Serier | Nyheder

5 serier I kan se sammen i vinterferien

AfTrine Jerichau Roslev
5. februar 2020
Foto: Den røde enke/C More

Del artikel

Ferietid er serietid. Men alle serier rimer ikke nødvendigvis på par-serier. Derfor har vi skrevet en guide til gode par-serier, som I kan se sammen.

Alle serier kan ses på C More.

Den røde enke


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/12/gasmamman4_group_1920x1080_krim.jpg
Foto: Den røde enke/C More

Svenske Alexandra Rapaport spiller hovedrollen i action-dramaserien Den røde enke (på svensk Gåsmamman) om en mor, der trækkes ind i den kriminelle underverden for at redde sin familie. Rollen spiller hun så overbevisende, at hun i 2017 vandt den svenske pris Kristallen for bedste kvindelige hovedrolle i en tvserie.

Serien er baseret på den hollandske dramaserie Penoza fra 2010, og første sæson havde premiere i 2016.

Udover Alexandra står en del andre velkendte skuespillere på rollelisten, heriblandt Clara Christiansson (Gösta) Joel Lützow (Mord i Skærgården), Shebly Niavarani (Advokaten) og Ulf Friberg (Kongemordet).

Der er lagt op til mange timer sammen i sofaen, for serien består af fire sæsoner, som alle kan streames på C More.

Se traileren til Den røde enke sæson 4


Tynd is


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/02/TunnIs_Ep2_main.jpg
Foto: Tynd is/C More

Vi kommer ikke uden om den; C Mores nye serie Tynd is, der stikker til os danskeres forhold til Grønland og grønlænderne.

Serien er en politisk klima-thriller, der handler om de aktuelle klimaudfordringer, som Grønland står med, og som resten af de nordiske lande overværer og ikke mindst blander sig i.

Sproget i Tynd is veksler mellem dansk, norsk, svensk, islandsk og grønlandsk, og derfor finder vi også skuespillere fra flere nordiske lande på rollelisten; Nicolas Bro (DNA), Nukâka Coster-Waldau (Forbrydelsen), Iben Dorner (Borgen), Angunnguaq Larsen (Borgen), Lena Endre (Millennium-trilogien), Bianca Kronlöf (Unge lovende), Alexander Karim (Advokaten), Johannes Bah Kuhnke (The Rain), Reine Brynolfsson (Springfloden) og Christopher Wagelin (Dirigenten). Et temmeligt spændende cast!

De første tre afsnit ligger allerede på C More, så I kan lige nå at se dem, før I kan se fjerde afsnit på mandag den 10. februar.

Se traileren til Tynd is

Riviera


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/02/RivieraS2_main.jpg
Foto: Riviera/C More

Den britiske dramaserie Riviera er skabt af Niel Jordan, som også stod bag den historiske dramaserie The Borgias.

Serien foregår i den franske Riviera og handler om kuratoren Geogina Clios (Julia Stiles), der mister sin mand billiardæren Constantine Clios i en bådulykke.

I forbindelse med hans død dukker en masse hemmeligheder op til overfladen, og Geoginas liv vendes op og ned, imens hun forsøger at finde rundt i Constantines løgne og kriminalle verden.

Udover Julia Stiles er også Lena Olin (Vinyl), Dimitri Leonidas (Sinbad), Roxane Duran (Deutsch-les-Landes), Anthony LaPaglia (Bad Blood) og Igal Naor (Shabas) på rollelisten. De første to sæsoner af serien ligger på C More, og en tredje er snart på vej.

Se traileren til Riviera

[su_youtube_advanced url=""]

MotherFatherSon


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/01/17619733-high_res-motherfatherson.jpg
Foto: MotherFatherSon - Kathryn (HELEN McCRORY), Max (RICHARD GERE), Caden (BILLY HOWLE)/BBC/Steve Schofield/C More

Vores anmelder gav hele 5/6 hjerter til MotherFatherSon.

Den britiske dramaserie har ingen ringere end Richard Gere (Chicago), Billy Howle (Glue) og Helen McCrory (Peaky Blinders) i hovedrollerne. Serien handler om nyhedsmogulen Max, der altid (læs: altid) sætter sin avis i første række, også selvom det kræver korrupte handlinger.

Sønnen Caden forsøger at gøre sin far stolt, men ender i stedet i et stort stofmisbrug, og den ellers fraværende mor træder til, da Caden beslutter sig for at afsløre sin fars hemmeligheder.

Hele serien er tilgængelig på C More.

Se traileren til MotherFatherSon


Gold Digger


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/01/Gold-Digger.jpg
Foto: C More

Den engelske miniserie Gold Digger er til jer, der kunne lide krimiserien Dirty John.

Gold Digger er en thrillerserie og handler om den rige 60-årige Julia (Julia Ormond), der forelsker sig i den kun 36-årige Benjamin (Ben Barnes).

Julias børn betvivler Benjamins kærlighed til deres mor, og de vil derfor finde ud af, om han i virkeligheden er ude efter Julias penge. Da de begynder at grave i Benjamins fortid, opdager de, at han bestemt ikke er den eneste, der gemmer på hemmeligheder.

Gold Digger er skabt og skrevet af Marnie Dickens, som også stod bag miniserien Thirteen. Se hele sæsonen på C More.

Se traileren til Gold Digger

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af MotherFatherSon

LÆS OGSÅ: Jeg havde et behov for at give en stemme til nogen, som ellers ikke har en stemme

Del artikel

Læs mere omC More

Andre Serier | Nyheder