Serier | Nyheder

Nisser: Netflix kommer med skræmmende dansk juleserie om blodtørstige nisser

AfTrine Jerichau Roslev
8. oktober 2020
Foto: Nisser/Netflix

Del artikel

Den amerikanske streaming-gigant er på vej med en ny danskproduceret serie om de små, gnavne væsner fra den danske folklore.

Dansk film og tv fik sin første Netflix Original-serie, da The Rain udkom i 2018 i samarbejde med danske Miso Film. Nu står det danske produktionsselskab og Netflix igen bag en ny dansk serie.

Serien Nisser er noget så særegent som et moderne juleeventyr spækket med gys og elementer af det overnaturlige. Serien vender nemlig tilbage til den nordiske folklores farlige, vrede nisser fra dengang, de gjorde livet surt for menneskene omkring dem, og inden de blev gjort til julemandens pussenussede hjælpere i Magasins udstillingsvinduer.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på Netflix i oktober: Opfølger til The Haunting of Hill House, Star Trek og masser af krimi

Den kommende højtidsgyser handler om en storbyfamilie, der drager på juleferie på en afsidesliggende dansk ø. Øens beboere viser sig at leve i nogenlunde fredelig sameksistens med de overnaturlige og frygtede væsner, nisserne. Da familiens lillesøster uforvarende kommer til at tage en ung, såret nisse med hjem, rykkes den hårfine balance og helvede bryder løs.

Velkendte og nye ansigter på rollelisten i ’Nisser’


NisserHerrens veje, ForbrydelsenGramsespektrum, AdvokatenEn frygtelig kvindeThe RainThe Rain

Nisser består af seks afsnit og er skabt og skrevet af Stefan Jaworski (Den som dræber) og er instrueret af Roni Ezra (Sygeplejeskolen). Bag serien står Miso Film og produceren Elise H. Lund. Serien er skabt efter en idé af Jannik Mosholt og Christian Potalivo, der også stod bag The Rain.

LÆS OGSÅ: Nye serier på HBO Nordic i oktober: The Walking Dead, En mand der hedder Ove-forfatter og Susanne Biers miniserie

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen fra Netflix, hvornår Nisser får premiere, men med sit twist af moderne juleeventyr ville det undre, hvis serien udkommer lige op til næste års sommerferie.

Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Nyheder

Mest læste