Serier | Nyheder

Premieredatoen er klar på den danske komedieserie 'Kald mig far'

Af
Signe Bjørg Granberg
4. april 2024
Alex Høgh Andersen, Magnus Haugaard og Ellen Hillingsø spiller hovedrollerne i 'Kald mig far'
Alex Høgh Andersen, Magnus Haugaard og Ellen Hillingsø spiller hovedrollerne i 'Kald mig far' / Foto: Christian Geisnæs /Viaplay

Del artikel

Alex Høgh Andersen og Magnus Haugaards komedieserie har ligget færdigproduceret i over et år, og nu får serien endelig premiere på Viaplay.

Den opmærksomme læser vil vide, at vi allerede tilbage i slutningen af 2022 havde Kald mig far på listen over de serier, vi glædede os til i 2023. Serien nåede dog aldrig at få premiere sidste år, men NU ser det ud til, at vi godt kan begynde at glæde os for alvor.

Viaplay har nemlig meldt ud, at Kald mig far får premiere 28. april.

Serien er skabt af skuespillerne Alex Høgh Andersen og Magnus Haugaard, der også selv spiller de to hovedroller. Den handler om et venskab – sådan et rigtig godt et, hvor man har kendt hinanden hele livet – men med det twist, at den ene ven bliver kærester med den anden vens mor. Og hvad gør man så?

For den konfliktsky Emil (Alex Høgh Andersen) bliver det mere end et hypotetisk spørgsmål, da han finder ud af, at hans bedste ven, den selvsikre Viktor (Magnus Haugaard), er begyndt at date hans mor, Helle (Ellen Hillingsø). Herfra vendes det hele på hovedet, og Emil skal lære at navigere i den nye virkelighed, hvor venskabet, som drengene kendte det, for alvor sættes på prøve.

Hovedrolleindehaverne Alex Høgh Andersen og Magnus Haugaard er også hinandens bedste venner i virkeligheden – og det er de to, der i første omgang kom på idéen til Kald mig far. De to skuespillere glæder sig til at byde folk indenfor i det akavede, men kærlige serieunivers, fortæller Alex Høgh Andersen:

– At udvikle projektet har været en morsom, lærerig og overvældende proces, der kun har givet os mere blod på tanden. Jeg tror, at de fleste skuespillere drømmer om at få søsat deres egen originale idé, og at det skulle ske nu føles oprigtig talt helt uvirkeligt. Og så er det en kæmpe lykke at kunne lave et projekt, som det her, sammen med min allerbedste ven. Jeg glæder mig helt vildt.

På rollelisten finder man desuden Johanne Milland, Roberta Reichhardt, Søren Sætter-Lassen, Peter Gantzler, Lone Rødbro, Bjarne Henriksen, Lila Nobel, Oscar Dyekjær Giese og Tommy Kenter.

Kald mig far er instrueret af Christian Dyekjær med manuskript af Søren Felbo. Serien får premiere 28. april på Viaplay.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omViaplayDansk

Andre Serier | Nyheder