Serier | Nyheder

Ny serie om ikonisk atomkatastrofe kommer på HBO Nordic til maj

AfJonas
14. marts 2019
(Foto: Chernobyl/HBO Nordic)

Del artikel

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/03/unnamed-18.jpg
(Foto: Chernobyl/HBO Nordic)

Nu er der godt nyt til de knap så sarte sjæle. HBO Nordic har nemlig meldt ud, at de snart har premiere på en ny miniserie, nærmere bestemt Chernobyl, der - som navnet antyder - handler om atomkatastrofen i byen af samme navn i 1986. For mange er denne begivenhed gået hen og blevet ikonisk - et symbol på alt hvad der er kritisabelt ved atomkraft. Og det bliver spændende at se, hvilken vinkel seriens skabere har valgt. Den oplagte eller et mere nuanceret bud.

"Blandt de medvirkende i den nye, originale HBO-serie finder man Stellan Skarsgård, Emily Watson, Jared Harris, Fares Fares, Alexej Manvelov og dansk/svenske David Dencik.

Miniserien Chernobyl består af fem episoder og handler om den fatale atomulykke, der fandt sted i 1986 ved Tjernobyl. Ulykken er en af de værste menneskeskabte ulykker i historien, og serien fortæller om de tapre mænd og kvinder, der ofrede alt for at redde Europa fra en helt utænkelig katastrofe.

Det er Craig Mazin, der står bag seriens manuskript, og svenske Johan Renck instruerer. Renck har tidligere instrueret episoder af tv-serierne Vikings, The Walking Dead og Breaking Bad.

Carolyn Strauss, Jane Featherstone og Craig Mazin er seriens executive producenter; og co-executive producenterne er Chris Fry og Johan Renck.

Serien er produceret af Sister Pictures og The Mighty Mint og er en co-produktion mellem HBO og Sky. Størstedelen af serien er filmet on location i Litauen."

Du kan se teaser-trailer til serien her:

Chernobyl har premiere 7. maj på HBO Nordic og består af 5 episoder.

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i marts

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i februar

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste