Serier | Nyheder

Ny TV 2-serie på vej med Iben Hjejle og Tessa

Af
Signe Bjørg Granberg
21. marts 2024
'SOSU'
Iben Hjejle og Tessa spiller hovedrollerne i den nye TV 2-serie 'SOSU', der netop har startet optagelserne / Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Del artikel

Den nye danske serie følger et team af SOSU'er, og optagelserne er netop gået i gang med bl.a. Iben Hjejle, Tessa, Zaki Nobel Mehabil, Lars Ranthe og Marijana Jankovic på rollelisten.

Tidligere i år kom det frem, at der var en ny sæson på vej af den barske hospitalsserie, Dag & nat, og det er ikke den eneste serie, TV 2 sætter i søen, der fokuserer på det danske social- og sundhedsvæsen.

I dag er det nemlig blevet offentliggjort, at serien SOSU har startet optagelserne. Det er en serie, der handler om et team af SOSU'er på den københavnske vestegn. De rykker ud med omsorg og pleje til områdets borgere, men samtidig er de presset af stramme tidsskemaer og intern uro.

Ikke ulig det scenarie, vi var vidne til, i første sæson af Dag & nat.

I rollen som den unge og utilpassede Sille debuterer rapperen Tessa som skuespiller. Sille starter i hjemmeplejen under den erfarne SOSU-assistent Rie (Iben Hjejle) og teamets leder, Patrick (Zaki Nobel Mehabil).

'SOSU'
Rapperen Tessa får sin debut som skuespiller i den nye TV 2-serie 'SOSU'
Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Patrick har lavet en hemmelig aftale med Rie om, at hun skal overtage hans job, hvis hun til gengæld hjælper ham med at få en forfremmelse. Men da Patrick misbruger sin magt over for Sille, ender Rie i et alvorligt dilemma.

Serien er skrevet af Karina Dam (Herrens veje, Ulven kommer, Skruk), der forklarer, at SOSU er en historie om både magtmisbrug, generationskløfter og et umage venskab:

SOSU er en historie om hverdagens magtmisbrug og overlevelse i et hårdt presset fag, der fortjener meget mere anseelse og respekt, end det får. Det er også en historie om generationskløfter, og den forsinkede og voldsomme reaktion, der kan sætte ind, når et gammelt traume pludseligt vækkes til live gennem et nyt offer. Det er, sidst, men ikke mindst, en historie om tilblivelsen af et umage venskab mellem to stærke kvinder, siger

Foruden de to kvinders historie er det dog også en større fortælling om de mennesker, der dagligt knokler i vores sundhedssystem og i hjemmeplejen specifikt, fortæller seriens to producere, Camilla Hammerich og Trin Hjortkjær Thomsen:

– Ambitionen med SOSU er at lave en dramaserie til tiden med fokus på de mennesker, der dagligt knokler i hjemmeplejen, og som sjældent bliver portrætteret i dansk fiktion. Som velfærdssamfund har vi i stigende grad svært ved at rekruttere denne vigtige faggruppe, og vi håber, at serien på underholdende vis vil skabe debat og give stof til eftertanke.

Foruden Iben Hjejle, Tessa og Zaki Nobel Mehabil medvirker blandt andre Lars Ranthe, Stephanie Leon, Lila Nobel, Claus Riis Østergaard, Helle Dolleris, Lane Lind, Marijana Jankovic, Arian Kashef, Yasmin Mahmoud og Kurt Dreyer også i serien.

SOSU har netop startet optagelserne og forventes at få premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2026.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder