Serier | Nyheder

Plads til at drømme

AfKim Sørensen
19. februar 2020
vi elsker serier inspiration

Del artikel

En vigtig del af hverdagen på Vi Elsker Serier-redaktionen er den plads, vi giver hinanden til at være kreative, tænke frit og komme på skæve ideér.
https://imgix.vielskerserier.dk/2020/02/IMG-8155-1.jpg

Plads til at drømme

Nogle gange er det sågar nødvendigt for os at tage på et getaway, så vi kan samle tankerne samt for at få set nogle af de serier færdig, vi mangler for at kunne lave anmeldelser og anbefalinger, som vi kan dele med jer andre.

Jeg har personligt været selvstændig og drevet Vi Elsker Serier i snart fem år. Jeg er i den tid blevet klar over, hvor vigtigt det er, at jeg får slappet af, får tilbragt tid med familien og giver mig selv plads til at lade tanker og ideér flyde. Jeg kan ikke løbe fra mit jyske ophav, og jeg har især kastet min kærlighed på området omkring Silkeborg, hvor jeg igennem flere år er taget hen med både min familie og min anden familie Vi Elsker Serier-redaktionen.

Jeg ved ikke, om det er min store kærlighed til serier som Twin Peaks, der gør, at jeg elsker at være tæt på skov og natur, eller om det bare er et udtryk for, at man som travl familiefar og iværksætter har brug for at høre fuglene pippe mere end bilerne, der dytter bare en gang imellem, der gør at valget falder på dette område hver gang. Derudover er jeg også en smule tryghedsnarkoman og vanemenneske. Jeg vælger gerne at se de samme serier igen og igen, og det samme mønster gentager sig så også bl.a i forhold til valg af weekendferie-destinationer.

Kreativitet

Personligt er det vigtigt for mig at være kreativ og legesyg. Det er noget, jeg gerne vil give videre til mine børn, da det for mig er kilden til indre ro og lykke. Jeg bruger ligesom mit store idol David Lynch meditation til at slappe af og give rum til de kreative tanker, så jeg kan få ideér til Vi Elsker Serier. Det er ikke noget, jeg som sådan vil sælge, men for mig har transcendental meditation været en kæmpe åbenbaring. For dig kan det være, at en gåtur i naturen kan være lige så god. Hvad end du er til, så tror jeg, det er vigtigt, at man giver plads til fordybelse. For mig er de årlige getaways, meditation og frirummet til at være kreativ vitalt. Det gør det meget lettere at tackle hverdagen med administration, drift og håndtering af de mange forskellige udfordringer og opgaver man støder på som selvstændig.

Det er især fra mine børn, jeg lærer at være kreativ og overgive mig til nuet. Børn er umiddelbare og er verdensmestre i fordybelsens kunst, så de er en kæmpe inspirationskilde i sig selv.

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/02/IMG-8184.jpg

Er du flink ved dig selv?

Hvor tit giver du egentlig dig selv et break? Har du tænkt over, om du er god nok ved dig selv? Og hvad med din familie?

Jeg synes tit, jeg hører om og møder folk, der har gang i rigtigt mange ting. Det kender jeg bestemt fra mig selv. Det er fedt at have mange jern i ilden. Og det er rigtigt fedt at være herre over sit eget liv som selvstændig, men det kan bestemt også være hårdt. Så når jeg hører om folk, der taler om alle de ting, de ikke rigtigt når, de ting, de synes, de mangler i deres liv for, at det hele kan være perfekt. Og når jeg reflekterer over mit eget liv, så bliver jeg altid mødt af tanken Er jeg egentlig til stede i nuet? På mange måder lyder det som en floskel, for hvad betyder det egentlig at være tilstede i nuet? Er vi ikke hele tiden det?

Nu skal jeg ikke blive alt for lommefilosofisk, og jeg skal ikke postulere, at serier er svaret på at være tilstede i nuet. Jeg vil bare give mit korte bud på, hvad det vil sige at være tilstede i nuet:

For mig er det at give 100% opmærksomhed til andet end sig selv og de behov, der rækker ud over en handling, du kan foretage dig i øjeblikket. Her kunne en god samtale, din favoritserie eller leg med dine børn sagtens være svaret. At fjerne fokus fra hverdagens problemstillinger, at hygge sig, at være barnlig, at lave præcist, hvad man har lyst til. På dansk hedder det hygge, og jeg synes Agent Cooper siger det fremragende i Twin Peaks:

“Harry, I’m going to let you in on a little secret. Everyday, once a day, give yourself a present. Don’t plan it, don’t wait for it. Just let it happen. It could be a new shirt at the Men’s store. A catnap in your office chair. Or two cups of good, hot black coffee. Like this.”

Måske er det lidt letkøbt bare at tro, man kan tage væk en weekend og så volia, så er der sindsro og succes. Det er vel nærmere bare en gave at give sig selv og sin familie, at man faktisk prioriterer at koble af. Vi kan altid vende tilbage til at forfølge store ambitioner, jage millioner og overgive os til hverdagens frustrationer, men lad der dog engang imellem bare være plads til en kop kaffe, en dag i nattøjet og en slukket mobiltelefon!

Familien

Jeg kan ikke se mig fri for, at min familie sommetider finder det lidt hårdt at dele mig med arbejde, der bedre kan beskrives som en livsstil fremfor et standard 9-17 virke. Derfor er det også vigtigt at investere i familielivet og give dem plads og opmærksomhed. Opholdet ved Søhøjlandet opfylder alt for os. Vi kommer væk, der er plads til sjov for ungerne og de voksne kan have privatliv....og vigtigt! Vi kan få catchet op på serierne!

Serieklubben

Vi har med stor succes holdt mange arrangementer omkring netop Twin Peaks med serieklubben baseret på vores medlemmers opfordring. Som medlem kan du være med til at præge, hvilke arrangementer du ønsker vi skal holde. Du får også personlige anbefalinger til serier, eksklusivt indhold og fordele.

Du kan bl.a sparre 15 % på ophold hos Landal Green Parks og deres hytter, som vi selv benytter, når vi tager til Søhøjlandet ved Silkeborg for at genoplade batterierne. Det koster 15 kr. pr. måned at være medlem. Du skal blot skrive til os, hvis du ønsker at bruge din rabat eller ringe til Landal og oplyse dit navn, så de kan bekræfte dit medlemskab af Serieklubben.

https://imgix.vielskerserier.dk/2020/02/Serieklub_logo_sort-afseriesfansforseriefans.png

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste