. Det er i store hele på grund af det fantastiske skuespil og den altid uhyggelige stemning, der langsomt sniger sig ind under huden på en, men for mig blev serien fastlagt som en af de bedste gyserserier, da afsnit fem rullede over min skærm.

Afsnittet om bent-neck lady, som har hjemsøgt Nell (Victoria Pedretti) i hendes mareridt og søvnparalyse, siden hun var barn, er uden tvivl et af de absolut bedste i hele serien (og i min ydmyge mening, i tv-verdenen over all), og det kommer med rejsen, hun oplever. The Bent-neck lady dukker op gang på gang, når hun oplever triste eller farlige situationer som voksen, og hun svæver over unge Nell (Violet McGraw) i hele sin barndom.

Afsnittet er fyldt med drejninger, man ikke havde set komme, og jeg sad tilbage, da afsnittet sluttede, og trak vejret overfladisk og blev simpelthen nødt til at tage en pause – langt væk fra mit tv – for at få min puls ned igen.

Game of Thrones, Afsnit 9, sæson 3: The Rains of Castamere


Streamingtjeneste: HBO Nordic

Alle kender efterhånden The Rains of Castamere, bedre kendt under tilnavnet, The Red Wedding. Afsnittet ændrede for alvor folks opfattelse af, hvad en serie kan. Før havde man set Eddard Stark (Sean Bean) blive halshugget, som også var en voldsom oplevelse, men man troede ikke, at en serie ville slå næsten alle deres daværende hovedpersoner ihjel – og da slet ikke på en så grusom vis!

Blod regnede vitterligt ned på karaktererne – gode og dårlige – og det blev et serieøjeblik, der satte sig fast i ens hukommelse; alle kan huske The Red Wedding og dem, der ikke har set det, ved, hvad det er.

Sæt sangen The Rains of Castamere på, og se frygten sprede sig i folks ansigter – det er nærmest et krigs-flashback! Bonuspoint hvis du spiller sangen under et bryllup, bare for sjov.

Sons of Anarchy, Afsnit 1, sæson 3, SO


Streamingtjeneste: Netflix

En begravelse, en masse mennesker, der kunne slå ihjel, hvis de blev bedt om det og en masse ærlige følelser udgør et af de mest fantastiske afsnit sat til skærmen.

Sons of Anarchy kan altid fremhæve det forfærdelige i verden, men lige det allerførste afsnit af sæson tre rammer virkelig lige i hjertet. Half-Sacks død er trist i sig selv, men den måde, hele afsnittet er sat op på, gør, at afsnittet bliver endnu mere rammende for seere; for det første skal man sige farvel til en elsket karakter, og man når samtidigt at blive ramt gang på gang af de svære følelser, der bliver bragt op under afsnittet. Det er mesterfuldt udført, og det efterlader en som seer, i en tilstand af rent chok.


Band of Brothers Afsnit 5, Crossroads


Streamingtjeneste: HBO Nordic

Et af de mest intense afsnit i tv-seriens historie er klart Crossroads – helt fra start, når man ser mændene fikser deres bajonetter til deres våben, ved man, at det bliver intenst. Man bruger kun bajonetter, når man skal tæt på fjenden, og det giver en stemning, der kryber under huden. Man når at fornemme deres frygt og se nervøsiteten i øjnene på dem.

Ventetiden på den røde røggranat er forfærdelig, og at se en enkelt mand med et enkelt våben styrte alene mod en fuldtallig, tysk bataljon er både kaotisk, smuk og absolut forfærdelig at være vidne til – endnu vildere (og både skræmmende og sårbart) er den ene tyske soldat, som får øje på ham, der i øjeblikket nærmest giver op med det samme med en gestus af så skyd mig.

Band of Brothers formår at gøre de stærke, skræmmende og hårde mænd til noget humant og deres frygt og nerver gør hele afsnittet værd at se.

LÆS MERE: 5 klassiske serier du BØR se på HBO Nordic

Glee Afsnit 18, sæson 4, Shooting Star


Streamingtjeneste: Netflix, Viaplay

Et af de afsnit, der har gjort størst indtryk på mig som seer, har været fra en serie, der ikke nødvendigvis går i dybden med de ”hårde” ting – selvom Glee ofte dækker nogle emner, de fleste serier aldrig tager op, er der to afsnit, der har gjort voldsomt indtryk på mig, og det ene er Shooting Star.

Afsnittet, der følger Glee-klubben, mens de frygter døden efter, at et pistolskud har lydt igennem skolen, er både forfærdelig, brutal og hjerteskærende. Det er klaustrofobi, dødsangst og anspændthed, der følger hele afsnittet, og endnu værre er det faktisk at se dem, der står udenfor og bare gerne vil ind og hjælpe deres venner.

Brittany (Heather Morris), der er fanget på badeværelset alene, bliver filmet så tæt på, at det bliver ubehageligt at se – og Artie (Kevin McHale), der vælger at lave en afskedsvideo sammen med hans kammerater, er både sårbart og fyldt med ærlig frygt.

Det er et afsnit, der er værd at se, ikke på grund af musikken eller de sjove one-liners, men for det reelle og den virkelige frygt, som alle skuespillerne når at få frem så tydeligt.

LÆS MERE: Top 5: Historiske serier på HBO Nordic

Del artikel

Andre Serier | Nyheder