Serier | Nyheder

Netflix laver dansk true crime-serie om morderisk sygplejerske

AfDaniel Lindekilde Engberg
22. december 2022
'Sygeplejersken'
Foto: Netflix

Del artikel

Netflix genoptager samarbejdet med Danmark og producerer nu en true crime-serie baseret på bogen 'Sygeplejersken - En Af Danmarkshistoriens Mest Spektakulære Drabssager'.

Der skulle ikke gå lang tid mellem at Create Danmark og Netflix genoptog samarbejdet til at nye danske produktioner blev annonceret. En af disse kommende danskproduceret titler er Sygeplejersken.

En marts morgen i 2015 modtager det danske politi et opsigtsvækkende opkald fra Nykøbing Falser Sygehus. Det er en sygeplejerske, der mistænker en af sine kolleager for aktivt at slå hendes patienter ihjel.

Når først efterforskningen for alvor begynder, er der pludselig flere kollegaer, der har gået med de samme fornemmelser omkring sygplejerskens medvirken i patienternes død. Flere af dem har øjensynligt haft mistanke om dette igennem flere år. Ingen har før luftet deres tanker, og der er heller ikke nogle hårde beviser at finde i form af DNA eller overvågning, men noget er helt galt.

Sygeplejersken er baseret på virkeligheden Christina Aistrup Hansen,. I 2016 blev hun idømt fængsel på livstid grundet drabsforsøg på fire af sine patienter. Serien er ligeledes baseret på bogen fra journalisten der afdækkede sagen i sin tid, Kristian Corfixen.

Sygeplejersken er instrueret af Kasper Barfoed. Den har Josephine Park (Skruk) som sygeplejersken Christina Aistrup Hansen. Overfor hende er Fanny Louise Bernth (Herrens Veje) som kollegaen Pernille Kurzmann Larsen i de bærende hovedroller.

Sygeplejersken får premiere på Netflix i 2023.

LÆS OGSÅ: 5 lydbøger om virkelighedens seriemordere

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Der er godt med rabalderspionleg i tredje sæson af 'Jack Ryan'

LÆS OGSÅ: De nye serier, vi ser frem til i 2023

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Nyheder

Mest læste